Informatie

Fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen

De fietstocht langs de Donau tussen Passau en Wenen is een van de populairste tours in Europa! En terecht: dankzij de vlakke etappes en goed bewegwijzerde paden is de fietstocht ook ideaal voor gezinnen en beginners. Onderweg valt er zoveel te ontdekken dat je sowieso maar langzaam vooruitgang kunt boeken – indrukwekkende kloosters zoals in Melk en de Schlögener Schlinge, kronkels waarin de Donau meerdere malen van richting verandert, zijn slechts een klein deel hiervan. De schilderachtige schoonheid van Wachau kan het beste worden genoten in een van de vele kleine wijntavernes. Ten slotte eindigt de fietstocht langs de Donau in het hart van de wereldmetropool Wenen, waar kunstenaars, keizers en componisten eeuwenlang het tempo van Europa hebben bepaald.

 

 

9-Daagse fietsvakantie langs de Donau – ca 325 kilometer

Duur: 9 dagen – 8 nachten
Hoogteprofiel: Schaal 1 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte: 310 – 325 km
Gem. aantal km per dag: ca 50 – 70 km
Prijs per persoon: vanaf € 699,-
Start in Passau, eindpunt in Wenen

 

Transfer terug naar Passau / Wernstein / Schärding

Optioneel met een minibus (dagelijks), duur ca. 3,5 – 4 uur, ophalen ca. 14 uur direct bij het hotel, moet bij reservering worden aangegeven, ter plaatse te betalen.
Alternatief in eigen beheer met de trein, verbindingen meerdere keren per uur, duur ca. 3 uur, eenmaal overstappen.

 

Parkeren
Categorie A: Aankomst in Passau
Parkeergarage in Passau ongeveer 35 € per week, geen reservering mogelijk.

Categorie B: Aankomst in Schärding of Wernstein
Gratis parkeren bij het hotel of in de buur van het fietspad, reserveren niet mogelijk.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

 

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

 

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
Meestal vlak, meestal over fietspaden. Op dag 2 en dag 3 zijn er een paar korte beklimmingen. Er zijn een paar langere stukken over onverharde wegen, kleine stukjes gaan door het bos.

 

Vragen over de fietsvakantie?
Bel ons of stuur een email met uw vragen en wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Maar bellen kan natuurlijk ook en is vaak sneller.
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Radweg-Reisen.com
Zodat u kunt kiezen uit een groter aanbod van fietsreizen werken we samen met partners. Bij deze partnerreizen zijn we reisagent. Bij fietsreizen georganiseerd door Moezel-Reizen hebben wij de rol van touroperator.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

Dag 1:
Individuele aankomst in Passau
De stad met drie rivieren heet u welkom. Hier, aan de samenvloeiing van de rivieren Ilz, Inn en Donau, kunt u de drie waterkleuren observeren, die zich pas later tot één verenigen. De groene Inn, de zwarte Ilz en de blauwe Donau bieden vanaf het begin een spektakel. De Stephansdom en de vele steile straatjes van de oude stad mogen niet onvermeld blijven.

 

Dag 2:
Schärding/Passau – Donauschlinge/omgeving ca. 40-55 km
Langs de Inn gaat het naar de drierivierenstad Passau. Hier raden we een korte stadstour aan, een bezoek aan de kathedraal met een concert op het grootste kerkorgel ter wereld (behalve op zon- en feestdagen). Fiets verder langs de Donau via Obernzell naar Engelhartszell (het enige trappistenklooster in Oostenrijk). Via het natuurgebied Donauleiten bereik je aan de noordkant de Schlögener Schlinge. Het graniet bleek hier een onoverkomelijke tegenstander en dwong de Donau 180 graden van richting te veranderen. Terwijl een veerboot je naar je hotel aan de overkant van de rivier brengt, heb je tijd om dit natuurverschijnsel te bewonderen.

 

Dag 3:
Donauschlinge/omgeving – Linz ca. 55 km
Vandaag fietst u door het groen van het Eferdingbekken via de Donaumarkt Aschach, Ottensheim en Wilhering naar de Opper-Oostenrijkse hoofdstad Linz. Onder het motto: "Het begint in Linz" zijn de talrijke bars in de historische oude binnenstad ideaal voor een tussenstop. Als verdere hoogtepunten van Culturele Hoofdstad van Europa 2009 kunt u genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Pöstlingberg of een wandeling maken langs de oevers van de Donau.

 

Dag 4:
Linz – Grein/omgeving ca. 55 km
Voor de verandering ga je wat weg van de loop van de Donau naar St. Florian (Augustiner Chorherrenstift) en naar Enns. In Enns kunt u een bezoek brengen aan het stadsplein met de 60 meter hoge stadstoren, het herkenningspunt van de oudste stad van Oostenrijk, of een bezoek brengen aan de archeologische collectie in het stadsmuseum Lauriacum. Nu rijdt u weer langs de Donau en bereikt u eerst de prachtige barokke stad Grein. Hier heeft u de mogelijkheid om een ​​indruk te krijgen van de oudste nog in gebruik zijnde stadsschouwburg van Oostenrijk. U kunt ook een bezoek brengen aan het Scheepvaartmuseum of de Greinburg.

