Informatie

13 dagen – Met de Salvinia naar het statige Straatsburg via de Rijn en de Moezel, een prachtige nieuwe reis voor de liefhebber. U geniet onderweg van het afwisselende landschap langs de Rijn en doet mooie plaatsen als Cochem en Mainz aan om uiteindelijk Frankrijk binnen te varen. Straatsburg is natuurlijk bekend als zetel van het Europees Parlement, maar er is nog veel meer te beleven in en om deze bruisende stad!

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

17 juli 2024

3-persoonshut (met bovenbed) Hoofddek € 1.400,- p.p.
2-persoonshut Hoofddek € 1.765,- p.p.
1-persoonshut Hoofddek € 2.190,- p.p.
3-persoonshut (met bovenbed) Promenadedek € 1.670,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek € 2.000,- p.p.

+

35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Maandag 15 juli: Arnhem – Düsseldorf

  Na de inscheping in Arnhem en wanneer de bemanning aan u is voorgesteld, gooien we om 09:30 uur de trossen los en zetten we koers naar onze eerste bestemming Düsseldorf waar we in de avond na het diner zullen arriveren. Onderweg naar Düsseldorf kunt u in de lounge kennis maken met uw medepassagiers.

   

  Dinsdag 16 juli: Düsseldorf – Keulen -Andernach

  Tijdens het ontbijt varen we door richting Keulen. Rond lunchtijd komen we in Keulen aan, uiteraard bekend om de Keulse Dom. Deze indrukwekkende kathedraal is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast biedt Keulen een ruim aanbod van musea en andere bezienswaardigheden. Aan het einde van de middag varen we door naar Andernach waar het schip zal overnachten

   

  Woensdag 17 juli: Andernach – Cochem

  Wij zijn al voor het ontbijt vertrokken en na het ronden van de Deutsche Eck zien we het Moezeldal. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte hellingen, aan weerszijden, van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. In Cochem heeft u vanaf de hooggelegen Reichsburg een prachtig uitzicht over het rivierdal. Cochem is een toeristenplaats bij uitstek en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven.

   

  Donderdag 18 juli: Cochem – Boppard

  Onze bestemming van vandaag, Boppard, ligt midden in een grote Rijnbocht, ook wel de Bopparder Hamm genoemd. Het is één van de grootste wijnbouwgebieden langs de Rijn. De lange Rijnpromenade leidt u naar het centrum van dit toeristenstadje. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan. Denk aan uw camera, want het schitterende uitzicht (Vierseenblick) wilt u beslist vastleggen.

   

  Vrijdag 19 juli: Boppard – Rüdesheim – Mainz

  Het landschap dat deze ochtend aan u voorbijtrekt is werkelijk adembenemend. De ene burcht is nog mooier dan de andere om nog maar niet te spreken van de schoonheid van de imposante Loreley. We arriveren na de lunch in Rüdesheim. Deze stad is bekend om zijn wijnen die u kunt proeven in één van de vele wijnlokalen in de beroemde Drosselgasse. Tijdens het diner varen we door naar Mainz waar we overnachten.

   

  Zaterdag 20 juli: Mainz – Worms

  Tijdens het ontbijt varen we verder de Rijn op richting het stadje Worms. Wist u dat Worms samen met Trier de oudste stad van Duitsland is? Aan het begin van de middag leggen we aan en kunt u een wandeling maken langs de vele middeleeuwse bouwwerken.

   

  Zondag 21 juli: Worms – Speyer – Iffezheim

  Speyer behoort tot de mooiste steden langs de Rijn. Het stadsgezicht van deze Keizerstad wordt bepaald door de eeuwenoude Romaanse kathedraal. Hier vindt u ook Duitslands grootste techniekmuseum. Voor de passagiers die in techniek geïnteresseerd zijn, is dit een unieke kans om de middag door te brengen tussen o.a. treinen, vliegtuigen, duikboten en motoren. ’s Avonds varen we door naar Iffezheim waar we overnachten.

