Informatie

Aan de oevers van de Rijn tussen Keulen en Mainz werden talloze romantische kastelen en paleizen gebouwd. Veel mensen vertellen spannende verhalen. Het UNESCO-werelderfgoed van het Boven-Midden-Rijndal is rijk aan legendes en prachtig. De Rijn baant zich hier vaak een weg door rotsen en stroomt langs steden die meer dan 2000 jaar oud zijn, zoals Koblenz, en stadscentra met veel vakwerkhuizen. Dit zijn ideale landschappen voor een ontspannen en mooie vakantie. Last but not least produceren veel van de door de Rijn gekenmerkte steden tussen Keulen en Mainz uitstekende wijnen, waardoor de reis een gastronomische vakantie wordt: met heerlijke wijnen en vele regionale delicatessen.

Vaarroute:

Vaarroute van Koblenz naar Mainz

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.
Taal aan boord: Engels en Duits

 

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

29 juni 2024
27 juli 2023

Bovendek per persoon - 1399,=
Bovendek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1819,=
Bovendek 2-persoonshut achterin per persoon - 1349,=
Bovendek Cabine met 1 bed - 1449,=

Hoofddek per persoon - 1199,=
Hoofddek Cabine met 2 bedden voor eenpersoonsgebruik - 1559,=

Fietsen:
Huurfiets met 7 versnellingen en terugtraprem 89,=
Huurfiets met 7 versnellingen en handrem 89,=
E-bike met terugtraprem 199,=
E-bike met handrem 199,=

Prijzen zijn per persoon

 

Inbegrepen:
7 nachten in buitenhutten aan boord van de MS OLYMPIA in de geboekte hutcategorie
Programma volgens route
Welkomstdrankje
Dagelijkse schoonmaak van de cabine
Wissel van beddengoed en handdoeken indien nodig
Volpension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor de fietstochten of lunchsnack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3-gangen avondmenu
Alle passagiers-, haven-, brug- en sluisgelden
Dagelijkse briefing over de fietstochten aan boord
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut
GPS-gegevens voor de fietstochten
SE-Tours boordgids

Diensten niet inbegrepen
Aankomst en vertrek, parkeerkosten, transfers, fietsverhuur, entree- en sightseeingkosten, evenals excursies, stadsplattegronden, veerboottarieven, parkeertarieven, reisverzekering, fooien, drankjes en persoonlijke uitgaven.

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1
  Aankomst in Keulen
  Individuele aankomst in Keulen. Inscheping vanaf 16.00 uur De kapitein en zijn bemanning en uw gids aan boord heten u van harte welkom aan boord.

  Dag 2
  Keulen – Bonn, fietstocht ca. 37 km
  Neem vóór uw fietstocht de tijd om door de oude stad te wandelen. Vervolgens fietst u naar Bonn, dat als bondsstad en voormalige hoofdstad nog steeds een internationale flair heeft. Onderweg is het bij mooi weer de moeite waard om een ​​bezoek te brengen aan het "recreatie-eiland" Groov in het uitgestrekte Rijnweidelandschap van de Keulse wijk Porz-Zündorf. In Bonn strijden musea als het Haus der Geschichte en de Bundeskunsthalle om elkaar heen. voor uw aandacht, maar ook het Beethovenhaus, het recreatiepark Rheinaue en het Federale Kwartier met het Pad van de Democratie zijn een bezoek waard.

  Dag 3
  Bonn – Andernach, fietstocht ca. 45 km
  We fietsen richting Andernach. Königswinter met kasteel Drachenburg op de Drachenfels (steile klim) en het Sea Life Königswinter met aquaria voor in totaal 6.000 zeedieren zijn een pauze waard. Uw bestemming vandaag Andernach staat bekend om 's werelds grootste koudwatergeiser, waarvan het water tot 60 meter hoog spuit in een indrukwekkend schouwspel.

  Dag 4
  Andernach – Koblenz, fietstocht ca. 25 km
  Neuwied met het prachtige kasteel Engers is onderweg naar Koblenz. De Moezel mondt uit in de Rijn bij het beroemde Deutsches Eck met het ruitermonument van keizer Wilhelm I. Een andere bezienswaardigheid is het fort Ehrenbreitstein, waar u ook de Koblenz-Rijnkabelbaan naartoe kunt nemen.

  Dag 5
  Koblenz – St. Goarshausen, fietstocht ca. 38 km
  We fietsen verder langs de Rijn door het UNESCO-werelderfgoed Boven Midden-Rijndal. U passeert de romantische Marksburg, het enige kasteel op een heuveltop aan de Midden-Rijn dat nog nooit is verwoest, evenals de stad Boppard met het keurvorstenslot, voordat u St. Goar bereikt. De ruïnes van kasteel Rheinfels, de grootste van de kasteelruïnes aan de Rijn, wachten hier op u. Ook de kastelen Katz en Maus aan de andere kant van de Rijn in St. Goarshausen zijn bezienswaardig.

  Dag 6
  St. Goar/St. Goarshausen – Rüdesheim, fietstocht ca. 32 km
  Opnieuw passeer je hele mooie Rijnkastelen zoals kasteel Reichenstein en kasteel Rheinstein. Je fietst langs de beroemde Loreley-rots en bereikt uiteindelijk Rüdesheim. Maak kennis met de historisch belangrijke bezienswaardigheden van Rüdesheim. Of trakteer uzelf op een ritje met de kabelbaan naar het Niederwald Monument. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van Rüdesheim en de rivier.

