Informatie

9-Daagse fietsvakantie langs de Bodensee – ca 265 kilometer

Duur:                                       9 dagen – 8 nachten
Hoogteprofiel:                        Schaal 2 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte:                         265 km
Gem. aantal km per dag:     ca 45 – 50 km
Prijs per persoon:                  vanaf € 749,-

 

Introductie:

De meest uitgebreide fietstocht met de meeste kilometers waarbij u zowel de Obersee, de Untersee als de Überlingersee rond fietst. De Bodensee is onderverdeeld in deze 3 meren.
Maar ook een uitstapje naar de hoogste watervallen van Europa in Schaffhausen horen erbij.
Met 45 tot 50 kilometer per dag en tal van bezienswaardigheden onderweg kan deze reis alleen maar spectaculair worden. Wilt u onderweg ergens een dag extra overnachten om relaxed te omgeving te ontdekken is dat natuurlijk geen enkel probleem.

 

Accommodatie :
U overnacht in middenklasse hotels of pensions, veelal met 3-sterrenclassificatie. Met zorg hebben wij kleinschalige hotels en pensions voor u uitgezocht van goede kwaliteit. Uiteraard hebben alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet op de kamer. De ene keer overnacht u in een typisch Duits hotel of pension, de andere keer weer in een statig oud pand of juist een moderner ingericht verblijf. De stijl en sfeer wisselen van plek tot plek.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

  

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

  

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
De route loopt over verharde, voornamelijk vlakke fietspaden, sommige direct langs de oever, deels langs de kant van de weg.

 

Tips voor bezienswaardigheden onderweg:

Rheinfall bij Schaffhausen – de grootste watervallen van Europs
Insel Mainau – subtropisch bloemeneiland
Insel Lindau – eiland met een historisch stadje
Insel Reichenau – eiland met een historisch stadje
Friederichshafen – Zeppelinmuseum
Bregenz – gondeltocht naar boven voor uitzichtpunt over 3 landen
Unteruhldingen – Paalwoningen uit de steen- en bronstijd
Boottocht over de Bodensee

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: nee
Deze reis is door Moezel-Reizen samengesteld en georganiseerd.

 

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

Een stad op de grens van Duitsland en Zwitserland. Een stad met een historische, oude binnenstad en een magische haven. Om een geweldig uitzicht over de stad te hebben moet u de bijna 200 treden naar de Minstertoren nemen, het panorama is adembenemend mooi.
Of wat dacht u van een ontspannen wandeling langs het meer over de promenade.
Overnachting in Konstanz

 

Dag 2: Konstanz – Radolfzell (bovenlangs) – Überlingen – 50 km

Van Konstanz naar Radolfzell fietst u langs de Bodensee om vervolgens ca. 10 kilometer door de binnenlanden te fietsen waarna u bij Bodman-Ludwigshafen de bodensee weer terugziet. Nu nog even genieten van de laatste paar kilometer naar Überlingen.
Overnachting in Überlingen

 

Dag 3: Überlingen – Meersburg – Friedrichshafen – Kressbronn -  50 km

De tweede fietsetappe. U start met een klein stukje Überlingensee waarna de route bij Meersburg al snel overgaat naar de Obersee, maar voordat u Meersburg bereikt fietst u langs Unteruhldingen. Deze plaats is bekend om zijn paalwoningen. De paalwoningen uit de steen- en bronstijd (4.000 tot 850 v.Chr.) komen in Unteruhldingen weer tot leven. Mooi om te bezichtigen. De route vervolgt zich naar Meersburg en gaat vergezeld van tal van zwemmogelijkheden. Daarna fietst u verder langs diepgroene wijngaarden en geurige boomgaarden naar Friedrichshafen. Eenmaal aangekomen in Friedrichshafen is er genoeg tijd om het Zeppelin-museum te bezoeken met 's werelds grootste collectie over geschiedenis en technologie van luchtvaartnavigatie. Op weg naar uw overnachtingsplaats fietst u over de oude Argen-brug gebouwd met de beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco als voorbeeld.
Overnachting in Kressbronn

