Informatie

8 dagen Fiets-vaarvakantie

Het UNESCO-werelderfgoed Boven-Midden-Rijndal is een paradijs voor romantici. Volg de Rijn door een charmant heuvellandschap, waarin adellijke bouwers vele paleizen en kastelen lieten bouwen en waarin liefdevol vormgegeven vakwerkhuizen de oude stadsstraten kenmerken. Tegelijkertijd ervaart u een landschap dat wild romantisch is en de thuisbasis blijft van vele legendes, zoals dat van de Loreley. Uw reis van Mainz naar de kathedraalstad Keulen is er niet in de laatste plaats één met vele culinaire hoogstandjes. Druiven voor geweldige wijnen gedijen aan de Rijn en de culinaire kunst doet op geen enkele manier onder voor de vaardigheden van de wijnboeren.

Vaarroute:

Vaarroute van Koblenz naar Mainz

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.
Taal aan boord: Engels en Duits

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

29 juni 2024
27 juli 2023

Bovendek per persoon - 1399,=
Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1819,=
Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - 1349,=
Bovendek Cabine met 1 bed - 1449,=

Hoofddek per persoon - 1199,=
Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1559,=

Fietsen:
Huurfiets met 7 versnellingen en terugtraprem 89,=
Huurfiets met 7 versnellingen en handrem 89,=
E-bike met terugtraprem 199,=
E-bike met handrem 199,=

Prijzen zijn per persoon

 

Inbegrepen:
7 nachten in buitenhutten aan boord van de MS OLYMPIA in de geboekte hutcategorie
Programma volgens route
Welkomstdrankje
Dagelijkse schoonmaak van de cabine
Wissel van beddengoed en handdoeken indien nodig
Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor de fietstochten of lunchsnack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3-gangen avondmenu
Alle passagiers-, haven-, brug- en sluisgelden
Dagelijkse briefing over de fietstochten aan boord
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut
GPS-gegevens voor de fietstochten
SE-Tours boordgids

Diensten niet inbegrepen
Aankomst en vertrek, parkeerkosten, transfers, fietsverhuur, entree- en sightseeingkosten, evenals excursies, stadsplattegronden, veerboottarieven, parkeertarieven, reisverzekering, fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1
  Aankomst in Mainz
  Individuele aankomst in Mainz en inscheping vanaf 16.00 uur. De kapitein en zijn bemanning en uw gids aan boord heten u van harte welkom aan boord.

  Dag 2
  Mainz – Rüdesheim, fietstocht ca. 32 km
  Vandaag laten de Rijn en zijn omgeving u zien waarom het Boven-Midden-Rijndal tot UNESCO-werelderfgoed behoort. Prachtige Rijneilanden, steile leisteenrotsen en wijngaarden kenmerken de regio bij Rüdesheim. U fietst langs Eltville, met het keurvorstenslot en de Oestrich-Winkel, met als herkenningspunt een historische wijnlaadkraan, naar Rüdesheim. Een bezoek aan de beroemde Drosselgasse is hier een aanrader.

  Dag 3
  Rüdesheim – St. Goar (St. Goarshausen), fietstocht ca. 32 km
  Vandaag fietst u verder langs de Rijn door het Boven-Midden-Rijndal, langs romantische kastelen en kasteelruïnes. Deze gebouwen omvatten de kastelen Reichenstein en Rheinstein. En de beroemde Loreley-rots is ook onderweg naar St. Goar, de bestemming van vandaag. Vanaf de rots heb je een prachtig uitzicht op St. Goar en St. Goarshausen.

  Dag 4
  St. Goar – Koblenz, fietstocht ca. 38 km
  Boppard en Marksburg zijn nu mogelijke tussenstops op weg naar Koblenz met de beroemde Deutsches Eck, waar de Moezel uitmondt in de Rijn. Vanaf de vesting Ehrenbreitstein, die gemakkelijk per kabelbaan te bereiken is, kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op het prachtige Rijnlandschap.

  Dag 5
  Koblenz – Andernach, fietstocht ca. 25 km
  Het pad voert u langs Neuwied met zijn kasteel Engers naar Andernach, uw bestemming van vandaag. Net als Koblenz wordt de stad beschouwd als een van de oudste van Duitsland. De koudwatergeiser is beroemd en wordt met zijn 50 tot 60 meter hoge waterfontein beschouwd als de hoogste ter wereld. U kunt ook het historische Andernach ervaren met bezienswaardigheden zoals de Ronde Toren of een bezoek brengen aan de wijnstad Leutesdorf, die vanuit Andernach met de veerboot te bereiken is.

  Dag 6
  Andernach – Bonn, fietstocht ca. 45 km
  Op weg naar Bonn in Königswinter is het de moeite waard om kasteel Drachenburg op de Drachenfels (steile klim) of Sea Life met zijn vele zeedieren te bezoeken. Eindelijk bereik je Bonn. De voormalige federale hoofdstad presenteert zich als gezellig en toch kosmopolitisch. Talrijke mondiale organisaties hebben hier nog steeds hun hoofdkantoor en zorgen er tot op de dag van vandaag voor dat de stad van Beethoven een internationale flair heeft.