  Dag 7
  Rüdesheim – Mainz, fietstocht ca. 32 km
  Tijdens de laatste wieleretappe laat de Rijn zich opnieuw van zijn mooiste kant zien. Eltville am Rhein is onderweg. Het keurvorstenkasteel, het herkenningspunt van de stad, is een bezoek waard. Mainz, de bestemming van vandaag, presenteert zich met talrijke indrukwekkende gebouwen. Misschien bezoekt u de Hoge Kathedraal van St. Martin in Mainz, een van de trotse keizerlijke kathedralen in Duitsland, of het keurvorstelijke paleis. In de oude stad vind je gezellige steegjes en pleinen zoals de Augustinerstrasse en de Kirschgarten met prachtige vakwerkhuizen en wijnrestaurants.

  Dag 8
  Vertrek vanuit Mainz
  Na het ontbijt, ontscheping om 9.00 uur.

  Scheepsinfo

  Het schip Olympia

  • Cruiseschip Olympia

   

  Technische gegevens:

  • Lengte: 88,5 meter
  • Breedte: 10,5 m
  • Diepgang: 1,3 meter
  • Passagiers: 96
  • Bemanning: ca. 21
  • Cabinegrootte: 9-11 m²
  • Taal: Duits en Engels
  • Vlag: Zwitserland
  • Laatste renovatie: 2016

  Comfortabele en gezellige rivierboot met een familiale sfeer. Het schip is in 2015/2016 gerenoveerd. De panoramische salon met bar, ingericht in Engelse clubstijl, en het lichte en vriendelijke restaurant nodigen u uit om ontspannende uurtjes aan boord door te brengen. Ruim, deels overdekt zonnedek met zitje en berging voor fietsen. In totaal 49 comfortabele buitenhutten voor maximaal 96 gasten. Hoofddek: 21 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²). Bovendek: 22 hutten met 2 bedden (ca. 11 m²), 4 grotere hutten achterin het schip (12 m², waarvan 3 met een tweepersoonsbed; tijdens de reis is meer geluid merkbaar) en 2 eenpersoonshutten (ca. , 9 m²). Alle hutten hebben een douche/wc, haardroger, telefoon, tv, individueel regelbare airconditioning/verwarming, koelkast, kluis en panoramische ramen. De ramen op het bovendek kunnen geopend worden.

  Vragen en antwoorden

  Parkeermogelijkheden:
  Parkeerplaats/parkeergarage - Parkeergarage Globus (bewaakt, alleen op afspraak) - ca. 6 km van de scheepspier in Keulen, kosten ca. € 109 tot € 134 per week.

   

  Transfer terug per trein
  Kosten ca 56,-

   

  Uitrusting van de huurfietsen:
  Unisex-toerfietsen met 7 versnellingen en e-bikes met 8 versnellingen van Velo de Ville als maatwerkproducten voor SE-Tours
  met handrem, vrijloop of terugtraprem (bij boeking a.u.b. als vrijblijvende klantaanvraag vermelden)
  inclusief bagagerektas en huurfietsverzekering.
  E-bikes zijn slechts in beperkte mate verkrijgbaar
  Geef bij het reserveren uw lengte aan.

  Veilig op reis met SE-Tours: Wij raden u aan een fietshelm te dragen. Gelieve uw eigen fietshelm mee te nemen (niet aanwezig aan boord).

   

  Inscheping: vanaf 16.00 uur
  Ontscheping: om 09.00 uur
  Eigen fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van een eigen fiets alleen op aanvraag en slechts in beperkte mate mogelijk.

  Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor verlies, diefstal, schade - dit geldt ook voor transportschade van het schip naar het land en terug.

  Excursieprogramma: Alleen rechtstreeks aan boord te boeken. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een korte beschrijving. Afhankelijk van de deelnemerssamenstelling kunnen de excursies tweetalig in het Duits en Engels worden aangeboden

  Vakantiebagage: Wij raden goede regenkleding, een fietshelm, een zonnehoed en sportschoenen aan. Om ruimteredenen willen wij u vragen bagage met een harde schaal te vermijden, de opbergruimte in de cabine is zeer beperkt!

  Dienstregeling- en programmawijzigingen: doorgaans voorbehouden. Als een route bijvoorbeeld niet kan worden afgelegd vanwege eb, vloed of slecht weer, behoudt de kapitein zich het recht voor om voor uw veiligheid de route te wijzigen (dit is geen gratis reden voor annulering)

  Reisdocumenten: EU-onderdanen ( die geen bijzondere omstandigheden hebben (Heeft u bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit, een hoofdverblijfplaats in het buitenland of voorlopig afgegeven reisdocumenten), dan heeft u voor deze reis een geldige identiteitskaart of paspoort nodig, die na de reis nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. einde van de reis. Als u een ander staatsburgerschap of meerdere staatsburgerschappen heeft of als u aan speciale wettelijke voorschriften moet voldoen, informeer dan bij uw plaatselijke consulaat naar de betreffende visum- en inreisregels.

  Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  Overige informatie: Houd er rekening mee dat uw rivierboot enerzijds uw “vakantiehotel” is, maar anderzijds ook een werkend apparaat dat met motorvermogen beweegt en voortdurend moet worden bediend, zelfs 's nachts ( soms bij het oversteken van sluizen en bruggen). Wij raden gasten die bijzonder gevoelig zijn voor lawaai aan om oordopjes mee te nemen. De sluispassages gaan gepaard met verstoringen en kunnen helaas niet gewijzigd worden.

  Minimum aantal deelnemers: 75 personen (moet 21 dagen voor aanvang van de reis bereikt zijn) U kunt de reis na boeking op ieder moment annuleren. Voor annuleringskosten zie de reisvoorwaarden. Van toepassing zijn de reisvoorwaarden van de organisator: SE-Tours GmbH, Am Grollhamm 12a, 27574 Bremerhaven.

  Wij raden u aan een internationale ziektekostenverzekering af te sluiten met een repatriërings-, ongevallen-, bagage- en reisannuleringsverzekering.