Informatie

De bestseller: Eenmaal rond het meer en naar de Rijnwaterval

8-Daagse fietsvakantie rondom de Bodensee – ca 250 kilometer

Duur:                                       8 dagen – 7 nachten
Hoogteprofiel:                        Schaal 2 (Schaal 1 = licht tot 5 = zwaar)
Totale lengte:                         245 km
Gem. aantal km per dag:     ca 250 km
Prijs per persoon:                 vanaf € 729,-

Introductie:

De Bodenmeer fietstocht is een van de meest populaire fietstochten in Europa. Op deze afwisselende tocht fiets je om het meer en doorkruis je drie landen. Hoogtepunten zijn zeker de middeleeuwse stadjes Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg en Schaffhausen. En natuurlijk de Rijnwatervallen, die je heel dicht bij komt tijdens een boottocht naar de Rijnwaterval. De dagelijkse fietstochten door het charmante landschap zijn niet te lang, dus u heeft genoeg tijd voor de talrijke bezienswaardigheden op de klassieke Bodenmeer-fietstocht.

 

Accommodatie :
U overnacht in middenklasse hotels of pensions, veelal met 3-sterrenclassificatie. Met zorg hebben wij kleinschalige hotels en pensions voor u uitgezocht van goede kwaliteit. Uiteraard hebben alle kamers hebben een badkamer met douche en toilet op de kamer. De ene keer overnacht u in een typisch Duits hotel of pension, de andere keer weer in een statig oud pand of juist een moderner ingericht verblijf. De stijl en sfeer wisselen van plek tot plek.

 

Bagagetransport:
Het bagagetransport van hotel naar hotel wordt met veel zorg uitgevoerd. Een zekere beschadiging tijdens het vervoer is echter niet altijd te voorkomen. Met een reis- en bagageverzekering kunt u dit risico vermijden. Een offerte sturen wij u graag toe. Moezel-Reizen en de reispartner kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.
Koffer max 20 kilo per persoon.

 

Hulp onderweg:
We hopen het natuurlijk niet, maar het kan helaas iedereen overkomen. Pech onderweg.
Met uw eigen fiets of met uw huurfiets. Ook als u door hoogwater uw weg niet kunt vervolgen of komt u voor andere onaangename verrassingen te staan.
Het telefoonnummer van Moezel-Reizen is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Graag helpen wij u verder bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde reparatiedienst.

  

Slecht weer:
Bij slecht weer kunt u contact opnemen met Moezel-Reizen zodat wij kunnen bekijken op welke manier u op een comfortabele manier naar het volgende hotel kunt reizen.

  

Fietsroutes en kaarten:
Bij de reservering ontvangt u een fietskaart met een omschrijving van de route.
De route staat goed aangegeven met bordjes. Door middel van de bordjes samen met de fietskaart zult u de route zonder problemen kunnen fietsen.

 

Verzekeringen en aansprakelijkheid:
Wij raden u aan een annuleringsverzekering en een reisverzekering af te sluiten.
Mocht u onverwachts moeten annuleren wegens ziekte van u zelf of ouders of kinderen dan neemt de annuleringsverzekering de annuleringskosten voor zijn rekening.
Met een reisverzekering denkt u zich in voor schade aan uw bagage, gezondheid, geld, etc.
Een offerte sturen wij u graag toe.

 

Fietshelm:
Een fietshelm is in Duitsland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.
Bij ongelukken zonder fietshelm kan de verzekering daarom minder uitkeren.

 

Fietspaden:
De route loopt over verharde, voornamelijk vlakke fietspaden, sommige direct langs de oever, deels langs de kant van de weg.

 

Tips voor bezienswaardigheden onderweg:

Rheinfall bij Schaffhausen – de grootste watervallen van Europs
Insel Mainau – subtropisch bloemeneiland
Insel Lindau – eiland met een historisch stadje
Insel Reichenau – eiland met een historisch stadje
Friederichshafen – Zeppelinmuseum
Bregenz – gondeltocht naar boven voor uitzichtpunt over 3 landen
Unteruhldingen – Paalwoningen uit de steen- en bronstijd
Boottocht over de Bodensee

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

 

Overnachtingsplaatsen:
Mochten onze samenwerkende hotels en pensions in de genoemde overnachtingsplaatsen niet meer vrij zijn kan er uitgeweken worden naar een nabijgelegen dorp of stadje

 

Partnerreis: nee
Deze reis is door Moezel-Reizen samengesteld en georganiseerd.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Tour review scores and score breakdown

0 / 10

Gebaseerd op 1 reviews

Gasten reviews zijn geschreven door klanten na hun bezoek

Gasten reviews

 • Petra van Huizen
  2022-07-01

  30 juni 2022

  Dag Petra,

  Ik wou je even meedelen dat wij een leuke vakantie aan de Bodensee gehad hebben. Ondanks dat onze vakantie in mindere mate gestart was doordat we onze batterijen van onze E-bikes vergeten waren en we terug moeten rijden zijn. We waren die dag dan pas om 20u (na 1300km te hebben gereden ipv 700km) in het hotel. Maar daar zijn we goed ontvangen en hebben we nog kunnen eten.

