Informatie

8 dagen Fietsvakantie – Rurhtalweg – gemiddeld 35 km per dag

De hele Ruhrtalradweg betekend 240 kilometer fietsplezier. Een stuk Sauerland en het Ruhrgebied. Geen andere rivier in Duitsland combineert zo goed industriële cultuur en natuur. Beginnend bij de bron op de berg de Ruhrkopf bij Winterberg en eindigend in Duisburg bij het kunstwerk Rheinorange met onderweg de meest uiteenlopende ervaringen.

Deze fietsreis begint in Meschede. Het eerste stuk van dit fietspad van Winterberg naar Meschede bevat een aantal sterke stijgingen. De rest van het traject is voornamelijk vlak. Daarom begint deze reis in Meschede. Wilt u toch starten vanaf Winterberg is dat natuurlijk ook mogelijk. Laat dat gewoon weten op het aanvraagformulier.

 

Accommodatie
U overnacht in middenklasse hotels of pensions, veelal met 3-sterrenclassificatie. Met zorg hebben wij kleinschalige hotels en pensions voor u uitgezocht van goede kwaliteit. Uiteraard hebben alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet op de kamer. De ene keer overnacht u in een typisch Duits hotel of pension, de andere keer weer in een statig oud pand of juist een moderner ingericht verblijf. De stijl en sfeer wisselen van plek tot plek.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel en transfer terug naar het eerste hotel in Meschede of Winterberg wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Transfer terug naar Meschede of Winterberg
U wordt comfortabel met een minibus teruggebracht naar uw eerste hotel in Meschede of Winterberg. Dus geen gesleep met fietsen en koffers in de trein! Uw fietsen en uw bagage gaan mee met de minibus.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

Slecht weer:
Bij slecht weer is het mogelijk op grote delen van de route om de trein te pakken naar het volgende hotel

 

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart.
Eigenlijk is het fietsen langs de Ruhr heel ontspannend en zonder ingewikkelde routes, namelijk gewoon het Ruhrtalradweg-fietspad volgen wat staat aangegeven met bordjes. Met de fietskaart krijgt u inzicht over de regio.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Hoogwater:
Het kan voorkomen dat bij hoogwater de fietspaden langs de rivier niet meer toegankelijk zijn. Met bordjes wordt u dan een alternatieve route aangegeven.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: nee
Deze reis is door Moezel-Reizen samengesteld en georganiseerd.

 

Afstand
Meschede – Utrecht ca 275 km

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Tour review scores and score breakdown

0 / 10

Gebaseerd op 1 reviews

Gasten reviews zijn geschreven door klanten na hun bezoek

Gasten reviews

 • Petra van Huizen
  2019-06-04

  Dag Petra,

  We zijn al weer anderhalve week thuis maar we wilden je nog graag enkele dingen doorgeven.

  We hebben weer genoten van de manier waarop alles keurig geregeld was! Logistiek ging het helemaal voortreffelijk.

  Ook de afwisselende omgeving en het landschap sprak ons aan. Het was weer heel anders dan de reis langs de Moezel maar dat was ook te voorzien.
  Wel opmerkelijk was dat er toch behoorlijk steile stukjes inzaten waarbij we wel eens genoodzaakt waren om even af te stappen en te lopen. Bijvoorbeeld naar het hotel (Hölzer) even buiten Fröndenberg.
  Dat was helemaal niet erg en ook een stukje eigen schuld. We reden op “gewone” fietsen en andere Ruhrtalfahrders keken ons soms ietwat meewarig aan. En het was waar wat men ons al had vertelt, je ziet daar enkel fietsen met hoogwaardige versnellingen en/of E-bikes.
  Ook kwamen we er dus achter dat een helm dan wel niet verplicht was (dus niet gedaan) maar wel zeker een “must” is in dit gebied.
  Weer geleerd dus!

  Er was een dag in het programma (dag 4 Fröndenberg naar Herdecke 36 km.) die veel langer uitviel doordat de overnachtingsplek niet Herdecke maar Wetter was (9 km. verder) en toen was het totaal die dag rond 45 km.
  De volgende dag (Wetter-Hattingen) was dus 10 km. korter. Misschien moet dit even worden aangepast in het programma.

  Alles werd keurig aangegeven met de ‘Ruhrtal”-bordjes en werkte prima. Behalve als er een “umleitung” was ingevoerd, dan moest je het zelf uitzoeken en zijn we een paar keer “het bos” in gefietst. Dus dat leert dan weer dat je dan goed moet opletten.

  Alle overnachtingsadressen waenr heel goed! Geweldige afwisseling van plekken met overal behulpzame mensen.
  Specifiek willen we graag twee noemen. Allereerst Ruhrpension Wengern. Het hele hotel was uitgevoerd in houtvorm (zie ook de bijgaande foto) en het geheel werd gerund door een oude mevrouw met haar dochter.
  Ze vroeg wat we wilden eten en zei daarbij dat ze alles zelf kookte! Haar teckel kwam zo nu en dan langs om te kijken hoever één en ander was.
  Toen we volgende morgen de drankjes van de vorige avond nog wilden afrekenen vond ze dat heel geweldig (ze was het vergeten, “ich wurte ein alte frau””, en sloeg zichzelf tegen het hoofd).
  Prachtige figuren! Waar vindt je dit nog?

  In de tweede plaats, hotel restaurant Toscane in Hattingen. Helemaal Italiaanse stijl en geweldige service van iedereen. Voor het avondeten waren ze helaas volgeboekt (vonden ze heel erg t.o.v. ons).
  Maar er was eventueel wel een oplossing. We konden dineren op kamer. En zo ging het. Met tussenpozen kwamen er twee mensen langs om ons keurig te bedienen. Grandioos!

  De laatste dag vonden we een verassingseffect! Het hotel Rheingarten in Duisburg.
  Perfecte kamer op de zesde etage met een schitterend uitzicht op de plek waar de Ruhr in de Rhein stroomt.

  Al met al, het was weer een geweldige ervaring en keurig verzorgd, alle dank daarvoor!

  Hartelijke groet,
  Jantsje en Frits Pasveer

Etappes

Route Ruhrtalradweg fietsreis 8 dagen:

Dag 1:
Aankomst in Meschede en check-in in het hotel
Op deze aankomstdag kunt u Meschede bekijken of even een uitstapje maken naar Winterberg. Het Sauerland met zijn mooie natuur geeft u een mooie indruk voor de rest van de reis.

Dag 2:
Fietsdag van Meschede naar Arnsberg.
Deze dag starten we met een korte fietstocht (25 km)
Tegen Meschede aan ligt de Hennesee, een leuk stuwmeer wat bruist van het leven en de gezelligheid, maar ook in Arnsberg kunt u zich vermaken. Romantische steegjes met allerlei hoekjes, goed onderhouden vakwerkhuizen, adellijke hoeves en de ruïne van het keurvorstelijk kasteel vormen het middeleeuwse centrum.
Overnachting in Arnsberg

Dag 3:
Fietsen van Arnsberg naar Fröndenberg (36 km)
Fröndenberg staat bekend om zijn kettingmuseum, een ambacht waar de stad bekend om is geworden, het maken van kolossale stalen kettingen. Het tegenovergestelde vindt u hier ook. De Fröndenberger Trichter, een enorme trechter uit de voormalige papierfabriek wat ons herinnert aan de geschiedenis van de papierindustrie.
Overnachting in Fröndenberg.

Dag 4:
Fietstocht van Fröndenberg naar Herdecke (36 km)
Een aanrader in Herdecke is het openluchtmuseum Hagen dat maar liefst een heel historisch dorp met 60 actieve handwerkbedrijven te bieden heeft. Herdecke ligt ingebed tussen 2 meren, Hengstey- en Harkortsee.
Overnachting in Herdecke

Dag 5:
Op de fiets van Herdecke naar Hattingen (35 km)
Van bos tot water, van winkelen tot cultuur, van middeleeuwse flair tot moderne dienstverlening, dit alles kan men beleven in Hattingen, aan de rand van het Ruhrgebied.
Wat bijvoorbeeld te denken van een uitstapje naar het LWL-industriemuseum Henrichshütte Hattingen, nadat men een bezoek heeft gebracht aan de nostalgische oude binnenstad? Met negen musea kan Hattingen bogen op een interessant cultuurlandschap van landelijke betekenis, maar ook de rest van de voormalige industriestad laat heel duidelijk zien: "Hattingen heeft het!"
Overnachting in Hattingen.

Dag 6:
De een-na-laatste fietsdag gaat van Hattingen naar Werden/Heisingen (35 km)
In de plaats Werden is er een schatkamer van de Abdij Werden welke u kunt bezoeken ep loop door de kruidentuin in Werden
Overnachting in Werden/Heisingen.

Dag 7:
De laatste fietsdag van Werden/Heisingen naar Duisburg (30km)
Met maar 30 kilometer vandaag blijft er genoeg tijd over om de stad Duisburg te ontdekken.
Tegenwoordig kent de binnenhaven van Duisburg met zijn grachtenpromenades een mediterrane sfeer. Of wat dacht u van een bezoek aan de Zoo Duisburg of het zes-meren-plateau "Sechs-Seen-Platte" of een van de vele verschillende musea in Duisburg .
Overnachting in Duisburg

Dag 8:
Na het ontbijt wordt u comfortabel met een busje samen met uw fietsen en bagage teruggebracht naar uw eerste hotel waar uw auto is achtergebleven.

Boeken

  Fietsvakantie 6 - Ruhr in 6 dagenFietsvakantie 7 - Ruhr in 8 dagen

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Kalender en prijzen

  Beschikbaar
  Niet beschikbaar
  MDWDVZZ
  22
  1958,-
  2958,-
  3958,-
  4958,-
  23
  5958,-
  6958,-
  7958,-
  8958,-
  9958,-
  10958,-
  11958,-
  24
  12958,-
  13958,-
  14958,-
  15958,-
  16958,-
  17958,-
  18958,-
  25
  19958,-
  20958,-
  21958,-
  22958,-
  23958,-
  24958,-
  25958,-
  26
  26958,-
  27958,-
  28958,-
  29958,-
  30958,-

  Prijzen & Services

  € 959,= per persoon (2023)
  Op basis van 2 personen per kamer
  Eenmalig 9,= per persoon per boeking garantiefonds GGTO
  Geen reserveringskosten
  Zeven overnachtingen in goede hotels inclusief ontbijt.
  Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
  Bagage transfers tussen alle hotels.
  Fietskaart
  Transfer van Duisburg naar Meschede met een minibus inclusief fietsen
  Uw reis beginnen in Winterberg? Dat kan, dat is € 75,= per persoon extra inclusief een extra overnachting in Winterberg.
  Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
  Half pension op aanvraag.
  7-dagen-telefoon-backup

  Te reserveren vanaf 2 personen.
  Prijs 1 persoon, alleenreizend, op aanvraag
  Bij 4 Personen – korting: 100,= per persoon

   

  Exclusief:
  Heen -en terugreis

   

  Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
  Huur toerfiets +148,=
  Huur elektrische fiets +240,=
  De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
  De toerfietsen hebben 7 versnellingen.
  De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
  Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
  Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.

   

  Informatie en reservering
  Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden april, mei, juni, juli, juli, augustus, september en oktober.

   

  Toeristenbelasting:
  In een aantal plaatsen langs de route kan toeristenbelasting geheven worden.
  Dit is niet inbegrepen in de prijs en moet ter plaatse betaald worden.

   

  Parkeren:
  Tijdens de reis kunt u uw auto bij het eerste hotel laten staan.
  De meeste hotels berekenen hier geen extra kosten voor. Mocht het hotel zonder parkeerkosten zijn volgeboekt en u overnacht in 1 van de andere hotels zijn de parkeerkosten ongeveer 10,- per dag. Bij het reserveren wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

   

  Uw zekerheden
  Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
  GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

   

  Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
  Bel ons of stuur een email met uw wensen.
  Email: info@moezel-reizen.nl
  Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
  Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
  (9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

   

  Prijswijzigingen voorbehouden