Informatie

8 dagen Fiets-vaarvakantie

De prachtige Duitse rivierlandschappen aan de Moezel en de Saar nodigen u uit! Combineer afwisselende fietstochten met een aangenaam verblijf aan boord van de MS OLYMPIA. Tijdens deze 8-daagse reis kunt u onder andere Saarburg verkennen, dat ook wel “Klein Venetië” wordt genoemd. De stad is echter zeker niet het enige hoogtepunt van deze reis voor romantici en kenners. Prachtige vakwerkhuizen, wijngaarden, de Porta Nigra in Trier, de ossenboogrivier van de Saar: het zullen allemaal kleine hoogtepunten zijn. Terwijl u overdag actief bent, volgt het schip u langs de rivier en staat dan weer voor u ter beschikking als hotelschip op uw bestemming voor die dag. De Moezel en de Saar presenteren zich in het beste licht.

Vaarroute Koblenz naar Saarburg

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.
Taal aan boord: Engels en Duits

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Seizoen A
4 mei 2024

Bovendek per persoon - seizoen A 1199,=
Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen A 1559,=
Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - seizoen A 1149,=
Bovendek Cabine met 1 bed - seizoen A 1199,=

Hoofddek per persoon - seizoen A 1049,=
Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - seizoen A 1369,=

Fietsen:
Huurfiets met 7 versnellingen en terugtraprem 89,=
Huurfiets met 7 versnellingen en handrem 89,=
E-bike met terugtraprem 199,=
E-bike met handrem 199,=

Prijzen zijn per persoon

 

Inbegrepen:
7 nachten in buitenhutten aan boord van de MS OLYMPIA in de geboekte hutcategorie
Programma volgens route
Welkomstdrankje
Dagelijkse schoonmaak van de cabine
Wissel van beddengoed en handdoeken indien nodig
Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor de fietstochten of lunchsnack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3-gangen avondmenu
Alle passagiers-, haven-, brug- en sluisgelden
Dagelijkse briefing over de fietstochten aan boord
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut
GPS-gegevens voor de fietstochten
SE-Tours boordgids

Diensten niet inbegrepen
Aankomst en vertrek, parkeerkosten, transfers, fietsverhuur, entree- en sightseeingkosten, evenals excursies, stadsplattegronden, veerboottarieven, parkeertarieven, reisverzekering, fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1
  Aankomst in Bonn
  Individuele aankomst en inscheping vanaf 16.00 uur

  Dag 2
  Boottocht Koblenz – Alken | Alken – Moselkern – Cochem, fietstocht ca. 29 km
  Uw schip brengt u vandaag naar Alken. Van hieruit fietst u naar Moselkern en verder naar Cochem, waar historische vakwerkhuizen in de oude stad, het stadhuis en het oude marktplein met de Sint-Martinusfontein op u wachten - en de Reichsburg als een sprookjeskasteel boven alles uitsteekt. Wij raden onervaren fietsers aan om de dag aan boord door te brengen en gebruik te maken van de vrije middag in Cochem.

  Dag 3
  Cochem – Zell an der Mosel, fietstocht ca. 39 km
  Na het ontbijt fietst u langs de kronkelingen van de Moezel naar het stadje Beilstein. Dit lieflijke stadje ging zelfs de filmgeschiedenis in als “Rothenburg aan de Moezel”. Na een korte rondleiding gaan we langs de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont, naar Zell an der Mosel - bekend van de wijngaard "Zeller Schwarzen Katz". Neem de tijd om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

  Dag 4
  Zell an der Mosel – Bernkastel-Kues, fietstocht ca. 43 km
  Vandaag fietst u eerst door het romantische Traben-Trarbach, het Art Nouveau-stadje aan de Midden-Moezel, en vervolgens door de wereldberoemde wijnstad Kröv naar Bernkastel-Kues. Hier staan ​​statige vakwerkhuizen langs het middeleeuwse marktplein, dat uitnodigt tot luieren.

  Dag 5
  Bernkastel-Kues – Mehring, fietstocht ca. 47 km
  Uw reis brengt u naar Piesport, de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Moezel. Hier bevindt zich ook de grootste Romeinse wijnpers die ooit ten noorden van de Alpen is gevonden. In Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland, kun je een replica van een Romeins wijnschip bekijken voordat je in de vroege middag verder gaat naar Mehring.

  Dag 6
  Mehring – Trier, fietstocht ca. 26 - 29 km
  U fietst via Pfalzel naar Trier. Een van de oudste steden van Duitsland is een uitgebreide rondleiding waard: de Romeinse wortels zijn levend gebleven door indrukwekkende gebouwen zoals de Porta Nigra, een stadspoort van gigantische proporties, en de Basiliek van Constantijn.

  Dag 7
  Trier – Wasserbillig (Luxemburg) – Saarburg, fietstocht ca. 38 km
  Vandaag fietst u langs de rivier van Trier via Wasserbillig in Luxemburg naar Saarburg, ook wel “Klein Venetië” genoemd. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door smalle straatjes, vakwerkhuizen, barokke gebouwen en kleurrijke vissers- en schippershuizen.