  Dag 7
  Bonn – Keulen, fietstocht ca. 37 km
  Voordat u Keulen op de fiets bereikt, kunt u bij mooi weer een leuke pauze nemen op het "recreatie-eiland" Groov in het uitgestrekte Rijnweidelandschap van de Keulse wijk Porz-Zündorf. Bij aankomst in Keulen moet u Neem de tijd om door de oude stad te wandelen. Misschien bezoekt u ook een van de vele musea en bezoekt u naast het moderne Keulen ook het moderne Keulen, dat te zien is aan de Rheinauhafen met zijn kraanhuizen. De grote stad presenteert zich op een gezellige manier, want bijvoorbeeld in de Keulse brouwerijen met hun beroemde bier Kölsch.

  Dag 8
  Vertrek uit Keulen
  Na het ontbijt, ontscheping om 9.00 uur.

  Scheepsinfo

  Het schip Olympia

  • Cruiseschip Olympia

   

  Technische gegevens:

  • Lengte: 88,5 meter
  • Breedte: 10,5 m
  • Diepgang: 1,3 meter
  • Passagiers: 96
  • Bemanning: ca. 21
  • Cabinegrootte: 9-11 m²
  • Taal: Duits en Engels
  • Vlag: Zwitserland
  • Laatste renovatie: 2016

  Comfortabele en gezellige rivierboot met een familiale sfeer. Het schip is in 2015/2016 gerenoveerd. De panoramische salon met bar, ingericht in Engelse clubstijl, en het lichte en vriendelijke restaurant nodigen u uit om ontspannende uurtjes aan boord door te brengen. Ruim, deels overdekt zonnedek met zitje en berging voor fietsen. In totaal 49 comfortabele buitenhutten voor maximaal 96 gasten. Hoofddek: 21 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²). Bovendek: 22 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²), 4 grotere hutten achterin het schip (12 m², waarvan 3 met een tweepersoonsbed; tijdens de reis is meer geluid merkbaar) en 2 eenpersoonshutten (ca. , 9 m²). Alle hutten hebben een douche/wc, haardroger, telefoon, tv, individueel regelbare airconditioning/verwarming, koelkast, kluis en panoramische ramen. De ramen op het bovendek kunnen geopend worden.

  Vragen en antwoorden

  Parkeren (onder voorbehoud, vanaf mei 2023)
  Parkeergarage bij het centraal station (onbewaakt, niet te reserveren) in Mainz. Kosten ca. € 55,- per week.

   

  Transfer terug per trein
  Kosten ca 56,-

   

  Uitrusting van de huurfietsen:
  Unisex-toerfietsen met 7 versnellingen en e-bikes met 8 versnellingen van Velo de Ville als maatwerkproducten voor SE-Tours
  met handrem, vrijloop of terugtraprem (bij boeking a.u.b. als vrijblijvende klantaanvraag vermelden)
  inclusief bagagerektas en huurfietsverzekering.
  E-bikes zijn slechts in beperkte mate verkrijgbaar
  Geef bij het reserveren uw lengte aan.

  Veilig op reis met SE-Tours: Wij raden u aan een fietshelm te dragen. Gelieve uw eigen fietshelm mee te nemen (niet aanwezig aan boord).

   

  Inscheping: vanaf 16.00 uur
  Ontscheping: om 09.00 uur
  Eigen fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van een eigen fiets alleen op aanvraag en slechts in beperkte mate mogelijk.

  Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verlies, diefstal, schade - dit geldt ook voor transportschade van het schip naar het land en terug.

  Excursieprogramma: Alleen rechtstreeks aan boord te boeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een korte beschrijving. Afhankelijk van de deelnemerssamenstelling kunnen de excursies tweetalig in het Duits en Engels worden aangeboden

  Vakantiebagage: Wij raden goede regenkleding, een fietshelm, een zonnehoed en sportschoenen aan. Om ruimteredenen willen wij u vragen bagage met een harde schaal te vermijden, de opbergruimte in de cabine is zeer beperkt!

  Dienstregeling- en programmawijzigingen: doorgaans voorbehouden. Als een route bijvoorbeeld niet kan worden afgelegd vanwege eb, vloed of slecht weer, behoudt de kapitein zich het recht voor om voor uw veiligheid de route te wijzigen (dit is geen gratis reden voor annulering)

  Reisdocumenten: EU-onderdanen ( die geen bijzondere omstandigheden hebben (Heeft u bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit, een hoofdverblijfplaats in het buitenland of voorlopig afgegeven reisdocumenten), dan heeft u voor deze reis een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die na de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. einde van de reis. Als u een ander staatsburgerschap of meerdere staatsburgerschappen heeft of als u aan speciale wettelijke voorschriften moet voldoen, informeer dan bij uw plaatselijke consulaat naar de betreffende visum- en inreisregels.

  Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Overige informatie: Houd er rekening mee dat uw rivierboot enerzijds uw “vakantiehotel” is, maar anderzijds ook een werkend apparaat dat met motorvermogen beweegt en voortdurend moet worden bediend, zelfs 's nachts ( soms bij het oversteken van sluizen en bruggen). Wij raden gasten die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai aan om oordopjes mee te nemen. De sluispassages gaan gepaard met verstoringen en kunnen helaas niet gewijzigd worden.

  Minimum aantal deelnemers: 75 personen (moet 21 dagen voor aanvang van de reis bereikt zijn) U kunt de reis na boeking op ieder moment annuleren. Voor annuleringskosten zie de reisvoorwaarden. Van toepassing zijn de reisvoorwaarden van de organisator: SE-Tours GmbH, Am Grollhamm 12a, 27574 Bremerhaven.

  Wij raden u aan een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met een repatriërings-, ongevallen-, bagage- en reisannuleringsverzekering.