Informatie

8 daagse fietsvaarvakantie

De enorme keizerlijke kathedralen in Speyer, Worms en Mainz zijn indrukwekkende getuigen van ongeveer 1000 jaar geschiedenis langs de veelbezongen rivier. Ze zijn gemaakt in een schilderachtige omgeving. Een korte omweg langs de Neckar naar Heidelberg mag u niet missen. Naast de Rijnlandse kathedraalsteden bevinden zich bekende kastelen en voormalige aristocratische residenties. Op deze interessante route kunt u heerlijk fietsen langs de romantische armen van de Oude Rijn, langs vele culturele hoogtepunten in de grootste Duitse wijnbouwgebieden Rijn-Hessen en de Palts.

Vaarroute:

Vaarroute van Mainz naar Straatsburg

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.
Taal aan boord: Engels en Duits

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

15 juni 2024
13 juli 2023

Bovendek per persoon - 1399,=
Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1819,=
Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - 1349,=
Bovendek Cabine met 1 bed - 1449,=

Hoofddek per persoon - 1199,=
Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1559,=

Fietsen:
Huurfiets met 7 versnellingen en terugtraprem 89,=
Huurfiets met 7 versnellingen en handrem 89,=
E-bike met terugtraprem 199,=
E-bike met handrem 199,=

Prijzen zijn per persoon

 

Inbegrepen:
7 nachten in buitenhutten aan boord van de MS OLYMPIA in de geboekte hutcategorie
Programma volgens route
Welkomstdrankje
Dagelijkse schoonmaak van de cabine
Wissel van beddengoed en handdoeken indien nodig
Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor de fietstochten of lunchsnack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3-gangen avondmenu
Alle passagiers-, haven-, brug- en sluisgelden
Dagelijkse briefing over de fietstochten aan boord
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut
GPS-gegevens voor de fietstochten
SE-Tours boordgids

Diensten niet inbegrepen
Aankomst en vertrek, parkeerkosten, transfers, fietsverhuur, entree- en sightseeingkosten, evenals excursies, stadsplattegronden, veerboottarieven, parkeertarieven, reisverzekering, fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1
  Vervoer naar Straatsburg (Kehl)
  Individuele aankomst in Straatsburg. Inscheping vanaf 16.00 uur Aan boord verwelkomen uw kapitein en zijn bemanning, evenals uw reisleider aan boord, u met een welkomstdrankje.

  Dag 2
  Straatsburg – Gambsheim/Freistett, fietstocht ca. 18 km / boottocht Gambsheim – Germersheim
  Kathedraal van Straatsburg
  Maak na het ontbijt van de gelegenheid gebruik om de Elzasser hoofdstad Straatsburg met zijn vele grachten, de kathedraal van Straatsburg of de pittoreske leerlooierswijk met zijn historische vakwerkhuizen te bezoeken. Geniet van een stukje Franse levensvreugde voordat je aan je eerste fietstocht begint. U fietst direct langs de Rijn door de zachte Rijnvlakte naar de Gambsheimsluis, waar uw schip op u wacht voor de verdere reis naar Germersheim. Gebruik de tijd aan dek of in de salon en denk na over uw eerste indrukken met een glas wijn.

  Dag 3
  Boottocht Plittersdorf – Germersheim / Germersheim – Speyer, fietstocht ca. 22 km
  De fietstocht van vandaag neemt je mee langs de armen van de Oude Rijn door schijnbaar ongerepte natuur. Maar eerst kunt u zich verheugen op het oude vestingstadje Germersheim met zijn vele mooie steegjes, hoekjes en pleinen. Verder door de Paltsregio bereikt u de kathedraalstad Speyer. De kathedraal van Speyer staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Dag 4
  Speyer – Mannheim, fietstocht ca. 28 km
  Geniet vandaag van de korte fietsetappe langs de Oude Rijn, door natuurgebieden die zijn aangewezen als natuurreservaten en natuurlijke uiterwaarden. Je bereikt de vierkante stad Mannheim, die zijn bijnaam dankt aan zijn stratenpatroon. Op de pleinen zijn er talloze mogelijkheden om uw vrije tijd door te brengen met het verkennen van bezienswaardigheden. Het barokke paleis, het grootste barokke paleiscomplex van Duitsland, en de watertoren, het herkenningspunt van de stad, behoren tot de beroemdste bezienswaardigheden.

  Dag 5
  Mannheim – Heidelberg – Mannheim, fietstocht ca. 52 km
  Vandaag volgt u het parcours van de prachtige Neckar op de fiets naar Heidelberg. De Romeinse stad Ladenburg met zijn historische oude binnenstad is een korte tussenstop waard. De ruïnes van het kasteel van Heidelberg zijn al van ver zichtbaar en torenen boven de oude stad uit. Wandel over de beroemde zandstenen brug van Heidelberg of door de kronkelende straatjes en dromerige pleinen van de oude stad. De terugweg voert je langs de oevers van de Neckar weer naar het levendige stadsleven van Mannheim.

  Dag 6
  Mannheim – Worms, fietstocht ca. 26 km
  Vandaag verlaat u Mannheim en rijdt u langs weilanden en velden en volgt u de loop van de Rijn naar de keizerstad Worms. Op je reis door twee millennia stadsgeschiedenis kom je keizers en koningen, mythen en legenden van de Nibelungen, het jodendom en Maarten Luther tegen.

  Dag 7
  Boottocht Worms – Nierstein, Nierstein – Mainz, fietstocht ca. 17 - 20 km
  Geniet 's ochtends van de boottocht van Worms naar Nierstein. Met bijna 1.000 hectare wijngaarden is Nierstein de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Rijn. Bezoek ook het historische stadscentrum met zijn middeleeuwse marktplein en adellijke huizen. Een korte etappe en voldoende tijd om te genieten: u fietst vanuit Nierstein direct langs de Rijn over goed ontwikkelde fietspaden op het Rijnfietspad naar Mainz. Wilt u meer fietsen, dan kunt u rechtstreeks van Worms naar Mainz fietsen (ca. 60 km).

  Dag 8
  Vertrek vanuit Mainz
  Na het ontbijt, ontscheping om 9.00 uur. Individuele reis naar huis.

  Scheepsinfo

  Het schip Olympia

  • Cruiseschip Olympia

   

  Technische gegevens:

  • Lengte: 88,5 meter
  • Breedte: 10,5 m
  • Diepgang: 1,3 meter
  • Passagiers: 96
  • Bemanning: ca. 21
  • Cabinegrootte: 9-11 m²
  • Taal: Duits en Engels
  • Vlag: Zwitserland
  • Laatste renovatie: 2016

  Comfortabele en gezellige rivierboot met een familiale sfeer. Het schip is in 2015/2016 gerenoveerd. De panoramische salon met bar, ingericht in Engelse clubstijl, en het lichte en vriendelijke restaurant nodigen u uit om ontspannende uurtjes aan boord door te brengen. Ruim, deels overdekt zonnedek met zitje en berging voor fietsen. In totaal 49 comfortabele buitenhutten voor maximaal 96 gasten. Hoofddek: 21 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²). Bovendek: 22 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²), 4 grotere hutten achterin het schip (12 m², waarvan 3 met een tweepersoonsbed; tijdens de reis is meer geluid merkbaar) en 2 eenpersoonshutten (ca. , 9 m²). Alle hutten hebben een douche/wc, haardroger, telefoon, tv, individueel regelbare airconditioning/verwarming, koelkast, kluis en panoramische ramen. De ramen op het bovendek kunnen geopend worden.

  Vragen en antwoorden

  Parkeermogelijkheden:
  In Straatsburg geldt het beleid van “duurzame mobiliteit”. Als gevolg van dit beleid zijn de parkeerplekken in de binnenstad beperkt en liggen de parkeertarieven bovengemiddeld. Buiten het centrum zijn er tal van Park & ​​Ride parkeerplaatsen. De parkeergarage “Gare Wodli” bij het centraal station kost € 20,- per 24 uur (stand mei 2023; bron: www.strassburg.eu)

   

  Transfer terug per trein
  Kosten ca 61,-
  1x overstappen

   

  Uitrusting van de huurfietsen:
  Unisex-toerfietsen met 7 versnellingen en e-bikes met 8 versnellingen van Velo de Ville als maatwerkproducten voor SE-Tours
  met handrem, vrijloop of terugtraprem (bij boeking a.u.b. als vrijblijvende klantaanvraag vermelden)
  inclusief bagagerektas en huurfietsverzekering.
  E-bikes zijn slechts in beperkte mate verkrijgbaar
  Geef bij het reserveren uw lengte aan.

  Veilig op reis met SE-Tours: Wij raden u aan een fietshelm te dragen. Gelieve uw eigen fietshelm mee te nemen (niet aanwezig aan boord).

   

  Inscheping: vanaf 16.00 uur
  Ontscheping: om 09.00 uur
  Eigen fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van een eigen fiets alleen op aanvraag en slechts in beperkte mate mogelijk.

  Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verlies, diefstal, schade - dit geldt ook voor transportschade van het schip naar het land en terug.

  Excursieprogramma: Alleen rechtstreeks aan boord te boeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een korte beschrijving. Afhankelijk van de deelnemerssamenstelling kunnen de excursies tweetalig in het Duits en Engels worden aangeboden

  Vakantiebagage: Wij raden goede regenkleding, een fietshelm, een zonnehoed en sportschoenen aan. Om ruimteredenen willen wij u vragen bagage met een harde schaal te vermijden, de opbergruimte in de cabine is zeer beperkt!

  Dienstregeling- en programmawijzigingen: doorgaans voorbehouden. Als een route bijvoorbeeld niet kan worden afgelegd vanwege eb, vloed of slecht weer, behoudt de kapitein zich het recht voor om voor uw veiligheid de route te wijzigen (dit is geen gratis reden voor annulering)

  Reisdocumenten: EU-onderdanen ( die geen bijzondere omstandigheden hebben (Heeft u bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit, een hoofdverblijfplaats in het buitenland of voorlopig afgegeven reisdocumenten), dan heeft u voor deze reis een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die na de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. einde van de reis. Als u een ander staatsburgerschap of meerdere staatsburgerschappen heeft of als u aan speciale wettelijke voorschriften moet voldoen, informeer dan bij uw plaatselijke consulaat naar de betreffende visum- en inreisregels.

  Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Overige informatie: Houd er rekening mee dat uw rivierboot enerzijds uw “vakantiehotel” is, maar anderzijds ook een werkend apparaat dat met motorvermogen beweegt en voortdurend moet worden bediend, zelfs 's nachts ( soms bij het oversteken van sluizen en bruggen). Wij raden gasten die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai aan om oordopjes mee te nemen. De sluispassages gaan gepaard met verstoringen en kunnen helaas niet gewijzigd worden.

  Minimum aantal deelnemers: 75 personen (moet 21 dagen voor aanvang van de reis bereikt zijn) U kunt de reis na boeking op ieder moment annuleren. Voor annuleringskosten zie de reisvoorwaarden. Van toepassing zijn de reisvoorwaarden van de organisator: SE-Tours GmbH, Am Grollhamm 12a, 27574 Bremerhaven.

  Wij raden u aan een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met een repatriërings-, ongevallen-, bagage- en reisannuleringsverzekering.