Informatie

Niet veel schepen varen over de Saar, maar het is de moeite meer dan waard. Tijdens een prachtige reis via de Romantische Rijn en de sprookjesachtige Moezel komt u uiteindelijk in de smalle Saarschleife. Daar laten sfeervolle plaatsjes als Saarlouis en Saarburg een onvergetelijke indruk op u achter.

Riviercruise 13 dagen naar Saarlouis

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

Datums:
20 juni 2024
7 september 2024

 

20 juni en 7 september 2024
2-persoonshut Hoofddek € 1.895,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek € 2.060,- p.p.
2-persoons Suite € 3.810,- p.p.
2-persoonshut Hoofddek (voor 1-persoonsgebruik) € 2.560,- p.p.
3-persoonshut Promenadedek (voor 2-persoonsgebruik) € 2.170,- p.p.
2-persoonshut Promenadedek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.090,- p.p.
2-persoons Suite (voor 3-persoonsgebruik) € 2.665,- p.p

+

35,= reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 oer boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1: Arnhem – Keulen

  Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. ’s Avonds kunt u in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we doorvaren naar Keulen.

   

  Dag 2: Keulen – Bonn

  Aan het einde van de ochtend arriveren we in Keulen. De gehele middag kunt u deze prachtige Domstad met zijn vele bezienswaardigheden verkennen. Of u nu de kathedraal bezoekt of één van de vele musea, u zult geen moeite hebben om de dag in te vullen. In de loop van de avond vervolgen we, onder het genot van een glas Sekt op het zonnedek, onze reis naar Bonn.

   

  Dag 3: Bonn – Andernach

  In het centrum van Bonn zijn verschillende monumenten te zien. Zo staat op het marktplein het in mooie pastelkleuren geschilderde Rathaus, dat in rococostijl is gebouwd. In de omgeving van de markt vindt u een aantal mooie oude kerken. In het geboortehuis van Ludwig van Beethoven, dat nu een museum is, treft u de grootste Beethovencollectie ter wereld aan. In de middag varen we door naar Andernach. De omgeving langs de rivier verandert langzaam en de eerste wijngaarden komen in zicht.

   

  Dag 4: Andernach – Koblenz – Cochem

  Al vroeg arriveren we in Koblenz waar we vlakbij de Deutsche Eck, in de monding van de Moezel zullen afmeren. Hier zijn prachtige wandelpromenades langs de Rijn en Moezel. Tegenover de stad Koblenz ligt de vesting Ehrenbreitstein, één van de indrukwekkendste vestingen langs de Rijn. In de middag volgen we de Moezel tot aan wellicht de bekendste stad aan deze rivier, Cochem. De romantische Reichsburg torent hoog boven de stad uit en bepaalt de aanblik van deze klassieker onder de Moezelsteden. Eenmaal aangekomen zal allereerst de fraai beplante wandelpromenade opvallen. Daarnaast is er een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen, leuke winkels en gezellige cafés.

   

  Dag 5: Cochem – Traben-Trarbach

  Na het ontbijt staat bij het schip het stadstreintje klaar om u middels een korte rondrit(*) naar dit prachtige centrum te brengen. We varen verder over de sprookjesachtige Moezel. Vanaf dit moment passeren we op de Moezel en later op de Saar talloze sluizen en bruggen. Het kan zo zijn dat we soms even moeten wachten om een sluis te mogen passeren. Afhankelijk van de waterstand kan het voorkomen dat wij de overkapping van het zonnedek moeten laten zakken om onder de lage bruggen door te varen. We vervolgen onze tocht over de bochtige Moezel en bereiken aan het begin van de avond Traben-Trarbach. Rond 1900 was deze stad, na Bordeaux, het belangrijkste centrum van de wijnhandel in Europa. Nog steeds is deze schilderachtige plaats bekend om de vele wijnkelders en wijnboeren.

   

  Dag 6: Traben-Trarbach – Schweich

  Trier, de oudste stad van Duitsland, staat voor vanmiddag op het programma. Na de lunch staan de bussen(*) voor u klaar om u naar Trier te brengen. In deze stad is van alles te beleven. Er zijn vele bezienswaardigheden uit de tijd dat Trier nog de keizer residentie van het West-Romeinse Rijk was. De oude Romeinse stadspoort, Porta Nigra, is het bekijken meer dan waard. Naast alle oudheden heeft Trier volop mogelijkheden om heerlijk langs de winkels te flaneren of te ontspannen op een terrasje.