   

  Maandag 22 juli: Iffezheim – Straatsburg

  We passeren al vroeg de grens van Frankrijk en stevenen af op onze volgende bestemming, Straatsburg. De prachtige gebouwen, zowel naar Duitse als naar Franse architectuur gebouwd, getuigen van een rijke historie. Het zal u dan ook niet verbazen dat juist deze stad dient als zetel van het Europees parlement. Het middelpunt van de stad is de Notre Dame de Strasbourg. Vanaf het schip bieden wij u een gratis buspendel naar het centrum aan.

   

  Dinsdag 23 juli: Straatsburg – Kehl

  Vandaag kunt u deelnemen aan een dagexcursie(*) door de beroemde Elzas. Deze excursie brengt u via de Weinstrasse langs Obernai en Colmar. Hier heeft u voldoende tijd voor een wandeling door het schitterende centrum vol vakwerkhuisjes, wijnwinkels en souvenirwinkeltjes. Uiteraard gaan we onderweg genieten van een heerlijke lokale Franse lunch. Het schip verplaatst zich ondertussen naar het Duitse Kehl, waar u na de dagexcursie weer aan boord komt.

   

  Woensdag 24 juli: Kehl – Mannheim

  Na een heerlijke ochtend varen komen we in Mannheim aan. Vanaf de ligplaats loopt u zo de binnenstad in. Met zijn ca. 2.500 winkels is Mannheim een echte winkelstad. Hier vinden shopliefhebbers alles wat hun hartje begeert. Van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. U heeft de gelegenheid om met een bustransfer(*) naar de universiteitsstad Heidelberg te gaan. Hier kunt u een bezoek brengen aan het slot of een wandeling maken door het centrum van deze stad.

   

  Donderdag 25 juli: Mannheim – Koblenz

  Al vroeg verlaten wij Mannheim en varen we door het romantische rivierdal richting Koblenz, waar wij na de lunch zullen arriveren. Eén van de uitstapjes die u op eigen gelegenheid in Koblenz kunt maken is naar de vesting Ehrenbreitstein. Vanaf de boulevard zweeft u met de kabelbaan op spectaculaire wijze over de Rijn naar de burcht. Geniet van het adembenemende uitzicht op de schilderachtige stad Koblenz en de Deutsche Eck.

   

  Vrijdag 26 juli: Koblenz – Düsseldorf

  De stroom neemt ons mee naar Düsseldorf waar we halverwege de middag aankomen. Drink hier eens een lekker glaasje Alt. Eén van de drukste winkelstraten van Düsseldorf is de Schadowstrasse. Maar bekender, vooral om haar stedenbouwkundig karakter en exclusieve winkels is de Königsallee, ook wel `die Kö’ genoemd.

   

  Zaterdag 27 juli: Düsseldorf – Arnhem

  Op naar de thuishaven Arnhem! Daar komen we na de lunch om 14.00 uur aan, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Vier avonden met live muziek
  • Captains Dinner
  • Incl. buspendel Straatsburg centrum

  Scheepsinfo

  Het schip De Salvinia

  • Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia
   Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia

  De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

  De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

  Bereikbaarheid

  Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

  Hutaccommodatie

  In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-persoonshutten is het derde bed (bovenbed) alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-persoonshut. De twee 3-persoonshutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-persoonshut Plus. De 2-persoonshut-B is een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshut. Ook zijn er zeven 1-persoons-hutten. De 2-persoons op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger in de wand geplaatst.

  Verzorging

  Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. U bepaalt zelf wanneer, want er is geen eindtijd. In de loop van de ochtend verandert het buffet in een lunchbuffet. Het diner serveren we aan tafel.

  Extra info:
  De barkaarten, souvenirs en excursies kunnen contant betaald worden. Bedragen van € 20,- of hoger, kunnen gepind worden.

  Gratis WIFI (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

  Eigenaar van het m.p.s. Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Salvinia B.V. - Papendrecht.