Informatie

Een drankje drinken in één van de vele Wijnstuben aan de Drosselgasse, of een wandeling maken over de Deutsche Eck. Tijdens deze reis heeft u de gelegenheid! En dat niet alleen. U ontdekt nog veel meer monumentale gebouwen en oude nederzettingen die u eeuwen terug in de tijd brengen. Bijvoorbeeld in Rüdesheim, waar de Kelten een nederzetting hadden en in de Romeinse tijd al wijn werd verbouwd. De gezellige Drosselgasse is een belevenis op zich!

Riviercruise over de Rijn 6 dagen

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Maandag: Arnhem – Düsseldorf

Na een hartelijk welkom aan boord vertrekken wij om 09.30 uur uit Arnhem. Het duurt niet lang voordat wij ons in Duitsland bevinden. Wanneer we door het bedrijvige Ruhrgebied varen, heeft u ruimschoots de gelegenheid om kennis te maken met de andere passagiers. In de loop van de avond arriveren wij in Düsseldorf.

 

Dinsdag: Azolla: Düsseldorf - Königswinter - Andernach Salvinia: Düsseldorf - Bonn - Andernach

Al voor het ontbijt vervolgen wij onze tocht. Onderweg passeren we de imposante torens van de Keulse Dom en de voormalige regeringsgebouwen van Bonn. De Salvinia maakt in Bonn haar eerste stop. In het centrum staan vele monumentale panden waaronder het geboortehuis van de beroemde Ludwig van Beethoven. De Azolla vaart door naar Königswinter, gelegen aan de voet van het Siebengebirge. De bekende Drachenfels, die hoog boven de stad gelegen is, biedt u een prachtig uitzicht. Een tandradbaan brengt u naar boven. Aan het begin van de avond vervolgen wij onze reis naar Andernach.

 

Woensdag: Andernach - Rüdesheim

We laten Andernach achter ons en genieten vandaag, in het romantische Rijndal, van een prachtige omgeving. De vele burchten en de imposante Loreley maken van deze dag een fantastische belevenis. Rüdesheim heeft u van alles te bieden waaronder het Niederwalddenkmal en de wereldberoemde Drosselgasse. Een wandeling door dit gezellige straatje mag niet ontbreken tijdens uw bezoek aan deze plaats. Aan boord kunt u zich inschrijven voor een excursie(*) naar Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett. Hier bevindt zich de grootste collectie nog spelende mechanische muziekinstrumenten ter wereld.

 

Donderdag: Rüdesheim - Boppard - Koblenz

Al bijtijds meren we af in de Keltische nederzetting Boppard, gelegen in het wijngebied de Bopparder Hamm. Een wandelpromenade leidt u naar de oude stadskern. De veelal historische bouwwerken huisvesten leuke winkels en gezellige Bierstuben. Na de lunch kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) door de omgeving. Het schip verlaat tegelijkertijd Boppard en zet koers naar de handelsstad Koblenz, centraal gelegen aan de Rijn en Moezel. In Koblenz komen de bussen van de excursie weer bij het schip. De meeste winkels in Koblenz blijven op donderdag langer geopend.

 

Vrijdag: Koblenz - Linz - Duisburg

Vanochtend maken we een stop in Linz, dat gelegen is tegenover de monding van de Ahr. Linz wordt ook wel de Bonte Stad genoemd vanwege de felgekleurde vakwerkhuisjes in het centrum. Zorg dat u niet te lang in de Altstadt blijft hangen, want rond het middaguur lichten we het anker en gaan we stroomafwaarts langs o.a. Keulen en Düsseldorf. Vanavond overnachten wij in Duisburg.

 

Zaterdag: Azolla: Duisburg - Arnhem Salvinia: Duisburg - Emmerich - Arnhem

Voordat wij de grens met Nederland over varen maakt de Salvinia nog een korte stop in Emmerich. Hier heeft u nog de gelegenheid om het centrum te verkennen. In deze plaats vindt u niet ver van het schip een leuke winkelpromenade. De Azolla vertrekt iets later uit Duisburg. Beide schepen komen rond 14.00 uur in Arnhem aan waar wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

 

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Eén avond met live entertainment
  • Captains Dinner

Scheepsinfo

Het schip De Salvinia

  • Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia
    Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Bereikbaarheid

Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

 

Hutaccommodatie

In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-persoonshutten is het derde bed (bovenbed) alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-persoonshut. De twee 3-persoonshutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-persoonshut Plus. De 2-persoonshut-B is een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshut. Ook zijn er zeven 1-persoons-hutten. De 2-persoons op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger in de wand geplaatst.

