Petra van Huizen

Wie is Petra van Huizen en wat heb ik met het Moezel-gebied:

Petra van Huizen Moezel vakantiesOngeveer 15 jaar geleden besloten we een korte vakantie te houden aan de Moezel en bij de eerste blik op de Moezel was ik verkocht.
Wat een mooi gebied. Volop natuur met wijnvelden, bergen, wandel- en fietspaden maar ook de vele verschillende dorpjes en stadjes die allemaal even veel charme uitstralen met de vakwerkhuizen, de lekkere restaurants, terrasjes en strauβwirtschaften. Daarbij de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de Duitsers, dat maakt dat ik er sinds die tijd vele keren ben terug geweest.

Ieder bezoek probeer ik een ander pension of vakantiewoning te reserveren en tijdens mijn vele bezoeken bleek al snel dat de eigenaren op zoek waren naar Nederlandse en Belgische klanten, maar vaak was de taal toch een belemmering. En zo kwam van het een het ander.

Wat begon als hobby is uitgegroeid tot een bedrijf.

Voor mij betekent dit vooral vaak naar de Moezel gaan om de verschillende Gästehauses te bezoeken. Ik heb ze inmiddels allemaal een keer bezocht. En het leuke hieraan is dat je echt contact krijgt. Je hoort ook de verhalen achter de schermen en dat is leuk. Hierdoor gaat het gebied nog meer leven.
Hobby is inmiddels een fulltime baan geworden en ik kan zeggen het blijft leuk, elke dag weer.

Het leuke is ook dat je de meest vreemde vragen krijgt, niet alleen over de overnachtingsplaatsen maar over zoveel verschillende onderwerpen. Ik probeer altijd het antwoord uit te zoeken. Je leert er zoveel van en ook hierdoor gaat de Moezel nog meer leven.

De opzet van Moezel-Reizen is dat u als klant in uw eigen taal kunt navragen of een betreffend pension, vakantiewoning of hotel nog iets vrij heeft. Is dit niet het geval kan ik op zoek gaan naar een alternatief en heeft u specifieke vragen, stel ze gerust. Omdat ik ze allemaal een keer bezocht heb weet ik bijna altijd het antwoord en mocht ik het niet meteen kunnen beantwoorden krijgt u later antwoord van mij.
Wat ook belangrijk is om te weten dat u niets extra’s betaalt voor deze service. Als u rechtstreeks zou boeken is de prijs hetzelfde.
Betalen gebeurt ook ter plaatse, dus geen vooruitbetalingen.

Tja en van het reserveren van de kamers en vakantiewoningen kwamen er arrangementen bij. Compleet verzorgde fietsvakanties en wandelvakanties.
Voor deze is de procedure iets anders, daarbij reserveert u een compleet verzorgde reis waar het wel gebruikelijk is dat u vooraf betaalt.

Op dit moment zijn we bezig om films te plaatsen op de website van de verschillende pensions en vakantiewoningen. We hebben vele films opgenomen die we nu allemaal aan het bewerken zijn. Er zijn er al een aantal te zien op de website. Zoals hotel Moselblick in Piesport of het Paulushof in Pünderich.

Dit is in een notendop de geschiedenis van Moezel-Reizen Moezel vakanties.

Staat er nog meer op stapel?
Voorlopig niet. Ik heb hieraan mijn handen vol en er moet nog wel wat tijd overblijven om de Moezel te bezoeken.

Misschien tot binnenkort?

Met vriendelijke groet,
Petra van Huizen