   

  Dag 7: Schweich – Saarlouis

  De Saar, de derde rivier van onze reis, doet vandaag zijn intrede. De smalle Saarschleife zal een onvergetelijke indruk op u maken. In Saarlouis, de stad van de zonnekoning, is nog veel dat herinnert aan het verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn zonder twijfel de markante resten van het voormalig verdedigingsbastion van Lodewijk XIV. Dag 8: Saarlouis – Saarburg Al vroeg zetten we koers naar Saarburg, de stad van wijn en klokkengieters. Het middeleeuwse Saarburg heeft een romantische binnenstad en wordt vanwege de waterval midden in de stad ook wel het Venetië van Duitsland genoemd. Een treintje brengt u vanaf het schip, middels een korte rondrit(*), naar het pittoreske centrum. Zo kunt u op een ontspannen manier genieten van deze mooie stad.

   

  Dag 9: Saarburg – Bernkastel

  We genieten nogmaals met volle teugen van het wonderschone Moezeldal en arriveren aan het einde van de middag in Bernkastel. Hier vindt u smalle keienstraatjes, een mooie markt met vakwerkhuizen, de Michaelsbron en een roze met wit raadhuis in renaissancestijl. Hoog boven de stad prijkt de Burg Landshut.

   

  Dag 10: Bernkastel – Zell

  Vroeg in de ochtend laten we Bernkastel achter ons en richten de steven op Zell. Deze hoofdstad van het wijngebied de ‘Zeller Hamm’ ligt op het smalle gedeelte van een zeer gelijkmatig gevormde Moezelbocht. Geniet van een goed glas Zeller Schwarze Katz in één van de wijncafés. Of wandel door het centrum van Zell met zijn kleine boetiekjes en fraaie vakwerkhuizen. Op het marktplein staat zelfs een monument voor de Zwarte Kat.

   

  Dag 11: Zell – Alken – Koblenz

  Nog voordat we voor een korte stop in Alken aankomen domineert Burg Thurant het uitzicht al. De bus excursie(*) in de middag laat u op een comfortabele manier kennismaken met al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Zodra de deelnemers van de middagexcursie van boord zijn vaart het schip door naar Koblenz. Hier komen de passagiers van de excursie weer aan boord. U heeft vanavond de tijd om een wandeling te maken door deze mooie stad.

   

  Dag 12: Koblenz – Düsseldorf

  Tijdens de lunch arriveren we in Düsseldorf. U heeft de gehele middag de tijd om deze bruisende metropool met zijn gezellige Altstadt te verkennen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een busrondrit(*) door de stad waarbij u de highlights van Düsseldorf te zien krijgt. ’s Avonds kunt u genieten van een heerlijk Farewell Dinner gevolgd door een gezellige avond in de lounge.

   

  Dag 13: Düsseldorf – Arnhem

  Ook aan deze mooie reis komt een einde. In de loop van de ochtend staat ter afsluiting een heerlijk ontbijt voor u klaar. Om 11.00 uur arriveren wij weer in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Drie avonden met live muziek
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner

  Scheepsinfo

  Het schip De Rembrandt van Rijn

  Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.

  De entree op het promenadedek lijkt zo uit een chique hotel te komen. Verder naar voren vindt u de gezellige Captains-Corner, de lounge, met een dansvloer en een gezellige bar. Vanuit het sfeervolle restaurant heeft u door de grote ramen een prachtig uitzicht op de omgeving.Meer informatie over de Rembrandt van Rijn vindt u hieronder.

  Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

   

  Bereikbaarheid

  Het hoofddek bereikt u per trap of lift vanaf het promenadedek. Het zonnedek is per trap of traplift te bereiken. Onder de grote overkapping van het zonnedek vindt u diverse fitnessapparaten en een aantal zitjes. Verder naar achteren ligt u heerlijk onder de blauwe hemel op de ligbedden of neemt u plaats op de terrasstoelen.

  Hutaccommodatie

  Op het promenadedek bevinden zich vier prachtige suites. Ze zijn luxe uitgevoerd met een dubbel bed, voldoende kastruimte, televisie, minisafe, telefoon, badjas en slippers. Het klimaat regelt u met de airconditioning en verder vindt u er naast de minibar, ook koffie-en theefaciliteiten. Door de twee glazen schuifdeuren, beide met Franse balkons, mist u niets van de omgeving.

  De standaard tweepersoonshutten zijn voorzien van een douche, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon, föhn, regelbare airconditioning en volop bergruimte. De bedden klappen we overdag omhoog, waardoor er twee comfortabele banken tevoorschijn komen. Alle hutten hebben grote ramen, die u deels kunt openschuiven. De 3-persoonhut is voorzien van 3 lage bedden waarvan 1 bed wordt opgeklapt, 1 bed wordt omhoog geklapt tot bankje en er is 1 vast bed.

  Verzorging

  ’s Morgens geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten.

  Consumpties

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u alles in een keer aan het einde van de reis contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard)kunt afrekenen.

  Gratis WIFI op hele schip (voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

  Eigenaar van het m.p.s. Rembrandt van Rijn en uitvoerder van de reizen met dit schip is Tondia B.V. - Schaijk.