 

Dag 5:
Grein/omgeving - Wachau ca. 50-60 km
Het gedeelte van de Donau dat ooit door zeilers werd gevreesd, wacht nu op fietsers - de Strudengau. Waar vroeger tegen de stroming van de Donau werd gestreden, kun je nu comfortabel fietsen. In Maria Taferl troont een prachtige bedevaartkerk hoog boven de Donau en trekt jaarlijks duizenden pelgrims.

 

Dag 6:
Wachau – Krems/Traismauer/Tulln ca. 40-60 km
In Melk moet je even pauzeren en omhoogkijken - anders mis je de schoonheid van de abdij van Melk, die boven de Donau uittorent. Zodra u de stad achter u laat, komt u op het platteland van Wachau, waar u wordt begroet door de betoverende sfeer van de boomgaarden en wijngaarden die typisch zijn voor de streek. De etappe eindigt in Krems, de 1000 jaar oude stad, of in Tulln via de wijnbouwsteden Spitz, Weißenkirchen en langs de kasteelruïne Dürnstein. Natuurlijk mag een bezoek aan een wijnproeverij, die wij vandaag voor u hebben georganiseerd, niet ontbreken tijdens uw verblijf in de Wachau.

 

Dag 7:
Krems/Traismauer/Tulln – Wenen ca. 45-65 km
Met de laatste kilometers van de fietstocht bereikt u op een ontspannen manier de Donaumetropool Wenen. Afhankelijk van de variant wordt een deel van het traject per trein afgelegd. Ga na aankomst naar uw kamer en breng de rest van de dag door met genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Trakteer uzelf op een "extended" en een stuk van de bekende Sachertorte in een van de typische Weense koffiehuizen. Wandel door de parade-winkelstraat van Wenen, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden met een ritje in een van de beroemde "Fiaker".

 

Dag 8:
Een dag Wenen
Een kosmopolitische stad verdient wat meer tijd, dus je kunt vandaag op ontdekkingstocht. De keuze is nog steeds enorm. Het Hundertwasserhaus of het reuzenrad op de Prater trekken jaarlijks veel bezoekers. Het barokke paleis Belvedere is ook een echt hoogtepunt. Wil je een dagje baden, dan kan dat op het badeiland Gänsehäufel. 's Middags kun je weer naar de koffiehuizen, of natuurlijk een Oostenrijkse Heurigen-snack in een Weense wijnbar.

 

Dag 9:
Individueel vertrek of verlenging
Na het ontbijt eindigt uw fietstocht langs de Donau van Passau naar Wenen. We verlengen graag uw verblijf in Wenen.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Kalender en prijzen

  Prijzen 2024:

  Seizoen A:
  30 maart tot 12 april
  28 sept tot 12 okt.
  Cat A 1028,=
  Cat B 728,=

  Seizoen B:
  13 april tot 3 mei
  7 tot 27 sept
  Cat A 1118,=
  Cat B 808,=

  Seizoen C:
  4 mei tot 6 sept.
  Cat A 1188,=
  Cat B 838,=

  Uitleg verschillende categorieën:
  Categorie A: 4**** hotels of de beste huizen in de stad
  Categorie B: 4**** en 3*** hotels

  Eenpersoonskamer-toeslag + 279,- cat B en 329,- cat A
  Extra nacht incl. ontbijt in Wenen 89,- (Cat A + B)
  Extra nacht incl. ontbijt in Passau, Wernstein en Schärding 69,- (Cat B)
  Extra nacht incl. ontbijt in Passau, Wernstein en Schärding 89,- (Cat A)
  Transfer incl. fiets 119,-
  Toeristenbelasting niet inbegrepen

   

  Prijzen inclusief:
  8 overnachtingen inclusief ontbijt
  Persoonlijke begroeting met een medewerker van Radweg Reisen
  Bagagetransport van hotel naar hotel, 1 stuk per persoon van max. 20 kg.
  Donaukaart – korting op talrijke attracties (Alleen bij Cat A)
  Kaart Au-Schlögen incl. fiets (Alleen bij Cat A)
  Wijnproeverij in Wachau (Alleen bij Cat A)
  GPS-info op aanvraag verkrijgbaar
  Reisdocumenten met fietskaart (1 x per kamer)
  7-dagen servicehotline
  Geen reserveringskosten
  Eenmalig 9,= per persoon garantiefonds
  U kunt iedere dag starten

   

  Prijzen exclusief:
  Toeristenbelasting, indien dit geheven wordt.
  Transfer terug

   

  Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
  Huur toerfiets +99,=
  Huur elektrische fiets +239,=
  De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
  De toerfietsen hebben 8 of versnellingen.

  De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
  Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
  Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.
  Tandem, kinderaanhanger, kinderzitje mogelijk op aanvraag

   

  Informatie en reservering
  Start van deze reis vanaf 1 april 2023.
  De dag van aankomst bepaalt het seizoen.

   

  Uw zekerheden

  Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
  GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= euro per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

   

  Vragen over deze fietsvakantie? 
  Bel ons of stuur een email met uw vragen of wensen.
  Email: info@moezel-reizen.nl
  Maar bellen kan natuurlijk ook en is vaak sneller.
  Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
  Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
  (9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

   

  Prijswijzigingen of fouten voorbehouden