Informatie

15 dagen – Of men het nu over de Donau of over de Rijn heeft, beide rivieren zijn een begrip. Niet alleen door de lengte, maar vooral door het prachtige natuurschoon en de interessante aanlegplaatsen langs deze twee levensaders van Europa. De rivieren worden door het Main-Donaukanaal en de smalle rivier de Main met elkaar verbonden. Op de eerste dag reist u per touringcar naar Zuid-Duitsland waar u dineert en overnacht in een viersterrenhotel. De tweede dag is het nog maar enkele uren rijden naar Passau (Lindau) waar u vóór de lunch welkom wordt geheten aan boord van de Johann Strauss.

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

17 juli 2024

2-persoonshut Standaard Benedendek € 2.255,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek € 2.315,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek € 2.370,- p.p.
2-persoons Junior Suite Middendek € 2.435,- p.p.
2-persoons Suite Middendek € 3.105,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Bovendek € 2.655,- p.p.
2-persoons Suite Bovendek € 3.675,- p.p.
2-persoonshut Standaard Benedendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.385,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.475,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.555,- p.p.

+

35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Woensdag 17 juli: Arnhem – Wirges – Zuid-Duitsland (bustransfer)

  We vertrekken om 09.00 uur vanuit Arnhem. Indien gewenst kunnen wij een hotel voor u reserveren in Arnhem, zodat u zeker weet dat u op tijd bent. Onderweg naar het hotel in Zuid-Duitsland maken we een stop in het plaatsje Wirges voor de lunch. Ook zorgen we onderweg enkele malen voor een kopje koffie. Het diner gebruikt u in het hotel.

   

  Donderdag 18 juli: Zuid-Duitsland – bustransfer Passau (Lindau) – Wenen

  Na op uw gemak te hebben genoten van een heerlijk ontbijt staan de bussen weer klaar. Het is een korte rit naar Passau (Lindau) waar u voor de lunch word verwelkomd door de bemanning van de Johann Strauss. Na de inscheping maken we de trossen los en varen we via een prachtige route onder andere door de Wachau naar de wereldberoemde cultuur en muziekstad Wenen. Vanaf het zonnedek kunt u genieten van het prachtige landschap met pittoreske dorpjes.

   

  Vrijdag 19 juli: Wenen – Melk

  Tijdens het ontbijt arriveren we in Wenen. We blijven vandaag tot in de avond in Wenen liggen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*) of een stadsrondrit(*). In de loop van de avond verlaten we Wenen en varen we naar Melk.

   

  Zaterdag 20 juli: Melk – Passau

  In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord. Tijdens de lunch vervolgen wij onze reis naar Passau, waar wij morgenochtend zullen arriveren.

   

  Zondag 21 juli: Passau – Regensburg

  Passau was eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. Tijdens de lunch varen we door het schitterende Donauvallei naar Regensburg. De beboste hellingen met hier en daar een burcht bieden een prachtig panorama.

   

  Maandag 22 juli: Regensburg – Riedenburg

  Al vroeg arriveren wij in Regensburg. Eén van de oudste steden van Duitsland. Het stadsbeeld wordt bepaald door rode daken, torens, en kerken uit de tijd van de Middeleeuwen. De Steinere Brücke, de Dom St. Peter en de Porta Praetoria zijn bouwwerken die u zeker niet mag missen. Daarnaast herbergt het centrum diverse winkelstraatjes en gezellige terrassen. Tijdens de lunch zetten we koers naar Riedenburg waar we in de loop van de avond aankomen.

   

  Dinsdag 23 juli: Riedenburg – Nürnberg

  De ochtend verblijven we in het gezellige stadje Riedenburg. Hier kunt u in het Kristallmuseum prachtige kristallen en edelstenen bekijken. Zodra we Riedenburg achter ons laten bevinden we ons op het Main-DonauKanaal en passeren het hoogste per schip te bevaren punt van Europa. Net na middernacht arriveren we in Nürnberg.

   

  Woensdag 24 juli: Nürnberg – Bamberg

  In Nürnberg kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer(*) naar het centrum. In de Altstadt van Nürnberg vindt u tal van bezienswaardigheden waaronder de Kaiserburg en verscheidene gotische kerken zoals de Lorenzkirche, Sebalduskirche en Frauenkirche. In de middag vervolgen we onze reis naar Bamberg.

   

  Donderdag 25 juli: Bamberg – Schweinfurt

  Bamberg, een stad die u niet snel zult vergeten. Vooral het oude centrum is in één woord uniek. Het is dan ook zeker de moeite waard om gebruik te maken van de gratis bustransfer(*) die u naar het centrum van Bamberg brengt. In de ruim 1000 jaar oude stad is veel te zien, u kunt er maar beter ruim de tijd voor nemen. De voormalige vissersnederzetting Bamberg wordt door haar ligging aan de Main en de Regnitz ook wel klein Venetië genoemd. Na het diner arriveren we in Schweinfurt.

   

  Vrijdag 26 juli: Schweinfurt – Würzburg

  We blijven nog tot het middag uur in Schweinfurt liggen. U kunt een kijkje nemen in het oude centrum of een wandeling maken over de promenade langs de Main. U loopt dan in feite over het oude jaagpad, waar in vroegere tijden de paarden de schepen stroomopwaarts trokken. Onderweg naar Würzburg passeren we diverse sluizen. De sluizen zijn onmisbaar, omdat de Main een groot verval kent.

   

  Zaterdag 27 juli: Würzburg – Wertheim

  Aan boord kunt u zich opgeven om deel te nemen aan een stadwandeling(*) door de gezellige stad Würzburg, gelegen te midden van wijngaarden op glooiende terrassen. Vele monumenten en gebouwen herinneren aan de rijke geschiedenis, waaronder de aan de rivier de Main gelegen vesting Marienberg. Onderweg naar Wertheim passeren we vandaag weer een tal van sluizen.

   

  Zondag 28 juli: Wertheim – Frankfurt

  Aan de monding van de Tauber ligt de voormalige residentie Wertheim. Dit is deze ochtend onze bestemming. Rond het middaguur varen we door naar Frankfurt.

   

  Maandag 29 juli: Frankfurt – Rüdesheim

  Frankfurt is het financiële hart van Duitsland. Vanaf de oever van de Main heeft u een prachtig zicht op het belangrijke bankencentrum met zijn unieke skyline. Bij Mainz nemen we afscheid van de Main en gaan we de Rijn weer op. In het begin van de avond leggen we aan in het gezellige plaatsje Rüdesheim. Hier kunt u op eigen gelegenheid het centrum ontdekken.

   

  Dinsdag 30 juli: Rüdesheim – Bonn

  Het mooiste gedeelte van de Rijn, de Romantische Rijn, staat vandaag op het programma. We passeren onder meer de vermaarde Loreley, het onderwerp van de bekende legende: de zingende nimf langs de Rijn. Aan het begin van de middag arriveren we in Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Een wandeling door het stadscentrum voert u langs het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. Een stadswandeling(*) is de ideale manier om kennis te maken met alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft.

   

  Woensdag 31 juli: Bonn – Arnhem

  Zonder dat u het in de gaten heeft varen wij gedurende de nacht onder meer langs Keulen en Düsseldorf om rond 11:00 uur in Arnhem te arriveren. U zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige reis. Tot ziens!

   

  Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De eerste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

   

  • Welkomscocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg

  Scheepsinfo

  Het schip Johann Strauss

  • johann strauss dek

  Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

  Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

  Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

   

  Bereikbaarheid

  De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

  Hutaccommodatie

  Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

  Verzorging

  De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

  Extra's

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

  Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

  WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

  Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet - Basel.