Informatie

7-Daagse klassieke fietsvakantie langs de Bodensee – ca 230/250 kilometer

Duur:                                       7 dagen – 6 nachten
Hoogteprofiel:                        Schaal 2 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte:                         230/250 km
Gem. aantal km per dag:       tussen 30 – 60 km, gemiddeld 50 km
Prijs per persoon:                   vanaf € 599,-

 

Introductie:

Onze klassieke Bodensee-fietstocht is niet alleen een van onze meest populaire tochten, maar ook de perfecte gelegenheid om op een ontspannen manier met en op de fiets de mooiste bochten rond de Bodensee te leren kennen. Je start in Konstanz. De stad maakt indruk met een schilderachtige oude binnenstad, een levendige haven en een bewogen geschiedenis. Onze fietstocht langs de Bodensee voert u langs de Hoogrijn naar het middeleeuwse Stein am Rhein, naar het schiereiland Höri en naar de tuinstad Überlingen. U fietst langs de Obersee, het grootste deel van de Bodensee, langs kasteel Meersburg, door zonovergoten wijngaarden en de Zeppelinstad Friedrichshafen. U steekt de Duits-Oostenrijkse grens over tussen Lindau en de festivalstad Bregenz. Na een paar kilometer bent u al in Zwitserland en fietst u langs de zuidelijke oever van het meer door mooie dorpjes terug naar Konstanz. Onze Bodensee-fietstocht is ideaal voor beginners, plezierfietsers en gezinnen.

 

Accommodatie :
U overnacht in middenklasse hotels of pensions, veelal met 3-sterrenclassificatie. Met zorg hebben wij kleinschalige hotels en pensions voor u uitgezocht van goede kwaliteit. Uiteraard hebben alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet op de kamer. De ene keer overnacht u in een typisch Duits hotel of pension, de andere keer weer in een statig oud pand of juist een moderner ingericht verblijf. De stijl en sfeer wisselen van plek tot plek.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

  

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

  

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
De route loopt over verharde, voornamelijk vlakke fietspaden, sommige direct langs de oever, deels langs de kant van de weg.

 

Tips voor bezienswaardigheden onderweg:

Rheinfall bij Schaffhausen – de grootste watervallen van Europs
Insel Mainau – subtropisch bloemeneiland
Insel Lindau – eiland met een historisch stadje
Insel Reichenau – eiland met een historisch stadje
Friederichshafen – Zeppelinmuseum
Bregenz – gondeltocht naar boven voor uitzichtpunt over 3 landen
Unteruhldingen – Paalwoningen uit de steen- en bronstijd
Boottocht over de Bodensee

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: nee
Deze reis is door Moezel-Reizen samengesteld en georganiseerd.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

Uw fietstocht langs de Bodensee begint op de klassieke manier in Konstanz, de grootste stad aan het Bodenmeer. Na aankomst bij het hotel maakt u een lange wandeling door de Niederburg. Kleine steegjes, scheve vakwerkhuizen en gezellige wijntavernes kenmerken het oudste deel van de stad. Beklim de toren van de Konstanz Minster en geniet van het panoramische uitzicht over de stad, het meer tot aan Zwitserland. De Imperia draait al sinds 1993 in de haven. De negen meter hoge figuur is een satirische herinnering aan de tijd van het concilie in de 15e eeuw

 

Dag 2: Van Konstanz langs de Untersee 

Konstanz – Gailingen / Stein am Rhein, ca. 40 / 30 km (B),

De eerste etappe van uw fietstocht door de Bodensee voert u langs de Zwitserse oevers van de Untersee en de Hochrhein. U bereikt Stein am Rhein. De stad heeft een van de mooiste middeleeuwse stadskernen aan de Bodensee en maakt indruk met zijn kleurrijk beschilderde gevels. Een paar kilometer stroomafwaarts bereikt u Gailingen, een van de meest zuidelijke steden van Duitsland. Nu fiets je aan de Duitse kant van de Rijn naar het schiereiland Höri. Het staat bekend om zijn artiestenscene. In Hemmenhofen woonde ooit de schilder Otto Dix. Zijn huis is ingericht als museum en kan bezocht worden.

 

Dag 3: Van Untersee naar Überlinger See

Gailingen – Ludwigshafen / Sipplingen / Überlingen, ca. 40 - 60 km

Vandaag omcirkelt u het schiereiland Höri en bereikt u het kuuroord Radolfzell. Bezoek de Radolfzell Minster, die de hoogste kerktoren aan de Bodensee heeft. Via de Bodanrück (let op, heuvelachtig!) kom je langs Bodman-Ludwigshafen en Sipplingen. Via het fietspad aan de oevers van het meer van Überlingen bereikt u de gelijknamige stad Überlingen. De statige Minster St. Nikolaus is al van verre te zien. Wandel over de ongeveer vijf kilometer lange promenade en geniet van het uitzicht op het meer en de maritieme flair.

 

Dag 4: Van Überlinger See naar Obersee

Überlingen – Kressbronn / Nonnenhorn, ca. 50 / 55 km

Uw fietstocht langs de Bodensee voert u vandaag langs de Obersee. Maak eerst een tussenstop bij de bedevaartskerk van Birnau. Gelegen te midden van wijngaarden, biedt het voorplein van de prachtig ingerichte barokke kerk een prachtig uitzicht over het meer. Bezoek het Pfahlbaumuseum in Unteruhldingen, het oudste bewoonde kasteel van Duitsland in Meersburg en laat je onder de indruk van de grootste collectie over de geschiedenis van de luchtvaart in Friedrichshafen. De oude binnenstad van Lindau ligt op een eiland. Geniet van het uitzicht op de Alpen vanuit de haven - op de voorgrond de bezienswaardigheden van de stad: de Beierse leeuw en de 33 meter hoge vuurtoren.

 

Dag 5: Rond de Bregenzerbaai

Kressbronn – Höchst / Rorschach, ca. 40 / 50 km

Niet ver van Lindau passeer je bijna onopgemerkt de grens naar Oostenrijk. Neem een ​​pauze in Bregenz en neem de kabelbaan naar de Pfänder, de huisberg van de festivalstad - met een fantastisch uitzicht op de Bodensee en meer dan 200 Alpentoppen. Op een steenworp afstand van Bregenz steekt u bij Hard de Bregenzer Ach en de Alpenrhein over. Welkom in Zwitserland! Bezoek de historische badhut in Rorschach en geniet van het uitzicht op het meer vanaf de promenade langs het meer. Het herkenningspunt van Arbon is het kasteel. Het museum dat erin is gehuisvest, blikt terug op meer dan 5000 jaar geschiedenis van het stadje.

 

Dag 6: Terug naar Konstanz

Höchst – Konstanz, ca. 60 km

De laatste etappe van uw Bodenmeer-fietstocht voert u over het vlakke en gemakkelijk te fietsen fietspad terug naar Konstanz. Bezoek in Konstanz het Rosgarten Museum (inclusief), dat terugkijkt op de kunst- en cultuurgeschiedenis van de stad. Als je wat meer tijd op de fiets wilt doorbrengen, raden we een bezoek aan het bloemeneiland Mainau aan en een omweg naar het eiland Reichenau, dat bekend staat om zijn drie Romaanse kerken.

Dag 7: Individueel vertrek of verlenging

Uw fietstocht langs het Bodenmeer eindigt vandaag. Wij verlengen uw verblijf graag met een extra nacht in Konstanz of een van de andere locaties aan het meer.

Prijzen

Prijzen 2024:

Seizoen 1:
15 tot 22 maart
7 tot 9 april
13 tot 16 okt.
699,-

Seizoen 2:
23 maart tot 6 april
20 tot 26 april
22 sept. tot 12 okt
799,-

Seizoen 3:
27 april tot 7 mei
12 tot 16 mei
2 tot 28 juni
25 aug tot 21 sept
899,-

Seizoen 4:
8 tot 11 mei
17 mei tot 1 juni
29 juni tot 24 aug.
999,-

Hotels en pensions met 3 sterren-kwaliteit, uiteraard hebben alle kamers een eigen douche en toilet

 

De bovenstaande prijzen zijn per persoon
Op basis van 2 personen per kamer
Eenpersoonstoeslag + 229,=
Eenmalig 9,= per persoon garantiefonds GGTO
Geen reserveringskosten
Zes overnachtingen inclusief ontbijt.
Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
Bagage transfers tussen alle hotels.
Fietskaart
Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
Half pension op aanvraag.
7-dagen-telefoon-backup
Extra overnachting, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de fietsvakantie, of als rustdag tussendoor: + 80,= incl. ontbijt

Exclusief:
Heen -en terugreis

Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
Huur toerfiets +99,=
Huur elektrische fiets +249,=
De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
De toerfietsen hebben 7 versnellingen.

De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.
Tandem, kinderaanhanger, kinderzitje mogelijk op aanvraag

 

Informatie en reservering
Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden april, mei, juni, juli, juli, augustus, september en oktober.

 

Toeristenbelasting:
In een aantal plaatsen langs de route kan toeristenbelasting geheven worden.
Dit is niet inbegrepen in de prijs en moet ter plaatse betaald worden.

 

Uw zekerheden

Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= euro per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

Boeken

  U ONTVANGT BINNEN 24 UUR DE BEVESTIGING PER EMAIL

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl