Bellejour – cruiseschip

Reisaanbod 2022 de Bellejour

29 augustus – 4 dagen – Minicruise Middenrijn – meer info
19 september – 4 dagen – Minicruise Middenrijn – meer info
17 oktober – 4 dagen – Minicruise Middenrijn – meer info

Het schip Bellejour

  • Schip Bellejour

De Bellejour is een nieuwe verschijning in het programma. Bij het betreden van dit imposante schip wordt u direct omringd door een gevoel van elegantie en luxe. Het 126,7 m lange schip beschikt over 90 grote en comfortabele hutten die in het totaal plaats bieden aan 180 passagiers. Het overgrote deel van de hut-accommodatie is voorzien van een Frans balkon. Dat geldt niet voor de hutten op het benedendek maar ongeacht voor welk type accommodatie u kiest, uw persoonlijke onderkomen is ruim opgezet en u vindt er alle faciliteiten die men op zo ’n luxe schip mag verwachten. De openbare ruimtes en het zonnedek zijn royaal van afmeting en u vindt er zonder moeite een zitplaats vanwaar u kunt genieten van het steeds veranderende landschap. In combinatie met de uitstekende service aan boord wordt een reis met dit schip er één om nooit te vergeten.

Op het Bovendek vindt u het Vienna café, de bibliotheek, de stijlvol ingerichte lounge met bar en het panoramische restaurant waar gasten kunnen genieten van culinaire hoogstandjes. De ruime ontvangsthal met receptie is centraal gelegen op het Middendek. Op dit dek vindt u ook een wellness-ruimte met sauna, whirlpool en fitnessapparaten om enerzijds comfort maar ook voldoende ontspanning te garanderen.

Bereikbaarheid
De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Bellejour beschikt niet over een (trap)lift, ook niet naar het Zonnedek. Passagiers die minder goed te been zijn adviseren wij een hut op Bovendek te boeken.

Hutaccommodatie
Het schip biedt verschillende soorten hutten die allemaal ruim en goed doordacht zijn ingericht. Alle hutten hebben uitzicht naar buiten, klimaatbeheersing en een en-suite badkamer. Daarnaast zijn de hutten voorzien van een bureau, telefoon, tv, kluis, föhn en een minibar. De Deluxe hutten bevinden zich op de bovenste verdieping, het Bovendek. De grootte van de Deluxe hutten is 16 m2 en ze zijn uitgerust met twee éénpersoonsbedden die indien gewenst uit elkaar kunnen worden geschoven. Verder hebben de hutten op dit niveau een Frans balkon. De Superior hutten bevinden zich op de Middendek. De inrichting en grootte is identiek aan de Deluxe hutten op het Bovendek. Met een royaal opgesteld dubbel bed dat naar wens uit elkaar geschoven kan worden, een Frans balkon en een luxe badkamer voldoet deze accommodatie ruimschoots aan al uw wensen. De Standaard hutten bevinden zich op het Benedendek en zijn ook 16m2. Ook van deze hutten is de inrichting gelijk aan de Superior en de Deluxe Hutten. Deze hutten hebben echter geen Frans balkon maar een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet kan worden geopend.

Verzorging
De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

Extra’s
Consumpties en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer cash, met pin- of creditcard kunt betalen. Excursies dienen bij de Cruise Director voldaan te worden.

Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

Gratis WiFi (maximaal 2 aansluitingen per hut) in alle landen.

Eigenaar van het mps Bellejour en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet AG, Zwitserland