Informatie

10 dagen – Een prachtige combinatie van cultuur en geschiedenis, dat ontdekt u tijdens deze cruise door Oost-Nederland en het Duitse Ostfriesland. U reist langs mooie Hanzesteden, proeft de sfeer in Sneek, verwondert u over de indrukwekkende moderne schepen in de haven van Emden en de techniek van het stoomgemaal in Lemmer. In deze 10-daagse reis is er voor iedereen wat te genieten!

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

11 juni

2-persoonshut Hoofddek € 1.430,- p.p.
3-persoonshut Promenadedek € 1.215,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek € 1.585,- p.p.
2-persoons Suite € 2.875,- p.p.
2-persoonshut Hoofddek (voor 1-persoonsgebruik) € 1.935,- p.p.
3-persoonshut Promenadedek (voor 2-persoonsgebruik) € 1.645,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek (voor 1-persoonsgebruik) € 2.380,- p.p.
2-persoons Suite (voor 3-persoonsgebruik) € 2.010,- p.p.

 

+

35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dinsdag 11 juni: Arnhem – Lemmer

  Om 17.00 uur heten wij u van harte welkom aan boord van de Rembrandt van Rijn. Aan het begin van de avond lichten wij het anker en varen naar Lemmer, waar wij de volgende ochtend zullen arriveren. Na het diner kunt u in de gezellige lounge nader kennismaken met uw medepassagiers.

   

  Woensdag 12 juni: Lemmer

  De ligging aan de Friese meren en het IJsselmeer maakt Lemmer tot één van de bekendste watersportplaatsen van Friesland. In het sfeervolle maritieme centrum kunt u heerlijk struinen langs de originele winkeltjes of strijk neer op één van de gezellige terrassen langs de kades. Liefhebbers van architectuur, water en stoom kunnen hun hart op halen bij het Woudagemaal. Het oudste, nog werkende, stoomgemaal ter wereld.

   

  Donderdag 13 juni: Lemmer – Groningen

  Via het Prinses Margrietkanaal en het Van Starkenborghkanaal doorkruisen we de prachtige en weidse Friese en Groningse natuur. In de loop van de middag bereiken we de bruisende studentenstad Groningen. Maak tijdens een wandeling(*) kennis met deze stad en ontdek de lange, roerige geschiedenis die is terug te zien in de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Daarna is er nog voldoende tijd om heerlijk te shoppen in de lange winkelstraten.

   

  Vrijdag 14 juni: Groningen – Leer

  We verlaten vandaag Nederland. Via de Eems bereiken we de in Ostfriesland gelegen Duitse plaats Leer. Het oude centrum van Leer staat bekend als één van de waardevolste uit de regio met prachtig gerestaureerde kastelen, herenhuizen en kerken uit verschillende eeuwen. De stad is nog altijd zeer levendig. Kleine winkels, theehuizen en restaurants nodigen u uit om hier de middag door te brengen. U kunt vanmiddag ook deelnemen aan een busexcursie naar de bekende Meyer Werft(*). Hier worden immens grote zeecruiseschepen gebouwd en u zult versteld staan van de technische wonderen die hier worden verricht. U brengt een bezoek aan de bouwdokhallen en aan een tentoonstelling met modelhutten. Dit alles staat garant voor een fascinerende blik in de wereld van de luxe zeecruiseschepen.

   

  Zaterdag 15 juni: Leer – Emden

  We varen terug in noordelijke richting naar de volgende Duitse havenplaats, Emden. Met 150 kilometer aan grachten wordt het ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. In het centrum worden diverse rondvaarten aangeboden door de stad en het havengebied waarmee u een goed beeld van Emden krijgt.

   

  Zondag 16 juni: Emden – Sneek

  Vandaag staat er een lange en mooie vaardag over de Groningse en Friese kanalen en meren op het programma. In de loop van de middag komen we aan in het Friese Sneek, dat dichtbij het Sneekermeer gelegen is. De stad is rijk aan monumenten en mooie stadsgezichten. Het compacte stadscentrum met de grachtengordel en de Waterpoort geven de binnenstad een knus en gezellig karakter. Diverse waterwegen verbinden Sneek met de vele meren en de rest van Friesland. De stad is daarom ook populair bij de watersporters.

   

  Maandag 17 juni: Sneek – Lelystad

  Na het ontbijt gooien we de trossen los en zetten we koers naar Lelystad. Hier heeft u de keuze of u deze middag op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan de Bataviawerf of het outletcentrum Batavia Stad

   

  Dinsdag 18 juni: Lelystad- Kampen

  Via het IJsselmeer en de IJssel bereiken we de Hanzestad Kampen. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) naar Giethoorn. Het idyllische Overijsselse dorp is bekend om de talloze rietgedekte boerderijen gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 bruggetjes met elkaar verbonden zijn. Giethoorn wordt ook wel het “Hollands Venetië” genoemd.

   

  Woensdag 19 juni: Kampen – Deventer

  Vanaf onze aanlegplaats in Deventer wandelt u zo het sfeervolle centrum in. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de jaarmarkten. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanzetijd, zoals ‘De Drie Haringen’ aan de Brink. ‘s Avonds zal er in het restaurant het heerlijke Farewell Dinner geserveerd worden.

   

  Donderdag 20 juni: Deventer – Arnhem

  De laatste dag van onze reis is alweer aangebroken. We vertrekken al vroeg en zullen om 11.00 uur in Arnhem aankomen. Hier nemen we met een hartelijk ‘Tot Ziens’ afscheid van u. Ongetwijfeld zult u met genoegen terugkijken op deze bijzondere reis.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Twee avonden met live muziek
  • Captains Dinner

  Scheepsinfo

  Het schip De Rembrandt van Rijn

  Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.

  De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

  Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

  Bereikbaarheid

  Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of traplift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden of neemt u plaats op de terrasstoelen.

  Hutaccommodatie

  Op het promenadedek bevinden zich vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie-en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.

  De standaard tweepersoonshutten zijn voorzien van een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. De 3-persoonhut is voorzien van 3 lage bedden waarvan 1 bed wordt opgeklapt, 1 bed wordt omhoog geklapt tot bankje en er is 1 vast bed.

  Verzorging

  ’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

  Extra's

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in een keer aan het einde van de reis contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard)kunt afrekenen.

  Gratis WIFI op hele schip (voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

  Eigenaar van het m.p.s. Rembrandt van Rijn en uitvoerder van de reizen met dit schip is Tondia B.V. - Schaijk.