Informatie

Tijdens deze 10-daagse reis naar Mannheim beleeft u de grote variatie die het Duitse landschap rijk is. De grote steden en de pittoreske dorpen langs de Romantische Rijn zijn een lust voor het oog. U kunt zelfs met de bus naar Heidelberg (inclusief). Zo ervaart u optimaal de intieme sfeer die het Neckardal uitstraalt. In Heidelberg is het centrum zeker een bezoek waard, net als het hoog boven de stad gelegen slot.

Riviercruise in 10 dagen naar mannheim

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Datums:
20 mei 2024

3-persoonshut (met bovenbed) Hoofddek € 1.105,- p.p.
2-persoonshut B Hoofddek € 1.105,- p.p.
2-persoonshut Hoofddek € 1.390,- p.p.
1-persoonshut Hoofddek € 1.720,- p.p.
3-persoonshut (met bovenbed) Promenadedek € 1.315,- p.p.
2-persoonshut (met 2-persoonsbed) Promenadedek € 1.575,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek € 1.575,- p.p.
3-persoonshut (met bovenbed) Hoofddek (voor 2-persoonsgebruik) € 1.495,- p.p.
2-persoonshut Hoofddek (voor 1-persoonsgebruik) € 1.880,- p.p.
3-persoonshut (met bovenbed) Promenadedek (voor 2-persoonsgebruik) € 1.780,- p.p

+
35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

  Om 09.30 uur laten we Arnhem achter ons. De eerste dag van deze reis staat Düsseldorf op het programma. We arriveren hier pas in de loop van de avond, dus u heeft volop de tijd om kennis te maken met uw medepassagiers.

  Vrijdag: Düsseldorf - Keulen - Königswinter

  De bemanning is vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Keulen. De 157 meter hoge torens van de Keulse Dom zijn reeds van verre te zien. Vanaf onze ligplaats is het maar een klein stukje lopen naar de Altstadt en de daarachter gelegen winkelpromenade. Na een aangenaam oponthoud in deze interessante stad varen wij verder naar Königswinter. Dit wijnstadje aan de Rijn is vooral bekend om de hoog boven de stad gelegen Drachenfels.

  Zaterdag: Königswinter - Koblenz

  Het landschap verandert nu zienderogen. Tegen de hellingen van het imposante Siebengebirge zien we de meest noordelijk gelegen wijngaarden van het Rijndal. Onze bestemming Koblenz is gelegen aan de Rijn, maar ook aan de Moezel. Deze centrale ligging heeft ervoor gezorgd dat Koblenz een belangrijk handelscentrum is voor de wijde omgeving. In de gezellige straten van het centrum vindt men dan ook een rijke schakering van winkels en voormalige koopmanshuizen.

  Zondag: Koblenz - Oberwesel - Rüdesheim

  Vandaag bevaren we de Romantische Rijn. Dit deel van de rivier wordt zo genoemd vanwege de vele tegen de steile oevers gebouwde burchten en kastelen. Onze eerste stop maken wij in Oberwesel. In deze keltische stad kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Onze Lieve-Vrouwe Kerk of een wandeling maken door het centrum. In de loop van de middag vervolgen wij onze tocht door het schitterende Rijndal. Zodra we in Rüdesheim zijn aangekomen, kunt u een bezoek brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, het Wijnmuseum, of de gezellige Drosselgasse.

  Maandag: Rüdesheim - Wiesbaden-Biebrich - Mannheim

  We blijven de ochtend nog in Rüdesheim liggen en zetten tegen het middaguur koers naar Wiesbaden-Biebrich. Hier staat een prachtig barokslot uit de 18e eeuw met een 1200 meter lange slottuin. Later in de middag richten we de steven op Mannheim.

  Dinsdag: Mannheim - (bustransfer Heidelberg) - Mainz

  ‘s Ochtends heeft u tijd om te gaan shoppen of een wandeling te maken in het centrum van Mannheim. Na de lunch kunt u deelnemen aan een mooie bustocht (inclusief ) naar de universiteitsstad Heidelberg met zijn prachtige winkels, gebouwen en Slot Heidelberg. De bouw hiervan begon rond 1400 en er zijn verschillende bouwstijlen te herkennen uit onder andere de gotiek en renaissance. In 1689 werden de stad Heidelberg en het slot verwoest, na een langdurige restauratie is het slot weer in zijn oude staat hersteld. Onderweg naar Heidelberg geniet u in het Neckerdal van de prachtige omgeving. Weer terug aan boord, lichten wij het anker en varen nu stroomafwaarts naar Mainz.

  Woensdag: Mainz - Boppard

  We vertrekken pas rond het middaguur, dus u kunt op uw gemak de stad even inlopen. Onderweg naar onze volgende bestemming, Boppard, passeren we nogmaals de veel bezongen Loreley. Boppard, gelegen midden in de Bopparder Hamm, is een bekend wijngebied in het Rijndal. Een korte wandeling over de promenade langs de rivier brengt u in het gezellige centrum. Ook kunt u zich met de kabelbaan naar het Vierseenblick laten brengen. Vanaf dit uitzichtpunt lijkt het net alsof de Rijn uit vier meren bestaat.

  Donderdag: Boppard - Andernach - Bonn

  In de ochtend maken we eerst een korte stop in Andernach voordat we Bonn arriveren. Als één van de oudste steden van Duitsland bezit Bonn een rijke en boeiende geschiedenis. Naast de vele musea en regeringsgebouwen heeft de stad ook lange autovrije winkelstraten en sfeervolle pleinen.

  Vrijdag: Bonn - Düsseldorf - Emmerich

  Met de stroom mee komt Düsseldorf rond het middaguur in zicht. Vlakbij de ligplaats bevindt zich de gezellige Altstadt met zijn ontelbare cafeetjes en exclusieve winkels op de Königsallee. Het is alleen al leuk hier eens overheen te wandelen. Na een oponthoud van enkele uren varen wij verder naar Emmerich waar wij de laatste nacht zullen doorbrengen.

  Zaterdag: Emmerich - Arnhem

  Er is nog tijd om het grensplaatsje Emmerich in te gaan. Het is een leuke plaats om uw laatste inkopen te doen. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor de lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens.

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Drie avonden met live muziek
  • Captains Dinner
  • Inclusief bustocht naar Heidelberg

  Scheepsinfo

  Het schip De Salvinia

  • Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia
   Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia

  De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

  De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

  Bereikbaarheid

  Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

   

  Hutaccommodatie

  In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-persoonshutten is het derde bed (bovenbed) alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-persoonshut. De twee 3-persoonshutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-persoonshut Plus. De 2-persoonshut-B is een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshut. Ook zijn er zeven 1-persoons-hutten. De 2-persoons op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger in de wand geplaatst.

   

  Verzorging

  Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. U bepaalt zelf wanneer, want er is geen eindtijd. In de loop van de ochtend verandert het buffet in een lunchbuffet. Het diner serveren we aan tafel.

   

  Extra info:
  De barkaarten, souvenirs en excursies kunnen contant betaald worden. Bedragen van € 20,- of hoger, kunnen gepind worden.

  Gratis WIFI (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

  Eigenaar van het m.p.s. Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Salvinia B.V. - Papendrecht.