Informatie

13 dagen – Het Groothertogdom Luxemburg is rijk aan mooie wijngebieden en prachtige plaatsen. Onderweg hiernaartoe geniet u van de indrukwekkende omgeving langs de Rijn en het sfeervolle Moezeldal. Bernkastel bijvoorbeeld, waar u heerlijk kunt rondwandelen of een wijntje proeven. U kunt zich opgeven voor een excursie naar de hoofdstad Luxemburg(*). Ook geniet u nog van de karakteristieke Saar en de plaats Saarburg. Afwisseling alom!

cruise 13 dagen over moezel en saar naar Luxemburg

cruise 13 dagen over moezel en saar naar Luxemburg

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Maandag: Arnhem - Düsseldorf

Na een eerste kennismaking zetten wij om 09.30 uur koers richting Duitsland. De eerste dag van uw vakantie varen wij dwars door het indrukwekkende Ruhrgebied. In de Altstadt van Düsseldorf heerst ’s avonds nog een gezellige drukte. Het lijkt wel of de dag hier nooit ten einde komt.

 

Dinsdag: Düsseldorf - Bonn

Als een van de oudste steden van Duitsland bezit Bonn een rijke en boeiende geschiedenis. Naast de vele musea en regeringsgebouwen heeft de stad ook lange autovrije winkelstraten en sfeervolle pleinen.

 

Woensdag: Bonn - Koblenz

We verlaten Bonn al vroeg en gedurende de ochtend zal de omgeving langs de Rijn langzaam gaan veranderen. Zodra we het Siebengebirge passeren komen de eerste wijngaarden, burchten en kastelen in zicht. Halverwege de middag leggen we aan in Koblenz bij de Deutsche Eck. Hier mondt de Moezel uit in de Rijn. Vanaf de aan de overkant gelegen vesting Ehrenbreitstein, die u per kabelbaan kunt bereiken, heeft u een prachtig uitzicht op de stad en beide rivieren.

 

Donderdag: Koblenz - Zell

De Moezel is sinds 1963 gekanaliseerd en voordat we in Zell aankomen zullen wij meerdere sluizen passeren. Tussen de steile berghellingen, begroeid met talloze wijnstokken, waant u zich in een geheel andere wereld. De wijnen van Zell zijn wereldberoemd. Wie kent de heerlijke Moezelwijn Zeller Schwarze Katz niet. Het pittoreske Zell is klein, maar erg gezellig.

 

Vrijdag: Zell - Bernkastel

We genieten met volle teugen van het wonderschone Moezeldal en arriveren tijdens de lunch in het idyllische Bernkastel. Middenin het centrum bevindt zich het door eeuwenoude vakwerkhuizen ingesloten marktplein.

 

Zaterdag: Bernkastel - Remich

We varen verder stroomopwaarts totdat we in Luxemburg zijn aangekomen. Hier maken we eerst een korte stop in Grevenmacher voor de liefhebbers die willen deelnemen aan een interessante excursie(*) naar de hoofdstad van het Groothertogdom. Daarna varen we door naar het wijnstadje Remich. Een toeristische plaats aan de voet van de wijnbergen.

 

Zondag: Remich - Saarburg

Met de Rijn en Moezel nog in gedachten lijkt de Saar nog smaller dan hij in werkelijkheid is. Om het centrum van Saarburg te bereiken moet u een hele klim maken, maar eenmaal boven komt u ogen tekort. Midden in het sfeervolle stadje vindt u een prachtige waterval. Vanaf één van de gezellige terrassen geniet u van dit schitterende schouwspel.

 

Maandag: Saarburg - Trier

Genietend van de natuur stevenen we deze ochtend af op Trier. Deze stad heeft een rijke historie die tot uitdrukking komt in een schat aan bezienswaardigheden. De Porta Nigra (stadspoort) is ongetwijfeld de bekendste.

 

Dinsdag: Trier - Traben-Trarbach

We laten Trier achter ons en zakken de Moezel af naar Traben-Trarbach. Dit schilderachtige plaatsje leent zich bij uitstek voor een Weinprobe. Boven de stad heeft u vanaf de Grevenburg een geweldig uitzicht over het Moezeldal.

 

Woensdag: Traben-Trarbach - Cochem

Onze volgende bestemming, Cochem, is één van de bekendste toeristische plaatsen aan de Moezel. De mooie natuur, ruwe berghellingen, monumenten uit de middeleeuwen en natuurlijk de rivier die dwars door de stad stroomt, maken Cochem tot het bruisend hart van dit gebied. De boven op de berg gelegen Reichsburg biedt een schitterend uitzicht over het Moezeldal en de stad.