  Ik wou wel even aankaarten dan we wel heel tevreden zijn over de hotelwissel in Konstanz door een hotel buiten het centrum te boeken. We hebben dat ondervonden toen we 3de nacht in het centrum van Konstanz overnacht hebben in dat hotel dat U aanvankelijk ook voorzien had voor de eerste en laatste nacht. Het hotel is echt gelegen aan een heel drukke baan en ik zou niet weten waar je daar even kan stilstaan om je bagage en fietsen uit te laden. We denken ook dat het moeilijk zou geweest zijn om daar een parkeerplek voor de ganse week te regelen. Het is daar zo’n drukte om met de auto te rijden en dan nog in een stad waar je niet bekend bent. Onze fietsen konden we zelfs niet stallen aan het hotel en moesten we naar de garage van een ander hotel brengen zo’n 300 meter verder.

  Maar dat gezegd zijnde was de rest verder tip top in orde, onze bagage was telkens netjes in het volgende hotel, de fietstochten waren goed aangeduid en de hotels waren ook stuk voor stuk zeer goed.

  Onze dank hiervoor en misschien contacteer ik je wel voor een volgende vakantie.

  Met vriendelijk groet
  Carine en Jan

Etappes

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

U begint uw fietstocht aan de Bodensee in Konstanz, de grootste stad van de regio. 600 jaar geleden was het het toneel van een kerkenraad en de enige pauselijke verkiezing ten noorden van de Alpen. In Konstanz stroomt de Rijn uit het Bodenmeer en markeert kilometer 0 op zijn lange reis naar de Noordzee. Op een paar minuten lopen van de middeleeuwse oude stad ligt de Zwitserse stad Kreuzlingen met een levendige haven.

 

Dag 2: Konstanz - Reichenau-eiland - Schaffhausen, ca. 45 km + boottocht

De eerste etappe van uw fietstocht door het Bodenmeer brengt u naar het bloemen-eiland Reichenau, waarvan het klooster in de 10e eeuw verregaande invloed had en in 2001 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Je gaat met het schip naar Gaienhofen en fietst langs het Höri-schiereiland, waar Hermann Hesse woonde, naar het kleine Zwitserse stadje Stein am Rhein met zijn prachtige oude binnenstad. Hier verlaat u de Bodensee voorlopig en volgt u de Rijn ongeveer 20 km tot Schaffhausen.

 

Dag 3: Schaffhausen - Konstanz, ca. 55 km + boottocht

De Rijnwatervallen zijn gigantisch. In de zomer valt er zo'n 600.000 liter water per seconde over de rotsen bij de grootste waterval van Europa. Te midden van deze watermassa's staat de rots van de Rijnwaterval, waar je per boot naar toe wordt gebracht. Na deze sensatie fietst u langs de Rijn terug naar de Bodensee. Rijd vanuit Stein am Rhein langs de zuidelijke oever van het meer in de richting van Konstanz. Kort daarna kunt u een tussenstop maken op het eiland Werd met het kleine klooster. Voor het klooster werd een labyrint van gras en stenen gecreëerd, naar het voorbeeld van het beroemde in de kathedraal van Chartres. Een paar kilometer verder, tegenover het eiland Reichenau, ligt kasteel Arenenberg, waar de Franse keizer Napoleon III staat. bracht enkele jaren van zijn jeugd door. Wie de kleine klim naar het kasteel niet schuwt, wordt beloond met een geweldig panorama over de Untersee. Vanaf hier kun je je etappebestemming Constance al zien liggen, dat op slechts enkele kilometers afstand ligt.

 

Dag 4: Konstanz - Friedrichshafen, ca. 45 km + boottocht

Uitgerust fietst u langs het eiland Mainau naar Wallhausen voordat u per boot de Überlinger See oversteekt. Uw fietstocht langs de Bodensee voert u langs de bedevaartskerk van Birnau en het Pfahlbaumuseum. Meersburg, het middeleeuwse stadje, is prachtig gelegen op een steile helling met wijngaarden. Een rondleiding door het kasteel mag u niet missen! Daarna fiets je langs andere wijngaarden richting Friedrichshafen.

 

Dag 5: Friedrichshafen – Lindau / Bregenz, ca. 25 / 35 km

De etappe van vandaag voert u eerst door Langenargen. Hier staat het mooie kasteel Montfort, gebouwd in Moorse stijl, direct aan de oever van het Bodenmeer. Bij de Bodensee rijdt u door boomgaarden naar de Beierse stad Lindau, waarvan de oude stad op een eiland in het Bodenmeer ligt en waarvan de haven wordt bewaakt door een leeuw. Na een paar kilometer kom je in Oostenrijk en fiets je direct aan het meer naar de festivalstad Bregenz.

