Informatie

13 Dagen –

De Rijn laat zich niet weerhouden door landgrenzen en dat komt tijdens deze prachtige reis helemaal tot uiting. Van Nederland, naar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland passeert u al varende verschillende grenzen. Laat u overweldigen door het gevarieerde landschap waar de Rijn doorheen stroomt. U ziet prachtige burchten en kastelen, gezellige wijndorpjes en indrukwekkende stadscentra. Grenzeloos genieten!

Basel vaarroute

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Datums:
1 juli 2022

Bovendek
2-persoonshut Deluxe € 2060,00 p.p.
2-persoonshut Deluxe Suite € 2685,00 p.p.
Middendek
2-persoonshut Superior € 1970,00 p.p.
Benedendek
2-persoonshut Standaard € 1695,00 p.p

 

+
7,50 per persoon voor St. GGTO - garantiefonds

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Woensdag 13 juli: Arnhem - Düsseldorf

  U bent vanaf 17.00 uur welkom aan boord. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Na het diner zal de muzikant in de lounge zorgen voor een gezellige avond.

   

  Donderdag 14 juli: Düsseldorf - Königswinter

  Al voor het ontbijt komen we in Düsseldorf aan. Hier vindt u een bonte verzameling van moderne architectuur, oude kastelen, en zelfs Japanse tempels. Terwijl we onze reis vervolgen en langs o.a. Keulen en Bonn varen, wordt er ’s middags in de lounge een ‘Kaffee und Kuchen’ geserveerd. Het is al laat wanneer we in Königswinter arriveren. Hier zullen we de nacht doorbrengen.

   

  Vrijdag 15 juli: Königswinter - Koblenz

  In de ochtend heeft u in Königswinter nog tijd om een mooie wandeling over de promenade te maken. Onderweg naar onze volgende bestemming wordt de omgeving steeds mooier. Na de lunch meren we af in Koblenz, gelegen aan de monding van de Rijn en Moezel. De Altstadt is niet ver lopen en heeft vele winkelstraten en terrassen.

   

  Zaterdag 16 juli: Koblenz - Rüdesheim

  De hoog boven de rivier gebouwde burchten en kastelen én de veel besproken Loreley zorgen vandaag voor een schitterend panorama. Al vroeg vertrekken wij richting Rüdesheim. Zodra we de Loreley zijn gepasseerd komt onze bestemming in zicht. Deze geliefde toeristenplaats heeft van alles te bieden. In het gezellige centrum van Rüdesheim kunt u een bezoek(*) brengen aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett, of met de kabelbaan naar het uitzichtpunt bij het imposante Niederwalddenkmal. Het is allemaal de moeite waard. Ook de verschillende weinstuben in de beroemde Drosselgasse bieden de hele dag volop vertier.

   

  Zondag 17 juli: Rüdesheim - Speyer

  Met weemoed verlaten wij Rüdesheim en zetten koers naar Speyer. De majestueuze Dom in het centrum is de grootst bewaard gebleven kathedraal in Romaanse stijl. Ook een bezoek aan het techniekmuseum is zeker de moeite waard.

   

  Maandag 18 juli: Speyer - Straatsburg - Breisach

  Zonder dat u het heeft gemerkt zijn wij vroeg in de ochtend uit Speyer vertrokken. Vandaag ruilen we Duitsland in voor Frankrijk om een bezoek te brengen aan Straatsburg. De prachtige gebouwen getuigen van een rijke historie en het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees Parlement. Een gratis pendelbus(*) brengt u van het schip naar het centrum van deze prachtige stad.

   

  Dinsdag 19 juli: Breisach - Basel

  Terwijl u geniet van het ontbijt arriveren we in Breisach. Hier staan de bussen klaar voor de dagexcursie(*) naar Zwitserland. Na het ontbijt vertrekken de bussen voor deze prachtige tour die u de allermooiste stukjes van Zwitserland laat zien. Later deze dag zal het schip aankomen in Basel, waar ook de deelnemers van de dagexcursie aan boord zullen komen.

   

  Woensdag 20 juli: Basel - Breisach

  Basel ligt aan weerszijden van de Rijn, op de linkeroever ligt Groot Basel en op de rechteroever Klein Basel. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door zeven bruggen, waarvan één spoorbrug. De Mittlere Rhein Brücke is de bekendste brug. Groot Basel herbergt het historische stadscentrum waar de 12e eeuwse Münster beeldbepalend is. In deze prachtige kerk vindt u het graf van Erasmus. De Marktplatz met het gotische stadhuis en jugendstilpanden behoort tot de belangrijkste pleinen. U heeft nog tot de lunch om deze interessante stad te verkennen. We varen ‘s middags weer terug naar Breisach, waar wij aanleggen om te overnachten.

   

  Donderdag 21 juli: Breisach - Kehl

  Recht tegenover de plaats Straatsburg ligt het grensstadje Kehl. Het nabijgelegen park werd jaren geleden gebruikt voor de Bundesgartenschau. Hier kunt u nog steeds diverse mooie en bijzondere kunstwerken bezichtigen.

   

  Vrijdag 22 juli: Kehl - Mannheim

  We richten nu de steven op Mannheim. Op de kilometers lange winkelpromenade is het altijd een drukte van jewelste.

   

  Zaterdag 23 juli: Mannheim - Andernach

  De talrijke burchten en kastelen laten een onvergetelijke indruk achter. Onze bestemming Andernach heeft een gezellig centrum met smalle straatjes en vele winkeltjes. De stadsmuren, die nog grotendeels intact zijn, stammen uit de tijd van de Romeinen.

   

  Zondag 24 juli: Andernach - Bonn - Duisburg

  Na het ontbijt komen we in Bonn aan. Het voetgangersgebied van deze stad is één van de grootste in Duitsland. In de gezellige smalle straatjes en rondom de sfeervolle pleinen zijn winkels in overvloed. Bekende winkelstraten zijn onder andere de Bonngasse, de Poststrasse en de volledig gemoderniseerde Friedrichstrasse. Of brengt u liever een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven? Halverwege de middag vervolgen we onze reis naar Duisburg waar we zullen overnachten.

   

  Maandag 25 juli: Duisburg - Arnhem

  Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijke champagnebrunch voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Farewell Dinner
  • Champagnebrunch
  • Incl. buspendel naar het centrum van Straatsburg

  Scheepsinfo

  Het schip Serenade

  De Serenade 1 is een groot deel van het seizoen onderweg met buitenlandse gasten. Wij zijn blij dat we dit prachtige schip hebben kunnen inlijven voor de maanden juli en augustus. Het schip heeft 68 comfortabele hutten die zijn verdeeld over drie dekken. Het moderne design van de openbare ruimten is weldoordacht en combineert naadloos met de sfeervolle inrichting. Het schip is voorzien van alle hedendaagse faciliteiten en gecombineerd met een eersteklasverzorging biedt het u dé ultieme gelegenheid te genieten van een heerlijke riviercruise.

  Op het Bovendek vindt u de royale lounge, uiteraard met bar en dansvloer. Aan de grote leestafel in de bibliotheek kan men met elkaar converseren of rustig een boek lezen. In het elegante op het Middendek gelegen restaurant serveert de bemanning de culinaire hoogstandjes van de chef. De verkwikkende sauna met fitness apparatuur bevindt zich achter op het Middendek. Het zonnedek is de plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn voldoende stoelen, deels ligstoelen, en volop ruimte om in de schaduw of de zon te zitten.

  Bereikbaarheid

  Alle dekken zijn bereikbaar via meerdere trappen. Het Bovendek en het Middendek kunt u ook bereiken door middel van een lift. De hutten op het Benedendek zijn vanaf het Middendek alleen bereikbaar per trap. Er zijn 2 trappen naar het zonnedek, waarvan er één trap is voorzien van een traplift.

  Hutaccommodatie

  Alle 68 tweepersoonshutten van het schip zijn royaal ingericht met twee éénpersoonsbedden die op verzoek uit elkaar geschoven kunnen worden. Alle hutten zijn voorzien van een bureautje, een telefoon, televisie, föhn, kluisje, mini-bar, zelf regelbare airconditioning en een en-suite badkamer. Natuurlijk is er voldoende kastruimte. In de ruime badkamer vindt u een douche, toilet, een wastafel en voor een riviercruiseschip heel uitzonderlijk, zelfs een bad! Elke hut biedt 16 m2 ruimte en de hutten op het Boven- en Middendek zijn voorzien van zogenaamde “Franse balkons”. De hutten op het Benedendek hebben in afwijking tot de erboven gelegen accommodatie geen Frans balkon maar een iets hoger geplaatst raam dat niet kan worden geopend. De twee “Deluxe Suites” gelegen aan de achterzijde van het Bovendek, zijn met 20m2 de ruimste hutten aan boord. De schuifdeuren geven toegang tot uw eigen op het achterdek van het schip gesitueerde balkon, een heerlijke plek om te vertoeven. Het weidse en onbelemmerde uitzicht en het tijdens de vaart omhoog spattende schroefwater geven u hier het idee dat het schip helemaal van u alleen is. Wel moet u daarbij de trillingen en het geluid van de scheepsmotoren voor lief nemen. Zodra het schip is afgemeerd keert de rust in uw persoonlijke onderkomen weer terug.

  Verzorging

  De dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Bij de lunch kiest u uit meerdere warme en koude gerechten van het buffet. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

  Extra's

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van de reis alles in één keer contant, met pinpas of met een creditcard kunt afrekenen.

  Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

  GRATIS WiFi (maximaal 2 aansluitingen per hut) in alle landen.

  Eigenaar van het m.p.s. Horizon en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet AG – Basel.