Informatie

8 dagen Fiets-vaarvakantie

De prachtige Duitse rivierlandschappen aan de Moezel en de Saar nodigen u uit! Combineer afwisselende fietstochten met een aangenaam verblijf aan boord van de MS OLYMPIA. Tijdens deze 8-daagse reis kunt u onder andere Saarburg verkennen, dat ook wel “Klein Venetië” wordt genoemd. De stad is echter zeker niet het enige hoogtepunt van deze reis voor romantici en kenners. Prachtige vakwerkhuizen, wijngaarden, de Porta Nigra in Trier, de ossenboogrivier van de Saar: het zullen allemaal kleine hoogtepunten zijn. Terwijl u overdag actief bent, volgt het schip u langs de rivier en staat dan weer voor u ter beschikking als hotelschip op uw bestemming voor die dag. De Moezel en de Saar presenteren zich in het beste licht.

Route:

Vaarroute Koblenz naar Saarburg

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.
Taal aan boord: Engels en Duits

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Seizoen A
28 september 2024

Seizoen B
11 mei 2024
25 mei 2024
17 aug 2024
31 aug 2024
14 sept 2024

Bovendek per persoon - seizoen A 1199,=
Bovendek per persoon - seizoen B 1349,=

Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen A 1559,=
Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen B 1759,=

Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - seizoen A 1149,=
Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - seizoen B 1299,=

Bovendek Cabine met 1 bed - seizoen A 1199,=
Bovendek Cabine met 1 bed - seizoen B 1499,=

Hoofddek per persoon - seizoen A 1049,=
Hoofddek per persoon - seizoen B 1199,=

Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen A 1369,=
Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen B 1559,=

Fietsen:
Huurfiets met 7 versnellingen en terugtraprem 89,=
Huurfiets met 7 versnellingen en handrem 89,=
E-bike met terugtraprem 199,=
E-bike met handrem 199,=

Prijzen zijn per persoon

 

Inbegrepen:
7 nachten in buitenhutten aan boord van de MS OLYMPIA in de geboekte hutcategorie
Programma volgens route
Welkomstdrankje
Dagelijkse schoonmaak van de cabine
Wissel van beddengoed en handdoeken indien nodig
Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor de fietstochten of lunchsnack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3-gangen avondmenu
Alle passagiers-, haven-, brug- en sluisgelden
Dagelijkse briefing over de fietstochten aan boord
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut
GPS-gegevens voor de fietstochten
SE-Tours boordgids

Diensten niet inbegrepen
Aankomst en vertrek, parkeerkosten, transfers, fietsverhuur, entree- en sightseeingkosten, evenals excursies, stadsplattegronden, veerboottarieven, parkeertarieven, reisverzekering, fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1
  Individuele aankomst in Saarburg en inscheping vanaf 16.00 uur. Het mooie stadsbeeld van Saarburg wordt gekenmerkt door smalle straatjes, vakwerkhuizen, barokke gebouwen en kleurrijke vissers- en schippershuizen. Rond 18.00 uur verwelkomen de kapitein en de bemanning u officieel aan boord.

  Dag 2
  Saarburg – Wasserbillig (Luxemburg) – Trier, fietstocht ca. 39 km
  Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en brengt u naar een hoefijzermeer van de Saar en verder via Wasserbillig in Luxemburg naar de Igeler-kolom. In de middag bereikt u Trier, waar uw schip op u wacht. Trier werd door de Romeinen tot regeringszetel gemaakt en is vooral bekend vanwege de Porta Nigra, een stadspoort van gigantische proporties. Een rondleiding hier is zeker een aanrader.

  Dag 3
  Trier – Mehring, fietstocht ca. 26-28 km
  Na het ontbijt gaan we naar Mehring. De gemeenschap wordt omgeven door wijngaarden, bossen en weilanden en wordt beschouwd als de grootste wijnstad in de regio Moezel-Saar-Ruwer. De Romeinen waardeerden het prachtige landschap al ruim 2000 jaar geleden.

  Dag 4
  Mehring – Piesport – Bernkastel-Kues, fietstocht ca. 47 km
  Vandaag draait alles om wijn. Neumagen Dhron met de replica van een Romeins wijnschip is de eerste bestemming van de dag. We vervolgen onze weg naar Piesport, de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Moezel. Hier bevindt zich ook de grootste Romeinse wijnpers die ooit ten noorden van de Alpen is gevonden.

  Dag 5
  Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell an der Mosel, fietstocht ca. 43 km
  Van Bernkastel-Kues tot Traben-Trarbach vervolgt de route langs de rechteroever van de Moezel. Je volgt de kronkelingen van de Moezel en bereikt Zell an der Mosel - bekend om de wijngaard "Zeller Schwarzen Katz". In Zell moet u van de gelegenheid gebruik maken om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

  Dag 6
  Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem, fietstocht ca. 38 km
  Vanuit Zell gaan we naar Beilstein. Dit lieflijke stadje ging zelfs de filmgeschiedenis in als “Rothenburg aan de Moezel”. Je bestemming voor vandaag is Cochem met de beroemde Reichsburg en zijn mooie vakwerkhuizen.

  Dag 7
  Boottocht Cochem – Koblenz, dagje ontspanning aan boord | Alternatief Cochem – Alken – Koblenz, fietstocht ca. 53 km
  Vandaag kunt u een dagje ontspanning aan boord verwachten. Geniet vanaf het zonnedek van het voorbijtrekkende Moezellandschap en wandel 's middags in Koblenz langs de “Deutsches Eck”, waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Ervaren fietsers kunnen als alternatief van Cochem naar Koblenz fietsen en kasteel Eltz bezoeken.

