Update reisadvies mensen uit Noord-Holland en Zuid-Holland

Update 16 september Corona-nieuws

Vanavond is het reisadvies voor vakanties naar Duitsland aangescherpt.

Dit is het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken m.b.t. reizen naar Duitsland:

De Duitse overheid vraagt reizigers die uit de Nederlandse provincies Noord-Holland en Zuid-Holland komen, zich bij aankomst in Duitsland preventief te laten testen. Ook wordt gevraagd om daarna 14 dagen in Duitsland in zelfquarantaine te gaan. Het test- en quarantaineadvies van de Duitse overheid geldt niet voor reizigers die uit de andere Nederlandse provincies komen. 

Het verhaal is iets genuanceerder.

De landsregering van Duitsland heeft Noord en Zuid-Holland (en Utrecht sinds 23. sept.) als risicogebied aangemerkt. Het betreffende Bundesland, Rheinland-Pfalz in dit geval, beslist wat voor regels ze hierop toepassen. Dat zijn er 2, of mensen moeten 14 dagen in quarantaine, of mensen moeten zich laten testen. Dat kan tot uiterlijk 48 uur voor aankomst of uiterlijk binnen 72 uur na binnenkomst. Speciaal hiervoor is er in Bitburg een teststraat ingericht voor mensen die via België Duitsland inreizen.

Dit valt te lezen op de officiële website van Bundesland Rheinland-Pfalz: https://corona.rlp.de/de/themen/einreisende-aus-risikogebieten/

Vertaling van de tekst is: 

De quarantaineverplichting geldt voor mensen die over land, zee of door de lucht vanuit een risicogebied voor besmettingen met het coronavirus naar Rijnland-Palts reizen of de afgelopen 14 dagen voor binnenkomst in een risicogebied hebben verbleven. Deze verplichting geldt niet voor personen die binnen 48 uur voor binnenkomst of binnen 72 uur na binnenkomst getest kunnen worden en die een negatief tetsresultaat kunnen voorleggen.

Laat u zich vooraf testen uiterlijk 48 uur voor aankomst of binnen 72 uur na binnenkomst dan kunt u nog steeds op vakantie naar uw geliefde Moezelgebied

You must be logged in to post a comment.