Informatie

15 dagen – Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg, Regensburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht per comfortabele touringcar.

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

14 juni 2024

2-persoonshut Standaard Benedendek € 2.255,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek € 2.315,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek € 2.370,- p.p.
2-persoons Junior Suite Middendek € 2.435,- p.p.
2-persoons Suite Middendek € 3.105,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Bovendek € 2.655,- p.p.
2-persoons Suite Bovendek € 3.675,- p.p.
2-persoonshut Standaard Benedendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.385,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.475,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.555,- p.p.

+

35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Vrijdag 14 juni: Arnhem – Keulen

  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Keulen.

   

  Zaterdag 15 juni: Keulen – Mainz

  Al snel komen de silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom in zicht. Tijdens de lunch meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar Mainz.

   

  Zondag 16 juni: Mainz – Aschaffenburg

  Vanmorgen kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Zet de wekker extra vroeg, dan kunt u de indrukkwekkende rotsformatie de Loreley nog aanschouwen voor we aankomen in Mainz. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal. Aan het begin van de avond varen wij verder Aschaffenburg en wisselen we de Rijn in voor de Main.

   

  Maandag 17 juni: Aschaffenburg – Wertheim

  Kasteel Johannisburg is de belangrijkste bezienswaardigheid van Aschaffenburg. Het kasteel ligt vlakbij het oude centrum in de bocht van de rivier de Main. Rondom het kasteel kunt u heerlijk wandelen en heeft u een mooi uitzicht over de rivier. In de loop van de middag zetten we koers naar Wertheim.

   

  Dinsdag 18 juni: Wertheim – Würzburg

  Al vroeg komen we aan in de oude stad Wertheim. Het centraal gelegen marktplein met de Engelenbron vormt het middelpunt van de stad. Rond het middaguur laten we Wertheim achter ons en varen we naar Würzburg. Onderweg kunt u aan boord genieten van een heerlijke High Tea.

   

  Woensdag 19 juni: Würzburg – Schweinfurt

  Tijdens het ontbijt arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad aan de Main is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen.

   

  Donderdag 20 juni: Schweinfurt – Bamberg

  Tijdens de vaart naar Schweinfurt zullen wij meerdere sluizen passeren. We arriveren na het ontbijt in Schweinfurt zodat u de hele dag heeft om de stad kunt verkennen. Na middernacht komen we in Bamberg aan waar we overnachten.

   

  Vrijdag 21 juni: Bamberg – Nürnberg

  Net als Rome is Bamberg op zeven heuvels gebouwd. In de historische binnenstad zijn de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke gebouwen zo goed bewaard gebleven dat de stad in 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg en geeft u de gelegenheid zelf deze middeleeuwse sfeer te voelen. Tijdens de lunch verlaten we Bamberg en zetten we koers naar Nürnberg.

   

  Zaterdag 22 juni: Nürnberg – Regensburg

  Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Regensburg passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

   

  Zondag 23 juni: Regensburg – Passau

  De oeroude stad Regensburg, wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden. Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij.

   

  Maandag 24 juni: Passau-Dürnstein

  Nog voor het ontbijt arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. In de middag vervolgen we onze reis en varen we door de Wachau naar Dürnstein. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af.

   

  Dinsdag 25 juni: Dürnstein – Wenen

  Al vroeg arriveren we in het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau. Hier kunt u een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e-eeuwse Künringerburcht. Aan het einde van de ochtend vervolgen we onze reis naar Wenen.

   

  Woensdag 26 juni: Wenen – Melk

  In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn(*). In de loop van avond verlaten we Wenen.

   

  Donderdag 27 juni: Melk – Passau (Lindau)

  In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. Met talloze binnenplaatsen, mooie wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan een klooster. De geschiedenis van Oostenrijk ervaart u tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch gooien we de trossen los en varen we naar Passau.

   

  Vrijdag 28 juni: Passau (Lindau) – Arnhem (bustransfer)

  De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien.

   

  Tijdens deze reis zullen we ook ’s nachts varen. De laatste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Gehele reis live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg

  Scheepsinfo

  Het schip Johann Strauss

  • johann strauss dek

  Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

  Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

  Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

   

  Bereikbaarheid

  De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

  Hutaccommodatie

  Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

  Verzorging

  De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

  Extra's

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

  Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

  WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

  Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet - Basel.