  Dag 8
  Vertrek uit Koblenz

  Scheepsinfo

  Het schip Olympia

  • Cruiseschip Olympia

   

  Technische gegevens:

  • Lengte: 88,5 meter
  • Breedte: 10,5 m
  • Diepgang: 1,3 meter
  • Passagiers: 96
  • Bemanning: ca. 21
  • Cabinegrootte: 9-11 m²
  • Taal: Duits en Engels
  • Vlag: Zwitserland
  • Laatste renovatie: 2016

  Comfortabele en gezellige rivierboot met een familiale sfeer. Het schip is in 2015/2016 gerenoveerd. De panoramische salon met bar, ingericht in Engelse clubstijl, en het lichte en vriendelijke restaurant nodigen u uit om ontspannende uurtjes aan boord door te brengen. Ruim, deels overdekt zonnedek met zitje en berging voor fietsen. In totaal 49 comfortabele buitenhutten voor maximaal 96 gasten. Hoofddek: 21 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²). Bovendek: 22 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²), 4 grotere hutten achterin het schip (12 m², waarvan 3 met een tweepersoonsbed; tijdens de reis is meer geluid merkbaar) en 2 eenpersoonshutten (ca. , 9 m²). Alle hutten hebben een douche/wc, haardroger, telefoon, tv, individueel regelbare airconditioning/verwarming, koelkast, kluis en panoramische ramen. De ramen op het bovendek kunnen geopend worden.

  Vragen en antwoorden

  Parkeren mogelijk in Saarburg (wijzigingen voorbehouden vanaf mei 2023)
  Parkeerplaats nabij de scheepspier in Saarburg (onbewaakt, kan niet worden gereserveerd). Kosten ca. € 25,- per week.
  Parkeerplaats nabij het treinstation in Saarburg (onbewaakt, kan niet worden gereserveerd). Kosten ca. € 10,- per week.

   

  Transfer terug naar Koblenz
  Met de trein van Saarburg naar Koblenz in 2 uur vanaf ongeveer € 25 per persoon.

   

  Uitrusting van de huurfietsen:
  Unisex-toerfietsen met 7 versnellingen en e-bikes met 8 versnellingen van Velo de Ville als maatwerkproducten voor SE-Tours
  met handrem, vrijloop of terugtraprem (bij boeking a.u.b. als vrijblijvende klantaanvraag vermelden)
  inclusief bagagerektas en huurfietsverzekering.
  E-bikes zijn slechts in beperkte mate verkrijgbaar
  Geef bij het reserveren uw lengte aan.

  Veilig op reis met SE-Tours: Wij raden u aan een fietshelm te dragen. Gelieve uw eigen fietshelm mee te nemen (niet aanwezig aan boord).

   

  Inscheping: vanaf 16.00 uur
  Ontscheping: om 09.00 uur
  Eigen fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van een eigen fiets alleen op aanvraag en slechts in beperkte mate mogelijk.

  Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verlies, diefstal, schade - dit geldt ook voor transportschade van het schip naar het land en terug.

  Excursieprogramma: Alleen rechtstreeks aan boord te boeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een korte beschrijving. Afhankelijk van de deelnemerssamenstelling kunnen de excursies tweetalig in het Duits en Engels worden aangeboden

  Vakantiebagage: Wij raden goede regenkleding, een fietshelm, een zonnehoed en sportschoenen aan. Om ruimteredenen willen wij u vragen bagage met een harde schaal te vermijden, de opbergruimte in de cabine is zeer beperkt!

  Dienstregeling- en programmawijzigingen: doorgaans voorbehouden. Als een route bijvoorbeeld niet kan worden afgelegd vanwege eb, vloed of slecht weer, behoudt de kapitein zich het recht voor om voor uw veiligheid de route te wijzigen (dit is geen gratis reden voor annulering)

  Reisdocumenten: EU-onderdanen ( die geen bijzondere omstandigheden hebben (Heeft u bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit, een hoofdverblijfplaats in het buitenland of voorlopig afgegeven reisdocumenten), dan heeft u voor deze reis een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die na de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. einde van de reis. Als u een ander staatsburgerschap of meerdere staatsburgerschappen heeft of als u aan speciale wettelijke voorschriften moet voldoen, informeer dan bij uw plaatselijke consulaat naar de betreffende visum- en inreisregels.

  Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Overige informatie: Houd er rekening mee dat uw rivierboot enerzijds uw “vakantiehotel” is, maar anderzijds ook een werkend apparaat dat met motorvermogen beweegt en voortdurend moet worden bediend, zelfs 's nachts ( soms bij het oversteken van sluizen en bruggen). Wij raden gasten die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai aan om oordopjes mee te nemen. De sluispassages gaan gepaard met verstoringen en kunnen helaas niet gewijzigd worden.

  Minimum aantal deelnemers: 75 personen (moet 21 dagen voor aanvang van de reis bereikt zijn) U kunt de reis na boeking op ieder moment annuleren. Voor annuleringskosten zie de reisvoorwaarden. Van toepassing zijn de reisvoorwaarden van de organisator: SE-Tours GmbH, Am Grollhamm 12a, 27574 Bremerhaven.

  Wij raden u aan een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met een repatriërings-, ongevallen-, bagage- en reisannuleringsverzekering.