 

Verzorging

Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. U bepaalt zelf wanneer, want er is geen eindtijd. In de loop van de ochtend verandert het buffet in een lunchbuffet. Het diner serveren we aan tafel.

 

Extra info:
De barkaarten, souvenirs en excursies kunnen contant betaald worden. Bedragen van € 20,- of hoger, kunnen gepind worden.

Gratis WIFI (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

Eigenaar van het m.p.s. Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Salvinia B.V. - Papendrecht.

 

 

Het schip "De Azolla"

De Azolla heeft ruimte voor 90 passagiers op haar drie dekken. Het schip is niet zo groot waardoor het ook prima uit de voeten kan op de kleinere vaarwegen. Deze flexibiliteit en de ongedwongen sfeer aan boord maken de Azolla bij veel reizigers favoriet.

Het deels overkapte zonnedek heeft gemakkelijke stoelen om heerlijk in te ontspannen. Er is zelfs een klein verwarmd zwembad met jetstream en er zijn enkele fitnessapparaten. De gezellige lounge met bar en restaurant vindt u op het promenadedek. En het hele schip, dus ook uw hut, heeft airconditioning.

Meer informatie over de Azolla vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

 

Bereikbaarheid

Vanaf het promenadedek kunt u per trap of traplift (max. 125 kg) naar het zonnedek. Hut 20 t/m 42 op het hoofddek zijn vanaf het promenadedek ook per trap en traplift (max. 125 kg) te bereiken. Hut 1 t/m 17 zijn alleen per trap bereikbaar.

 

Accommodatie

Alle hutten aan boord hebben een douche, toilet, televisie, kluisje, volop bergruimte en regelbare airconditioning die u zelf kunt instellen. De B-hutten op het hoofddek zijn een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshutten. De C-hutten hebben een tweepersoonsbed dat maar aan een kant vrij is om in- en uit te stappen, het bed in deze hut is verhoogd en er staat een opstapje voor om in en uit te kunnen stappen. In de driepersoonshut staat een 1-persoonsbed en een stapelbed, alle andere hutten hebben gewone vaste eenpersoonsbedden. De hutten op het promenadedek zijn ideaal voor mensen die wat minder goed ter been zijn.

 

Verzorging

Ontbijt en lunch serveren we vanaf het uitgebreide buffet in het restaurant. De attente bemanning serveert het diner aan tafel. Hierbij heeft u dagelijks een keuze uit twee hoofdgerechten. Ze staan voor u klaar om uw reis tiptop te verzorgen.

 

Extra's

Consumpties aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in een keer aan het einde van de reis contant, of met pin kunt afrekenen. Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Er is gratis WiFi op hele schip (beperkt ontvangst) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Azolla en uitvoerder van de reizen met dit schip is Vranken River Cruises B.V. - Arnhem.

 

Prijzen

Datums:

11 mei 2020 - Salvinia
6 juli 2020 - Salvinia
14 september 2020 - Salvinia
28 september 2020 - Azolla
12 oktober 2020 - Salvinia

 

11 mei 2020 - Salvinia

Hoofddek
1-persoonshut € 845,00 p.p.
2-persoonshut B € 540,00 p.p.
3-persoonshut € 540,00 p.p.
2-persoonshut € 680,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 925,00 p.p.
2-pers.hut (2p.bed) € 740,00 p.p.
3-persoonshut € 610,00 p.p.
2-persoonshut € 740,00 p.p.

 

6 juli + 14 september - Salvinia

Hoofddek
1-persoonshut € 865,00 p.p.
2-persoonshut B € 560,00 p.p.
3-persoonshut € 560,00 p.p.
2-persoonshut € 700,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 945,00 p.p.
2-pers.hut (2p.bed) € 760,00 p.p.
3-persoonshut € 630,00 p.p.
2-persoonshut € 760,00 p.p.

 

28 september - Azolla

Hoofddek
3-persoonshut € 585,00 p.p.
2-persoonshut € 675,00 p.p.
2-persoonshut C (2-pers.bed) € 630,00 p.p.
2-persoonshut B € 630,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 795,00 p.p.
2-persoonshut € 715,00 p.p

 

12 oktober - Salvinia

Hoofddek
1-persoonshut € 825,00 p.p.
2-persoonshut B € 520,00 p.p.
3-persoonshut € 520,00 p.p.
2-persoonshut € 660,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 905,00 p.p.
2-pers.hut (2p.bed) € 720,00 p.p.
3-persoonshut € 590,00 p.p.
2-persoonshut € 720,00 p.p.