Informatie

12-Daagse relaxte fietsvakantie langs de Bodensee – ca 335 kilometer

Duur:                                       12 dagen – 11 nachten
Hoogteprofiel:                        Schaal 2 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte:                         335 km
Gem. aantal km per dag:     ca 35 km
Prijs per persoon:                  vanaf € 1649,-

 

Introductie:

Met onze lange fietsvakantie rondom de Bodensee krijgt u een allesomvattende indruk van de regio: u fietst van Bregenz naar Schaffhausen, maakt kennis met het Appenzellerland en historische steden als Konstanz, Stein am Rhein en Meersburg. Laat je meeslepen door de watermassa’s van de Rijnwatervallen, treed in de voetsporen van Napoleon, bezoek het bloemeneiland Mainau, maak boottochten op het Bodenmeer en ontdek de stad waar James Bond de filmschurk over het Bregenzermeerpodium joeg. De etappes zijn zo gekozen dat u ook van alle indrukken kunt genieten: Tijdens de tocht rond het Bodenmeer beleeft u een actieve en plezierige fietsvakantie, die ook voor onervarenen goed te doen is.

 

Accommodatie :
U overnacht in middenklasse hotels of pensions, veelal met 3-sterrenclassificatie. Met zorg hebben wij kleinschalige hotels en pensions voor u uitgezocht van goede kwaliteit. Uiteraard hebben alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet op de kamer. De ene keer overnacht u in een typisch Duits hotel of pension, de andere keer weer in een statig oud pand of juist een moderner ingericht verblijf. De stijl en sfeer wisselen van plek tot plek.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

  

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

  

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
De route loopt over verharde, voornamelijk vlakke fietspaden, sommige direct langs de oever, deels langs de kant van de weg.

 

Tips voor bezienswaardigheden onderweg:

Rheinfall bij Schaffhausen – de grootste watervallen van Europs
Insel Mainau – subtropisch bloemeneiland
Insel Lindau – eiland met een historisch stadje
Insel Reichenau – eiland met een historisch stadje
Friederichshafen – Zeppelinmuseum
Bregenz – gondeltocht naar boven voor uitzichtpunt over 3 landen
Unteruhldingen – Paalwoningen uit de steen- en bronstijd
Boottocht over de Bodensee

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: nee
Deze reis is door Moezel-Reizen samengesteld en georganiseerd.

 

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

U begint uw fietstocht in Konstanz, de grootste stad aan het Bodenmeer. 600 jaar geleden was het het toneel van een kerkenraad en de enige pauselijke verkiezing ten noorden van de Alpen. De Rijn stroomt hier uit het Bodenmeer en markeert kilometer 0 op weg naar de Noordzee. Op een paar minuten lopen van de middeleeuwse oude stad ligt de Zwitserse stad Kreuzlingen met een levendige haven.

 

Dag 2: Konstanz - Reichenau-eiland - Stein am Rhein / Gailingen, ca. 25 / 35 km + boottocht

Deze etappe brengt je naar het eiland Reichenau, waarvan het klooster in de 10e eeuw verregaande invloed had en in 2001 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Neem de boot naar Gaienhofen en fiets langs het Höri-schiereiland over de groene grens naar het kleine Zwitserse stadje Stein am Rhein met zijn pittoreske oude stad. U fietst verder over de grens naar het Duitse Gailingen.

 

Dag 3: Excursie naar de Rijnwaterval, ca. 30 / 50 km

Een fietstocht naar de Rijnwatervallen is bijna een must als onderdeel van een fietstocht op de Untersee. U blijft aan de noordkant van de Rijn en volgt de loop van de rivier naar de stad van 171 erkers, Schaffhausen. De Rijnwatervallen zijn niet ver weg en je kunt ze heel dichtbij komen tijdens een boottocht. Kasteel Laufen troont hoog boven de brullende waterval, met een uniek uitzicht op de omgeving vanaf de Känzeli. In de middag keert u per fiets terug naar Gailingen.

 

Dag 4: Gailingen - Konstanz, ca. 40 / 30 km

Talloze pittoreske Zwitserse vissersdorpjes zijn vandaag op uw tocht door het landelijke en rustige landschap aan de Untersee. Ook de stiefdochter van Napoleon, Hortense de Beauharnais, vond hier een nieuw thuis. Je kunt haar voormalige residentie Arenenberg bezoeken. Tegenwoordig is daar het Napoleon Museum gevestigd, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op het eiland Reichenau.

 

Dag 5: Konstanz - Mainau-eiland - Radolfzell, ca. 30 km

Vandaag verken je het bloemeneiland Mainau, een paradijselijk eiland met weelderige, kleurrijke bloemenzeeën, sequoia's die hoog in de lucht torenen, schaduwrijke bosjes en geurige rozenstruiken. Een korte fietstocht in de richting van Allensbach, bekend van het Duitse instituut voor opinieonderzoek, brengt u naar de oude keizerlijke stad en het huidige Kneipp-kuuroord Radolfzell.

 

Dag 6: Radolfzell – Uhldingen / Meersburg, ca. 35 / 40 km

Na Radolfzell steekt u de Bodanrück bij Stahringen over en bereikt u de Überlinger See bij Bodman, het oude keizerlijke paleis. U fietst altijd langs de kust naar de voormalige keizerlijke stad Überlingen met zijn gotische kathedraal en de bekende promenade langs het meer. Ga verder richting Meersburg. Bezienswaardig zijn de barokke bedevaartskerk in Birnau en de gereconstrueerde paalwoningen bij Uhldingen.

 

Dag 7: Meersburg – Friedrichshafen, ca. 25 / 20 km

Meersburg wacht op u met vele attracties. Bezoek het oudste bewoonde kasteel van Duitsland, de laatste residentie van de dichteres Annette von Droste-Hülshoff, het nieuwe kasteel met de prachtige trap van Balthasar Neumann en het marktplein. Onder begeleiding van het mooiste Alpenpanorama fietst u naar Friedrichshafen en bezoekt u het Zeppelinmuseum.

 

Dag 8: Friedrichshafen – Bregenz, ca. 40 km

Vandaag gaat u eerst door Langenargen. Hier staat het mooie kasteel van Montfort, gebouwd in Moorse stijl. Vervolgens fietst u door boomgaarden en bereikt u op een ontspannen manier de Beierse stad Lindau, waarvan de oude stad op een eiland ligt. De haven wordt bewaakt door een 6 m hoge leeuw. Binnenkort kom je in de festivalstad Bregenz. Het fantasierijke podium aan het meer is het hele jaar door een blikvanger! Als u wilt, kunt u met de trein de Pfänder, de huisberg van Bregenz, op en 's avonds genieten van het fantastische uitzicht over het Bodenmeer!

 

Dag 9: Bregenz - St. Gallen, ca. 50 km + treinreis

Als je het gisteren niet hebt gehaald, zweef dan vandaag nog naar de top van de Pfänder. Als je zin hebt in een snelle afdaling, neem dan gewoon je fiets mee in de trein!
Vervolgens fietst u richting Fußach, waar u de Alpenrhein bereikt. U volgt de rivier naar Altstätten. Hier stapt u op de trein en reist u hoog in de Appenzell-regio naar Gais. Door een Zwitsers prentenboeklandschap bereikt u St. Gallen, het oude klooster dat werd gesticht. Je hebt genoeg tijd om de prachtige oude stad en de barokke abdijbibliotheek te bezoeken.

 

Dag 10: St. Gallen

Vandaag heeft u de mogelijkheid om uw fiets achter te laten tijdens uw fietsvakantie. Ontdek Sankt Gallen! De bibliotheek van de kapittelkerk is uniek in de wereld. In de adembenemende, met barok gedecoreerde kamers liggen handschriften uit de vroege middeleeuwen. Een korte toer of een wandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Het nabijgelegen Appenzeller Land staat voor prentenboek Zwitserland - grazende koeien op groene heuvels voor de besneeuwde bergtoppen aan de horizon - ideaal om te wandelen.

 

Dag 11: St. Gallen – Konstanz, ca. 45 km

U rolt comfortabel bergafwaarts naar de Bodensee, die u bij Arbon bereikt. Vervolgens fietst u door goed onderhouden Zwitserse dorpen en appelboomgaarden naar Konstanz. Onderweg kun je altijd even pauzeren in een van de talrijke cafés of in het water springen. Aan het einde is er nog tijd voor een bezoek aan het Rosgarten Museum of laat je gewoon meeslepen in de oude binnenstad van Konstanz.

 

Dag 12: Dag van de terugreis of verlenging
Na het ontbijt eindigt uw tour rond de Bodensee.
U kunt met recht zeggen dat u zowel de Obersee, de Untersee en de Überlingensee rond gefietst heeft en daar mag u trots op zijn!

Graag verlengen we uw tijd aan de Bodensee met een aantal extra dagen.

Prijzen

Prijzen 2024:

Seizoen 1:
14 tot 25 april
30 sept tot 3 okt
1649,-

Seizoen 2:
26 april tot 3 mei
15 tot 19 sept
1799,-

Seizoen 3:
4 mei tot 16 mei
20 tot 23 mei
2 tot 28 juni
25 aug tot 14 sept
1949,-

Seizoen 4:
17 tot 19 mei
24 mei tot 1 juni
29 juni tot 24 aug
2099,-

Hotels en pensions met 3 sterren-kwaliteit, uiteraard hebben alle kamers een eigen douche en toilet

Inbegrepen:
Boottocht Reichenau – Gaienhofen incl. fiets
Boottocht naar de Rijnwatervalrots
Toegang tot het Rosgartenmuseum Konstanz incl. koffie
Toegang tot het eiland Mainau
Toegang tot Pfahlbaumuseum Unteruhldingen
Toegang tot Zeppelin Museum Friedrichshafen
Beklimming en afdaling Pfänderbahn excl. fiets
Treinrit Altstätten – Gais incl. fiets

De bovenstaande prijzen zijn per persoon
Op basis van 2 personen per kamer
Eenpersoonstoeslag + 449,=
Eenmalig 9,= per persoon garantiefonds GGTO
Geen reserveringskosten
Elf overnachtingen inclusief ontbijt.
Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
Bagage transfers tussen alle hotels.
Fietskaart
Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
Half pension op aanvraag.
7-dagen-telefoon-backup
Extra overnachting, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de fietsvakantie, of als rustdag tussendoor: + 95,= incl. ontbijt

Exclusief:
Heen -en terugreis
Toeristenbelasting

Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
Huur toerfiets +145,=
Huur elektrische fiets +290,=
De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
De toerfietsen hebben 7 versnellingen.

De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.
Tandem, kinderaanhanger, kinderzitje mogelijk op aanvraag

 

Informatie en reservering
Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden april, mei, juni, juli, juli, augustus, september en oktober.

 

Toeristenbelasting:
In een aantal plaatsen langs de route kan toeristenbelasting geheven worden.
Dit is niet inbegrepen in de prijs en moet ter plaatse betaald worden.

 

Uw zekerheden

Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= euro per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

 

Boeken

  U ONTVANGT BINNEN 24 UUR DE BEVESTIGING PER EMAIL

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl