Informatie

7 dagen Fietsvakantie langs de Lahn

Fietsen langs de Lahn. Verheug u op een paar indrukwekkende dagen op de Lahntal-fietspad. Laat u betoveren door een prachtig landschap en geniet van de diversiteit van de natuur waar u vaak direct langs fietst langs de oever van de rivier. De dagtochten zijn zo samengesteld dat u kunt genieten van het prachtige landschap tijdens de fietstocht en er voldoende tijd overblijft om alle bezienswaardigheden te bekijken.

Route Lahn Fietsreis 7 dagen:

Dag 1

Plan u uw individuele reis naar Nassau zo, dat u nog genoeg tijd hebt om een wandeling naar de burcht Nassau op de top van de bij de stad gelegen berg te maken. Deze burcht is de oorspronkelijke woonplaats van het gelijknamige adellijke geslacht. U kunt de wortels van het Nederlandse koningshuis Oranje hier terugvinden.

Alternatief
Fietstocht langs de Lahndal-fietsroute over Bad Ems 20 km en terug or naar Lahstein en terug 48 km. Overnachting in Nassau.

Dag 2

Nassau – Diez 33 km. Het eerste gedeelte van de route verloopt – afgezien van een korte stijging door het dal van de Lahn – eerst naar het klooster Arnstein en dan verder naar Obernhof, het enige wijndorp op deze reis. Daarna fietst u via Balduinstein verder naar Diez. Bezoek hier het prachtige barokslot Oranienstein, dat door Albertine Agnes en Henriëtte Amalia uit het huis Oranje gebouwd werd.

Dag 3

Diez – Weilburg 44 km. U fietst over de vlak verlopende fietsroute door het dal van de Lahn naar Limburg aan de Lahn. Breng een bezoek aan de basiliek van Limburg, die hoog boven de stad uitrijst, vanwege haar ligging op een rots. De dom heeft zeven torens en is van buiten in zijn oorspronkelijke kleuren beschilderd. Via Runkel naar Weilburg – met zijn idyllische historische binnenstad en Renaissanceslot. Geniet van een van de mooiste routes van de Lahn-vallei, door de ongerepte natuur.

Dag 4

Weilburg – Wetzlar 32 km. Na het ontbijt kijkt u misschien nog even rond in Weilburg.Na het verlaten van Weilburg, fietst u door de Lahnauen tot aan Wetzlar. Het historische centrum van dit stadje met de Grote Markt en de kathedraal is echt een bezoek waard.

Dag 5

Wetzlar – Marburg 52 km. Fietstocht op de Lahndal-fietsroute van Wetzlar naar Marburg via Gießen.Fiets in Giessen langs het beroemde klooster Schiffenberg. Geniet na aankomst in Marburg van de flair van Marburg Downtown. Marburg was een inspiratiebron voor het schrijven van sprookjes door de gebroeders Grimm.

Dag 6

Marburg – Biedenkopf 42 km. Neem de tijd om Marburg te voet te verkennen loop door de smalle straatjes van de Oberstadt, u kunt dit stadsdeel ook met een lift bereiken. Via kleine dorpjes fietst u langs de Lahn verder naar het eindpunt van uw fietstocht langs de Lahn, Biedenkopf.

Dag 7
U wordt met uw bagage en de fietsen teruggebracht naar Nassau.

 

Prijzen & Services

785,= per persoon (2023)
Op basis van 2 personen per kamer
Eenmalig 9,= per persoon per persoon garantiefonds GGTO
Zes overnachtingen in goede hotels inclusief ontbijt.
Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
Bagage transfers tussen alle hotels
Transfer terug van Lahnstein naar Nassau, incl fietsen en bagage
Fietskaart, Bikeline-Radführer Lahn
Extra nacht te boeken vanaf 65, – € per persoon
Op verzoek, e-bike 28, – € per dag
Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
Bij slecht weer is het mogelijk voor u om de trein te pakken naar het volgende hotel
Half pension mogelijk voor 120,= per persoon
Advies: elektrische fietsen ivm enkele stevige hellingen

 

Informatie en reservering
Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden mei, juni, juli, juli, augustus, oktober en november.

Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Nassau-touristik

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Tour review scores and score breakdown

0 / 10

Gebaseerd op 1 reviews

Gasten reviews zijn geschreven door klanten na hun bezoek

Gasten reviews

 • Petra van Huizen
  2019-08-21

  08.08.2019
  Dag Petra,

  Het is gelukt hoor, met de fietsen! De fiets van onze dochter was net een brommer, ze vond het fantastisch.

  Alles was weer goed georganiseerd. In de hotels werden we verwacht en de bagage stond keurig klaar. Het waren leuke hotels met overal een goed ontbijt. Het is pure luxe dat je overal kan aanschuiven en weer weglopen zonder iets te hoeven opruimen of afwassen.

  Kan ik nog een verbeterpuntje bedenken? Misschien is het leuker als de eerste overnachting in Marburg is. Van die plaats hebben we nu niets gezien, want als je aankomt om 11.15 uur moet je eigenlijk meteen gaan fietsen, omdat het dan nog 52 km is. Ook psychologisch is het fijner als je van je hotel weg fietst.

  Voor toekomstige fietsers is het misschien goed om te weten dat er een paar hellingen in zitten. Tussen Geilnau en Laurenburg is het klimmen en dalen. Ook van Obernhof naar Nassau zijn een paar hellingen. Met een elektrische fiets is dat totaal geen probleem, maar met een gewone fiets zullen sommigen moeten lopen. Als je van de route afgaat omdat je iets wil zien, is het ook meteen klimmen geblazen, bijvoorbeeld naar de Kristallhöhle in Weilburg. Bovendien zijn de steden niet ingericht op fietsers, dus als we van de route afgingen fietsten we maar op de stoep, omdat ons dat veiliger leek dan op de weg, tenminste, als er geen voetgangers waren. De route zelf is veilig genoeg, ook voor kinderen.

  Het landschap langs de Lahn is minder spectaculair dan langs de Moezel, maar zeker mooi, vooral het stuk tussen Diez en Nassau. We hadden graag de stadjes bekeken, maar omdat we met kinderen waren viel de keuze steeds op een zwembad. Zwembaden zijn er genoeg. Bij mooi weer zijn het Parkbad in Limburg en het zwembad in Nassau echte aanraders.

  Alles bij elkaar hebben een zeer geslaagde vakantie gehad, niet alleen door het mooie weer, ook door de goede organisatie.
  Bedankt maar weer!

  Groetjes,
  Familie Smit

Boeken

  Fietsvakantie 4 - Lahn in 6 dagenFietsvakantie 5 - Lahn in 7 dagen

  Eigen fietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Kalender en prijzen

  Beschikbaar
  Niet beschikbaar
  MDWDVZZ
  44
  1
  2
  3
  4
  5
  45
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  46
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  47
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  48
  27
  28
  29
  30

  BOEK NU
  De eerste dag bepaalt de prijs

  Getoonde prijs is per persoon op basis van eigen fietsen
  Huur elektrische fiets +28,= per dag

  De prijzen zijn inclusief:
  Overnachtingen incl. ontbijt
  Bagage transfers tussen alle hotels
  Transfer terug van Lahnstein naar Biedenkopf, incl fietsen en bagage
  Fietskaart, Bikeline-Radführer Lahn

  Vertrek iedere dag mogelijk!
  Op basis van 2 personen per kamer
  Geen reserveringskosten
  Eenmalig 7,50 per persoon per boeking garantiefonds