 

Dag 6: Lindau - Rorschach / Arbon, ca. 30 - 50 km

Slenter door de uitstekend bewaard gebleven bovenstad Bregenz. Bij Hard steekt u vervolgens de Rijn over vanuit de Zwitserse Alpen, waarvan de mondingsdelta een belangrijk natuurgebied is. De Hundertwasser Hall, het laatste kleurrijke gebouw van de bekende kunstenaar, staat op Zwitserse bodem in Altenrhein. U fietst langs de oever van het meer naar het zuidelijkste puntje van de Bodensee, naar Rorschach.

 

Dag 7: Rorschach - Konstanz, ca. 40 / 30 km

De laatste dag op de Bodensee-fietstocht behoort tot het kanton Thurgau, dat vooral bekend staat om zijn heerlijke appels. U fietst door kleine, pittoreske dorpjes aan de oever van het meer terug naar Konstanz. Onderweg zijn er volop mogelijkheden om af te koelen in het water. Blijf over je schouder kijken, het machtige panorama van de Alpen lijkt dichtbij genoeg om aan te raken! En wat mag er niet ontbreken bij een bezoek aan Zwitserland? De verplichte Zwitserse chocolade!

 

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Uw fietstocht door het Bodenmeer eindigt na het ontbijt. Ook uw vakantie in Konstanz verlengen wij graag.

Prijzen

Prijzen 2024:

Seizoen 1:
14 tot 25 april
30 sept tot 3 okt
799,-

Seizoen 2:
26 april tot 3 mei
15 tot 19 sept
899,-

Seizoen 3:
4 mei tot 16 mei
20 tot 23 mei
2 tot 28 juni
25 aug tot 14 sept
1049,-

Seizoen 4:
17 tot 19 mei
24 mei tot 1 juni
29 juni tot 24 aug
1099,-

Hotels en pensions met 3 sterren-kwaliteit, uiteraard hebben alle kamers een eigen douche en toilet

Inbegrepen:

Boottocht naar de rotsen van de Rijnwaterval
Boottocht Wallhausen / Dingelsdorf – Überlingen incl. fiets
Toegang Rosgartenmuseum Konstanz incl. 1 koffie

De bovenstaande prijzen zijn per persoon
Op basis van 2 personen per kamer
Eenpersoonstoeslag + 239,=
Eenmalig 9,= per persoon garantiefonds GGTO
Geen reserveringskosten
Zeven overnachtingen inclusief ontbijt.
Het ontbijt is gedeeltelijk buffetvorm en alle kamers hebben een douche en wc op de kamer.
Bagage transfers tussen alle hotels.
Fietskaart
Start: iedere dag kunt u deze fietsreis starten
Half pension op aanvraag.
7-dagen-telefoon-backup
Extra overnachting, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de fietsvakantie, of als rustdag tussendoor: + 80,= incl. ontbijt categorie

Exclusief:
Heen -en terugreis
Toeristenbelasting

Getoonde prijs is op basis van eigen fietsen
Huur toerfiets +99,=
Huur elektrische fiets +249,=
De gehuurde fietsen zullen voor u klaarstaan in uw eerste hotel.
De toerfietsen hebben 7 versnellingen.

De elektrische fietsen hebben geen middenstang, damesmodel.
Borg hoeft u niet te betalen maar bij diefstal of schade aan de huurfiets bent u wel persoonlijk aansprakelijk.
Fietstassen kunnen op verzoek worden meegeleverd.
Tandem, kinderaanhanger, kinderzitje mogelijk op aanvraag

In de meeste gevallen is toeristenbelasting bij de reissom inbegrepen. Bij sommige hotels is het niet mogelijk deze vooraf in de reissom mee te rekenen. De toeristenbelasting dient u in dit geval zelf ter plaatse te voldoen.

 

Informatie en reservering
Deze fietsreis wordt aangeboden voor de maanden april, mei, juni, juli, juli, augustus, september en oktober.

 

Toeristenbelasting:
In een aantal plaatsen langs de route kan toeristenbelasting geheven worden.
Dit is niet inbegrepen in de prijs en moet ter plaatse betaald worden.

 

Uw zekerheden

Goed om te weten: Moezel-Reizen is aangesloten bij GGTO (deelnemer nummer 1333)
GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien een touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien een touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 9,= euro per persoon per boeking in rekening gebracht aan de reiziger(s). Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.www.stichting-ggto.nl

 

Fietsvakantie aanpassen aan eigen wensen? Geen probleem!
Bel ons of stuur een email met uw wensen.
Email: info@moezel-reizen.nl
Telefonisch: Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Prijswijzigingen of fouten voorbehouden

Boeken

  U ONTVANGT BINNEN 24 UUR DE BEVESTIGING PER EMAIL

  Eigen fietsenHuur toerfietsenHuur elektrische fietsen

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl