Informatie

Het Weserfietspad van Hann. Münden naar Minden in 5 dagen.

Aan de samenvloeiing van de samenvloeiing van de Werra en Fulda, begint u uw fietsvakantie in het vakwerk juweel van het Weserbergland. Op het zeer goed bewegwijzerde fietspad kunt u comfortabel de brede bochten van de rivier volgen naar de Noord-Duitse vlakte bij Minden.

 

5-Daagse fietsvakantie langs de Weser – ca 160 kilometer

Duur: 5 dagen – 4 nachten
Hoogteprofiel: Schaal 1 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte: 160 km
Gem. aantal km per dag: ca 55 km
Prijs per persoon: vanaf € 489,-
Start in Hahn. Münden, eindpunt in Minden

 

Transfer terug naar Bremen
Los erbij te reserveren, dagelijks om 15.00 uur voor 59,= per persoon + 30,= fiets. Met een minibus met aanhanger voor de fietsen wordt u bij het hotel opgehaald en teruggebracht naar de plaats waar uw auto is achtergebleven.
Ook kunt u ervoor kiezen met de trein terug te gaan naar Hahn.Münden. Duur ca 2 uur met minimaal 2x overstappen. Ook dit regelen we graag voor u. Kosten vanaf 45,= p.p.

 

Parkeren
Onze partnerhotels in Hann. Münden hebben slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen.
U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats van Tanzwerder voor de duur van de reis.
U ontvangt twee weken voor aanvang van de reis gedetailleerde informatie over parkeren bij het voor u gereserveerde hotel met de gedetailleerde reisdocumenten.

 

Accommodatie :
Categorie B: U overnacht in door familie gerunde pensions en hotels op nationaal 2 * / 3 * -niveau, alle kamers met douche / bad en toilet.
Categorie A: U overnacht in comfortabele middenklasse hotels, alle kamers met douche / bad en toilet.
Het kan zijn dat er toeristenbelasting geheven wordt. Dit zit niet in de reissom en moet apart in het hotel afgerekend worden.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

 

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

 

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
Het Weserfietspad is een van de beste fietspaden in Europa. In onderzoeken van de Algemene Duitse Fietsclub (ADFC) is het Weserfietspad al meerdere keren verkozen tot de populairste fietsroute in Duitsland! Het Weserfietspad loopt vaak dicht bij de rivier: vooral tussen Hann. Münden en Rinteln maakt dit fietspad zo bijzonder.
Grote delen van de Weser-fietsroute zijn goed ontwikkelde, geasfalteerde fietspaden, landweggetjes of afgescheide paden langs de rijbaan. Af en toe leiden korte delen van de route over weinig gebruikte landwegen. Er zijn bijna geen gedeeltes met onverharde bestrating.
Fietspaden lopen vaak langs beide zijden van de Weser. In het bijzonder tussen Hann. Münden en Bodenwerder kunt u de zelf kant kiezen aan welke kant u wilt fietsen en veranderen van oever is gemakkelijk door middel van comfortabele Treid-veerboten. De officiële fietsroute van het Weser-fietspad gaat langs slechts één kant van de rivier.

 

Huurfietsen:
Als u een fiets wilt huren, brengen we deze naar uw starthotel en halen deze op bij uw eindbestemming. U kunt kiezen tussen dames- en herenfietsen met 7 versnellingen en terugtraprem of fietsen met 27 versnellingen en handremmen. Alle damesfietsen hebben een diepe instap en herenfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende framematen. Onze damesfietsen zijn geschikt voor alle fietsliefhebbers van meer dan 150 cm lang en herenfietsen van meer dan 165 cm. Geef bij het boeken eenvoudig uw wens aan voor een fiets.
Ook bij de e-bikes is er keuze uit een terugtraprem of handremmen.

 

Vragen over de fietsvakantie?
Bel ons of stuur een email met uw vragen en wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Maar bellen kan natuurlijk ook en is vaak sneller.
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Velociped
Zodat u kunt kiezen uit een groter aanbod van fietsreizen werken we samen met partners. Bij deze partnerreizen zijn we reisagent. Bij fietsreizen georganiseerd door Moezel-Reizen hebben wij de rol van touroperator.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

Dag 1: aankomst in Hann. Münden
Als u op tijd komt kunt u de meer dan 700 vakwerkhuizen en het stadhuis van de Weser Renaissance bewonderen. U vindt een parkeerplaats in de buurt van het hotel, de eventuele huurfietsen staan voor u klaar in het hotel.

Dag 2: Hann. Münden - Beverungen 55 km
Eindelijk op de fiets! Vrolijk begint u aan de eerste etappe. Het voormalige Benedictijner klooster van Bursfelde, Oberweser met zijn bezienswaardige molen openluchtmuseum en Bad Karlshafen wachten om ontdekt te worden.

Dag 3 Beverungen - Bodenwerder 59 km
Vandaag fietst u aan de voet van de Solling, het tweede grootste aaneengesloten bosgebied in Noord-Duitsland! Voordat u kasteel Corvey bereikt, passeert u kasteel Fürstenberg, bekend om zijn porseleinproductie. Na een korte rondleiding rolt u naar het volgende culturele hoogtepunt: kasteel Bevern - een van de mooiste gebouwen van de Weser-Renaissance.

Dag 4: Bodenwerder - Rinteln 56 km
U verlaat Bodenwerder - de stad van de "liggende baron Hieronymus von Münchhausen" - en fietst naar het pittoreske Hämelschenburg in het mooie dal van de Emmer en wordt gevangen door de middeleeuwse sfeer van de rattenvanger van Hamelen. Na een waardevolle rondleiding door de stad, zoeft u over vlakke paden naar het Wesergebergte richting Rinteln.

Dag 5: Rinteln - Minden 41 km
Bad Oeynhausen, het enige openbare zwembad in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, trekt bezoekers met de "Jordanudel" - de grootste koolzuurhoudende thermale bron op aarde, waarvan de fontein vanaf een diepte van meer dan 720 meter bij 36 graden Celsius tot 42 meter hoog schiet. De vallei bij Porta Westfalica wordt erg smal, waar de Weser (en alle fietsliefhebbers) door het Wiehen- en Weser-gebergte persen. In Minden zijn er veel interessante musea (koffiemuseum, Pruisisch museum, knopenmuseum, poppenmuseum) en leuke cafés.

Als u wilt, kunt u om 15:00 uur gebruikmaken van onze transfer terug naar Hann. Münden  (vooraf reserveren vereist).

Prijzen

Prijzen 2024:

Seizoen A:
13 tot 24 april
26 sept tot 5 okt.
Cat B 489,=
Cat A 549,=

Seizoen B:
25 april tot 8 mei
12 tot 25 sept
Cat B 529,=
Cat A 599,=

Seizoen C:
9 mei tot 11 sept
Cat B 549,=
Cat A 619,=

Prijzen per persoon op basis van 2 personen per kamer
Eenpersoonskamer prijs op aanvraag

 

Extra nacht incl. ontbijt in Hahn. Münden
Cat B tweepersoonskamer 59,=
Cat A tweepersoonskamer 69,=

 

Transfer terug
naar Hahn Münden 105,= inkl. fiets

 

Prijzen inclusief:
4 overnachtingen inclusief ontbijt
Bagagetransport van hotel naar hotel, 1 stuk per persoon van max. 20 kg.
Reisdocumenten met fietskaart (1 x per kamer)
7-dagen servicehotline
Geen reserveringskosten
Eenmalig 9,= per persoon garantiefonds
U kunt iedere dag starten

 

Prijzen exclusief:
Toeristenbelasting, indien dit geheven wordt.
Transfer terug

 

Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
Huur toerfiets +99,=
Huur elektrische fiets +239,=
De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.

 

Informatie en reservering
Start van deze reis vanaf 18 april 2020.
De dag van aankomst bepaalt het seizoen.

 

Uw zekerheden

Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= euro per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

 

Vragen over deze fietsvakantie? 
Bel ons of stuur een email met uw vragen of wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Maar bellen kan natuurlijk ook en is vaak sneller.
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.