 

Dag 4: Kressbronn – Lindau – Bregenz – Rorschach – 45 km

Drie-landen-dag!
De eerste grote stad vandaag is Lindau, gelegen op een eiland met een bijzonder mooie binnenstad. Al snel na Lindau steekt u de grens over naar Oostenrijk. Voor een sensationeel uitzicht over de drielandenhoek van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunt u in Bregenz met de gondelbaan omhoog. Na een kort stukje Oostenrijk komt u aan in Zwitserland waar u overnacht in Rorschach
Overnachting in Rorschach

 

Dag 5: Rorschach – Arbon – Romanshorn – Konstanz – 44 km

Langs de westkant van de Bodensee fietst u vandaag naar Konstanz.
Als er wordt gevraagd aan onze gasten naar de mooiste etappe van de fietstocht langs de Bodensee is dan hebben ze het over de route tussen Rorschach en Konstanz: talrijke badplaatsen, ijssalons en indrukwekkende, oude en nieuwe gebouwen liggen langs het fietspad. Bovendien lijken de met sneeuw bedekte toppen van de Alpen bijna op grijpafstand te liggen. Neem de tijd voor en geniet van het uitzicht!
Overnachting in Konstanz

 

Dag 6: Konstanz – Schaffhausen – 51 km

Tijd voor de Untersee!
Van Konstanz via Stein am Rhein naar Schaffhausen.
Het kleine middeleeuwse stadje Stein am Rhein lijkt zo uit een prentenboek te komen. Kleine, kleurrijk geschilderde vakwerkhuizen liggen in de smalle straatjes. Boven het dorp torent het imposante kasteel Hohenklingen. Aangekomen in Schaffhausen is er nog genoeg tijd voor een ontspannen wandeling door de stad met 171 erkers.
Overnachten in Schaffhausen

 

Dag 7: Schaffhausen boottocht – Stein am Rhein – 23 km

Vandaag heeft u alle tijd om de watervallen van Schaffhausen te bezoeken. Meer dan 600.000 liter water stort elke seconde in de diepte. De Rheinfall is een van de grootste watervallen van Europa! Wilt u echt een indrukwekkende ervaring opdoen, blijf dan niet aan de kant staan maar pak de boot. Deze boot brengt u heel dicht bij het bruisende water. De kosten voor de boottocht zijn ongeveer 17,50 per persoon. Een alternatief is een ritje in de Rheinfall-Express. Deze rijdt langs de oever en kost ca 9,= per persoon.
Na uw bezoek aan de watervallen heeft u vandaag een ontspannen fietsdag van ca 23 kilometer. Via het al bekende fietspad naar u terug naar Stein am Rhein
Overnachting in Stein am Rhein.

 

Dag 8: Stein am Rhein – Radolfzell – Konstanz – 44 km

De laatste fietsdag.
In Stein am Rhein verlaat de Rijn de Bodensee en begint aan de lange reis naar de Noordzee. U kunt nauwelijks genoeg krijgen van de kleurrijke gevels op de middeleeuwse vakwerkhuizen van dit kleine stadje. In Steim am Rhein steekt u de Untersee over en vervolgt uw fietsroute naar Radolfzell. Via de bovenkant van de Untersee fietst u van Radolfzell naar Konstanz. Een mooie tussenstop, net voor u aankomt in Konstanz is het eiland Reichenau.Het gelijknamige stadje ontwikkelde zich rond de benedictijnerabdij, gesticht in 724. Deze abdij is beroemd geworden door haar handschriften en miniatuurkunst. De abdij werd in de 18de eeuw opgeheven, maar tal van kloostergebouwen en drie abdijkerken zijn nog steeds te bezichtigen. De duizend jaar oude fresco’s in de Sankt Georg Kirche staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op de Bismarckplatz zie je de prachtige trapgevel van het Altes Rathaus.
Of u neemt de tijd om Konstanz te ontdekken.
Bekijk de historische gebouwen, de levendige haven en het immer draaiende standbeeld van Imperia, geniet van een fascinerend panoramisch uitzicht op de Minster-toren of geniet van een glas wijn uit de Bodensee-regio genietend en uitkijkend over het water.
Overnachting in Konstanz

 

Dag 9: Dag van de terugreis of verlenging
Na het ontbijt eindigt uw tour rond de Bodensee.
U kunt met recht zeggen dat u zowel de Obersee, de Untersee en de Überlingensee rind gefietst heeft en daar mag u trots op zijn!
Graag verlengen we uw tijd in Überlingenmet een aantal extra dagen, zodat u bijvoorbeeld Insel Mainau kunt bezoeken. Het eilandje is bekend als bloemeneiland, maar er is nog veel meer te zien. Het Barockschloss is, zoals de naam al weergeeft, een barok paleis dat toebehoorde aan groothertog Frederik I van Baden. Frederik liet rond zijn paleis een schitterend park aanleggen met tropische bomen en planten. Vanaf 1932 kwam het eiland en het paleis in het bezit van graaf Lennart Bernadotte, die Mainau omtoverde tot een heus bloemeneiland. In kassen groeien en bloeien niet minder dan 1200 soorten orchideeën. In het vlinderhuis fladderen zo’n 1000 exotische vlindersoorten rond. De romantische Italiaanse rozentuin werd in 1871 voor Frederik I aangelegd. Vergeet ook niet om de barokke Sint-Maria Slotkerk uit 1732 te bezichtigen.

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Kalender en prijzen

Beschikbaar
Niet beschikbaar
MDWDVZZ
40
1749,-
2749,-
3749,-
4749,-
41
5749,-
6749,-
7749,-
8
9
10
11
42
12
13
14
15
16
17
18
43
19
20
21
22
23
24
25
44
26
27
28
29
30
31

Prijzen 2020:
Seizoen 1:
15 april tot 15 mei
14 juni tot 26 juni
13 sept. tot 14 okt.
749,-

Seizoen 2:
16 mei tot 28 mei
1 juni tot 5 juni
27 juni tot 3 juli
23 aug. tot 12 sept.
799,-

Seizoen 3:
29 mei tot 31 mei
6 juni tot 13 juni
4 juli tot 23 aug.
829,-

Hotels en pensions met 3 sterren-kwaliteit, uiteraard hebben alle kamers een eigen douche en toilet

 

De bovenstaande prijzen zijn per persoon
Op basis van 2 personen per kamer
Eenpersoonstoeslag + 220,=
Eenmalig 15,= garantiefonds GGTO
Geen reserveringskosten
Acht overnachtingen inclusief ontbijt.
Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
Bagage transfers tussen alle hotels.
Fietskaart
Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
Half pension op aanvraag.
7-dagen-telefoon-backup
Extra overnachting, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de fietsvakantie, of als rustdag tussendoor: + 70,= incl. ontbijt

Exclusief:
Heen -en terugreis

Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
Huur toerfiets +115,=
Huur elektrische fiets +260,=
De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
De toerfietsen hebben 7 versnellingen.

De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.
Tandem, kinderaanhanger, kinderzitje mogelijk op aanvraag

 

Parkeren:
Tijdens de reis kunt u uw auto bij het eerste hotel laten staan.
De meeste hotels berekenen hier geen extra kosten voor. Mocht het hotel zonder parkeerkosten zijn volgeboekt en u overnacht in 1 van de andere hotels zijn de parkeerkosten ongeveer 10,- per dag. Bij het reserveren wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

 

Informatie en reservering
Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden april, mei, juni, juli, juli, augustus, september en oktober.

 

Toeristenbelasting:
In een aantal plaatsen langs de route kan toeristenbelasting geheven worden.
Dit is niet inbegrepen in de prijs en moet ter plaatse betaald worden.

 

Uw zekerheden

Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden