Informatie

Vier goede redenen voor een riviercruise

Cruises op volle zee zijn booming, maar riviertochten worden ook steeds populairder. Of het nu op de Moezel, de Rijn of de Donau is – een bootvakantie op de rivier is eigenlijk altijd een goed idee. De kleine schepen en de rust op het water zijn slechts enkele van de voordelen van een dergelijke reis. Hier geven we u 4 goede redenen voor een riviercruise.

  1. Reis zonder koffers in te pakken

De locatie verandert elke dag, maar zonder dat u iedere dag uw koffers moet pakken. Het hotel gaat altijd met u mee, het kan niet handiger. Na een veelbewogen dag kan de riviercruiser aanschuiven aan het diner. In tegenstelling tot een auto- of bustocht waar u ’s avonds alles moet voorbereiden voor het vertrek op de volgende dag, is het riviercruiseschip comfortabel ontspannen. ‘s Ochtends is er ook geen haast om uit te checken, u als gast gaat comfortabel ontbijten en begint dan uitgerust aan de nieuwe dag. De hutten en suites op riviercruiseschepen zijn tegenwoordig van een comfortabele qua grootte en zijn qua uitrusting vergelijkbaar met een prachtige hotelkamer. Er zijn geen binnenhutten zoals op zeeschepen. Alle accommodaties bieden uitzicht op de buitenlucht, de lucht, het water en de oever. Velen hebben een Frans balkon – een ideale oplossing, omdat terrassen en traditionele balkons meestal niet mogelijk zijn omdat de rivierboten beperkt zijn in hun breedte.  

  1. Zeeziekte? Geen probleem!

Zeeziek zijn is een ongemakkelijke zaak die gemakkelijk kan worden vermeden; wanneer je op een rivier bent in plaats van op volle zee. De rivier is altijd zachtaardig en ontspannen. Nauwelijks beweging, hooguit laat een zachte rimpel, zware stormen met hoge golven zijn niet te verwachten en het land is altijd in zicht. Dit geeft een goed gevoel en zorgt er ook voor dat er altijd iets is om naar te kijken.  

  1. Klein, persoonlijk, individueel

Kleine schepen betekenen minder passagiers en een persoonlijke sfeer met intensieve zorg door de bemanning. Na een korte tijd aan boord worden vreemden kennissen of zelfs vrienden en er heerst een bijna familiale sfeer.  

  1. Te voet naar de bezienswaardigheden

De beheersbare grootte van de riviercruiseschepen heeft nog een voordeel. In tegenstelling tot de zee reuzen, kunnen de schepen ook naar kleine havens gaan die niet overvol zijn en vaak voor anker gaan in de buurt van de stadscentra en de belangrijkste bezienswaardigheden. Als u wilt, kunt u individueel en gemakkelijk de stad te voet gaan verkennen. Een riviercruise is daarom bijzonder interessant voor reizigers die graag stedentrips maken en geïnteresseerd zijn in cultuur. Historische gebouwen, musea, winkelmogelijkheden – deze toeristische attracties zijn meestal snel en gemakkelijk te bereiken.  

 

CRUISEN MET MOEZEL-REIZEN, KLIK HIER VOOR ALLE RIVIERCRUISES MET INFORMATIE, PRIJZEN EN ROUTES.  

 

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Tour review scores and score breakdown

0 / 10

Gebaseerd op 1 reviews

Gasten reviews zijn geschreven door klanten na hun bezoek

Gasten reviews

  • Petra van Huizen
    2023-05-31

    Wij zijn net thuis van de fantastische rivierencruise van 22 mei t/m 28 mei. Een heerlijke en ook culinaire week gehad, ontzettend in de watten gelegd, heerlijke maaltijden, mooi opgemaakte borden en veel mooie omgevingen gezien terwijl de mooie "Rembrandt van Rijn" door het water gleed. Fantastisch vriendelijk personeel. Ze hadden wat personeelsleden te weinig maar dit ging niet tenkoste van welke service dan ook. Firma Feenstra super bedankt en tot ziens op de volgende reis. Ook Petra van Huizen van Moezel-reizen bedankt. Via haar op deze cruise terecht gekomen. Ontzettend snel en correct haar adviezen mogen ontvangen over de juiste keuze hutten en andere vragen via whatsapp. Dikke 10 voor Feenstra en Moezel-reizen.