Informatie

10 Dagen –

Langs de Rijn zijn in de loop der eeuwen vele hoogtepunten ontstaan. Overweldigende natuur, maar ook prachtige steden met elk hun eigen geschiedenis. Tijdens deze reis wordt de smalle, sfeervolle rivier de Neckar gecombineerd met al dit moois. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld het indrukwekkende slot van de universiteitsstad Heidelberg te bezoeken of het schilderachtige Eberbach dat omringd is door oude stadsmuren. Terug op de Rijn wordt rond Koblenz de sfeer rondom de rivier echt romantisch door de vele kastelen en burchten bovenop de heuvels. Echt genieten!

 

Vaarroute:

heidelberg en ebernach vaarroute riviercruise

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Datums:
9 juni 2022
18 augustus 2022

Prijzen:

Hoofddek
2-persoonshut B €1085,00 p.p.
3-persoonshut  € 1010,00 p.p.
2-persoonshut  € 1160,00 p.p.
2-persoonshut C (2-pers.bed) € 1085,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 1380,00 p.p.
2-persoonshut € 1245,00 p.p

+ 7,50 per persoon garantiefonds

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

  We laten Arnhem om circa 09.30 uur achter ons. Al snel passeren we de grens en varen we naar Düsseldorf, waar de eerste overnachting zal plaatsvinden.

   

  Vrijdag: Düsseldorf - Königswinter - Andernach

  De nautische bemanning gaat vandaag vroeg uit de veren, want al voor het ontbijt zetten we koers naar Königswinter. Dit stadje is gelegen aan de voet van het machtige Siebengebirge. Na enkele uren vervolgen we onze reis naar Andernach.

   

  Zaterdag: Andernach - Rüdesheim

  We passeren Koblenz en bevaren vandaag het mooiste deel van de Rijn met als hoogtepunt de wereldberoemde Loreley. Aan het begin van de middag arriveren we in Rüdesheim. Hier mag u de bekende Drosselgasse met zijn gezellige Kneipen niet missen.

   

  Zondag: Rüdesheim - Mannheim

  Onze volgende bestemming is het 400 jaar oude Mannheim, gelegen aan de Rijn en Neckar. Een kleine wandeling brengt u hier in een drukke winkelstraat, die geen einde lijkt te hebben. Mannheim staat bekend als de stad met vele gezichten.

   

  Maandag: Mannheim - Heidelberg

  Vandaag varen we naar de universiteitsstad Heidelberg. Daar heeft u de tijd om het centrum te bezoeken en Slot Heidelberg(*) te bezichtigen. De bouw begon rond het jaar 1400. In 1689 werden de stad en het slot verwoest. Langdurige renovaties hebben geleid tot volledige herstelling van het slot.

   

  Dinsdag: Heidelberg - Eberbach - Hirschhorn

  Genietend van een prachtig panorama varen we door het smalle Neckardal verder naar het door oude stadsmuren omringde Eberbach. Deze schilderachtige stad wordt beschouwd als een juweel in het Rhein-Neckar district en is een populaire toeristische bestemming. Tijdens het diner vervolgen we onze reis over de Neckar. Door de hoge bergen, lijkt de rivier nog smaller dan hij in werkelijkheid is. Een paar uur later arriveren we in Hirschhorn. Een klein plaatsje met veel historische gebouwen en vakwerkhuisjes.

   

  Woensdag: Hirschhorn - Mainz

  We verlaten Hirschhorn en zetten koers naar Mainz. Deze stad aan de Rijn heeft een historisch centrum met veel monumenten waaronder de Dom en een diversiteit aan barokke architectuur. In de middeleeuwse straatjes van de binnenstad kunt u ook lekker winkelen.

   

  Donderdag: Mainz – Koblenz

  De Rijn volgend zetten we onze tocht voort naar Koblenz. Het gedeelte van de Rijn dat wij vandaag bevaren wordt niet voor niets de Romantische Rijn genoemd. De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen zorgen voor een fantastisch panorama.

   

  Vrijdag: Koblenz - Düsseldorf

  Met de stroom mee komt Düsseldorf al snel in zicht. Hier lonkt de gezellige Altstadt met zijn ontelbare cafeetjes. De winkels op de Königsallee zijn extreem duur maar het is alleen al leuk om langs de exclusieve modehuizen te wandelen.

   

  Zaterdag: Düsseldorf - Arnhem

  De laatste dag van deze reis is helaas alweer aangebroken. Nadat we bij Emmerich de grens zijn gepasseerd, zullen we om circa 14.00 uur in Arnhem arriveren.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner

  Scheepsinfo

  Het schip "De Azolla"

  De Azolla heeft ruimte voor 90 passagiers op haar drie dekken. Het schip is niet zo groot waardoor het ook prima uit de voeten kan op de kleinere vaarwegen. Deze flexibiliteit en de ongedwongen sfeer aan boord maken de Azolla bij veel reizigers favoriet.

  Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en restaurant vindt u op het promenadedek. En het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

  Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

   

  Bereikbaarheid

  Vanaf het promenadedek kunt u per trap of traplift (max. 125 kg) naar het zonnedek. Hut 20 t/m 42 op het hoofddek zijn vanaf het promenadedek ook per trap en traplift (max. 125 kg) te bereiken. Hut 1 t/m 17 zijn alleen per trap bereikbaar.

   

  Accommodatie

  Alle hutten aan boord hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, volop bergruimte en regelbare airconditioning die u zelf kunt instellen. De B-hutten op het hoofddek zijn een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshutten. De C-hutten hebben een tweepersoonsbed dat maar aan een kant vrij is om in- en uit te stappen, het bed in deze hut is verhoogd en er staat een opstapje voor om in en uit te kunnen stappen. In de driepersoonshut staat een 1-persoonsbed en een stapelbed, alle andere hutten hebben gewone vaste eenpersoonsbedden. De hutten op het promenadedek zijn ideaal voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

   

  Verzorging

  Ontbijt en lunch serveren we vanaf het uitgebreide buffet in het restaurant. De attente bemanning serveert het diner aan tafel. Hierbij heeft u dagelijks een keuze uit twee hoofdgerechten. Ze staan voor u klaar om uw reis tiptop te verzorgen.

   

  Extra's

  Consumpties aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in een keer aan het einde van de reis contant, of met pin kunt afrekenen. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

  Er is gratis WiFi op hele schip (beperkt ontvangst) in alle landen.

  Eigenaar van het m.p.s. Azolla en uitvoerder van de reizen met dit schip is Vranken River Cruises B.V. - Arnhem.