  Dag 8
  Vertrek vanuit Saarburg
  Ontscheping na het ontbijt om 9.00 uur en individuele reis naar huis.

  Scheepsinfo

  Het schip Olympia

  • Cruiseschip Olympia

   

  Technische gegevens:

  • Lengte: 88,5 meter
  • Breedte: 10,5 m
  • Diepgang: 1,3 meter
  • Passagiers: 96
  • Bemanning: ca. 21
  • Cabinegrootte: 9-11 m²
  • Taal: Duits en Engels
  • Vlag: Zwitserland
  • Laatste renovatie: 2016

  Comfortabele en gezellige rivierboot met een familiale sfeer. Het schip is in 2015/2016 gerenoveerd. De panoramische salon met bar, ingericht in Engelse clubstijl, en het lichte en vriendelijke restaurant nodigen u uit om ontspannende uurtjes aan boord door te brengen. Ruim, deels overdekt zonnedek met zitje en berging voor fietsen. In totaal 49 comfortabele buitenhutten voor maximaal 96 gasten. Hoofddek: 21 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²). Bovendek: 22 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²), 4 grotere hutten achterin het schip (12 m², waarvan 3 met een tweepersoonsbed; tijdens de reis is meer geluid merkbaar) en 2 eenpersoonshutten (ca. , 9 m²). Alle hutten hebben een douche/wc, haardroger, telefoon, tv, individueel regelbare airconditioning/verwarming, koelkast, kluis en panoramische ramen. De ramen op het bovendek kunn

  Vragen en antwoorden

  Transfer terug per trein
  Kosten ca 26,-

   

  Uitrusting van de huurfietsen:
  Unisex-toerfietsen met 7 versnellingen en e-bikes met 8 versnellingen van Velo de Ville als maatwerkproducten voor SE-Tours
  met handrem, vrijloop of terugtraprem (bij boeking a.u.b. als vrijblijvende klantaanvraag vermelden)
  inclusief bagagerektas en huurfietsverzekering.
  E-bikes zijn slechts in beperkte mate verkrijgbaar
  Geef bij het reserveren uw lengte aan.

  Veilig op reis met SE-Tours: Wij raden u aan een fietshelm te dragen. Gelieve uw eigen fietshelm mee te nemen (niet aanwezig aan boord).

   

  Inscheping: vanaf 16.00 uur
  Ontscheping: om 09.00 uur
  Eigen fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van een eigen fiets alleen op aanvraag en slechts in beperkte mate mogelijk.

  Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verlies, diefstal, schade - dit geldt ook voor transportschade van het schip naar het land en terug.

  Excursieprogramma: Alleen rechtstreeks aan boord te boeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een korte beschrijving. Afhankelijk van de deelnemerssamenstelling kunnen de excursies tweetalig in het Duits en Engels worden aangeboden

  Vakantiebagage: Wij raden goede regenkleding, een fietshelm, een zonnehoed en sportschoenen aan. Om ruimteredenen willen wij u vragen bagage met een harde schaal te vermijden, de opbergruimte in de cabine is zeer beperkt!

  Dienstregeling- en programmawijzigingen: doorgaans voorbehouden. Als een route bijvoorbeeld niet kan worden afgelegd vanwege eb, vloed of slecht weer, behoudt de kapitein zich het recht voor om voor uw veiligheid de route te wijzigen (dit is geen gratis reden voor annulering)

  Reisdocumenten: EU-onderdanen ( die geen bijzondere omstandigheden hebben (Heeft u bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit, een hoofdverblijfplaats in het buitenland of voorlopig afgegeven reisdocumenten), dan heeft u voor deze reis een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die na de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. einde van de reis. Als u een ander staatsburgerschap of meerdere staatsburgerschappen heeft of als u aan speciale wettelijke voorschriften moet voldoen, informeer dan bij uw plaatselijke consulaat naar de betreffende visum- en inreisregels.

  Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Overige informatie: Houd er rekening mee dat uw rivierboot enerzijds uw “vakantiehotel” is, maar anderzijds ook een werkend apparaat dat met motorvermogen beweegt en voortdurend moet worden bediend, zelfs 's nachts ( soms bij het oversteken van sluizen en bruggen). Wij raden gasten die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai aan om oordopjes mee te nemen. De sluispassages gaan gepaard met verstoringen en kunnen helaas niet gewijzigd worden.

  Minimum aantal deelnemers: 75 personen (moet 21 dagen voor aanvang van de reis bereikt zijn) U kunt de reis na boeking op ieder moment annuleren. Voor annuleringskosten zie de reisvoorwaarden. Van toepassing zijn de reisvoorwaarden van de organisator: SE-Tours GmbH, Am Grollhamm 12a, 27574 Bremerhaven.

  Wij raden u aan een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met een repatriërings-, ongevallen-, bagage- en reisannuleringsverzekering.