 

Donderdag: Cochem - Andernach

Voordat wij de Moezel weer verlaten, rest ons nog een prachtige vaardag door een sprookjesachtige omgeving. Na de lunch meren wij af in Andernach. Dit was ooit één van de vijftig Romeinse vestingwerken langs de Rijn. De smalle straatjes achter de stadsmuren van deze stad laten vervlogen tijden nog steeds herleven.

 

Vrijdag: Andernach - Düsseldorf

Met de stroom mee varen we weer langs grote steden als Bonn en Keulen. Aan het begin van de middag komen we aan in Düsseldorf. Hier kunt u vanmiddag heerlijk winkelen en daarna even bijkomen op één van de vele terrasjes in de Altstadt.

 

Zaterdag: Düsseldorf - Arnhem

Het afscheid komt nader. Pas nu beseft u hoeveel de Rijn, Moezel en Saar van elkaar verschillen. Om 14.00 uur worden we in Arnhem verwacht en keert iedereen geheel voldaan weer huiswaarts.

 

  • Welkomstcocktail
  • Koffie en thee inclusief
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • High Tea
  • Vier avonden live entertainment
  • Captains Dinner

Scheepsinfo

Het schip Poseidon

Aan boord van dit prachtige intieme schip ontbreekt het u aan niets. De ongedwongen sfeer en hoogstaande service maken van elke reis een waar genoegen. Niet voor niets keren veel gasten regelmatig terug aan boord.

Kenmerkend aan het eigentijdse interieur van de Poseidon zijn de met zorg uitgekozen houtsoorten en warme stoffering. In de centraal gelegen hal met de receptie voelt u zich direct welkom. De lounge heeft comfortabele zitjes van waaruit u geniet van de voorbijglijdende omgeving, onder het genot van een cocktail, sapje of biertje. Het restaurant op het hoofddek heeft grote ramen, net zoals alle hutten. Vanaf het ruime zonnedek geniet u optimaal van het uitzicht.

Bereikbaarheid

Vanuit de centraal gelegen hal kunt u per trap of traplift naar het zonnedek en het lager gelegen restaurant. Ook de kamers op het hoofddek zijn per trap of traplift (max. 120 kg) te bereiken.

Hutaccommodatie

Uw kamer is met zorg samengesteld. Zo beschikt u over comfortabele bedden, een naar wens in te stellen airconditioning, televisie, kluisje, voldoende kastruimte, een bureautje en een groot schuifraam. De badkamer is voorzien van een wastafel, douche en toilet. Met uw mobiel, tablet of laptop kunt u via Wi-Fi zo het internet op. Overdag klapt de bemanning een bed op tot een bankje. De enige uitzonderingen zijn de 3-persoonshutten. De 3-persoonshut op het promenadedek (hut 120) is voorzien van 2 losse bedden en een bovenbed. De 3-persoonshut op het hoofddek (hut 3) heeft 3 lage bedden.

Verzorging

Vroege vogels kunnen voor het ontbijt al genieten van een vers kopje koffie of thee. Daarna serveren we in het restaurant een royaal ontbijtbuffet. In de loop van de ochtend serveren we koffie of thee in de lounge of met mooi weer op het zonnedek, soms met iets extra’s erbij. Bij de middagvaarten is er zelfs een High Tea. De gratis koffie- en thee-corner, gelegen in de centrale hal, is dag en nacht beschikbaar. De lunch serveren we deels vanaf het buffet en deels aan tafel. Bij het 4-gangendiner, dat aan tafel wordt geserveerd, heeft u keuze uit verschillende hoofd- en nagerechten.

Extra's

Al uw uitgaven aan boord zoals consumpties en souvenirs worden op uw boordrekening geboekt die u aan het einde van uw reis zowel contant, met pin of met creditcard (VISA of Mastercard)kunt betalen. Excursies gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Gratis WiFi op hele schip (beperkt ontvangst) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Poseidon en uitvoerder van de reizen met dit schip is Filmar B.V. - Oss.

 

Prijzen

Datums:
13 juli 2020 - vol geboekt
24 augustus 2020

24 augustus 2020

Hoofddek
3-persoonshut € 1270,00 p.p.
2-persoonshut € 1470,00 p.p.
Promenadedek
3-persoonshut € 1270,00 p.p.
2-persoonshut € 1565,00 p.p