Informatie

Het is een genot op zich om negen dagen aan boord van de Statendam te verblijven tijdens deze reis. De schitterende en gevarieerde landschappen die aan u voorbij trekken en de prachtige dorpen en steden die we onderweg aandoen zorgen ervoor dat uw reis niet meer stuk kan. Van de Drosselgasse in Rüdesheim tot aan de vakwerkhuisjes in Cochem; het is in één woord genieten.

Cruise over de Moezel naar Cochem

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Maandag/Zaterdag: Arnhem - Düsseldorf

De inscheping van deze reis geschiedt gewoontegetrouw in Arnhem. Om 09.30 uur starten we de motoren en varen we richting Düsseldorf. Onderweg wordt de bemanning aan u voorgesteld en kunt u kennis maken met uw medepassagiers. In de loop van de avond arriveren we in Düsseldorf.

 

Dinsdag/Zondag: Düsseldorf - Bonn

Bonn is een moderne en levendige stad met een zeer lange geschiedenis. Het historische centrum met zijn uitgebreide voetgangerszone is ideaal voor een aangename wandeling. Naast de vele musea en prachtige gebouwen treft u hier ook het geboortehuis van Ludwig van Beethoven aan.

 

Woensdag/Maandag: Bonn - Andernach

In de ochtend verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Tijdens de lunch bereiken we Andernach. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort het plaatsje in. Deze oude Romeinse stad heeft als achterland de Eifel. Dit was vroeger een vulkanische gebied waar de, net buiten de stad gelegen, koudwatergeiser nog een overblijfsel van is. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een mooie bus excursie naar het Ahrdal(*).

 

Donderdag/ Dinsdag: Andernach - Cochem - Alken

Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. Cochem is een gezellig toeristenplaats en in het drukke centrum is dan ook van alles te beleven. Vanaf de hoog gelegen Reichsburg(*) heeft u een prachtig uitzicht over het rivierdal. Na het diner vervolgen we onze reis naar Alken waar we overnachten.

 

Vrijdag/Woensdag: Alken - Boppard

Rond het middaguur verruilen we bij Koblenz de Moezel voor de Rijn. Het duurt niet lang meer voordat we in Boppard aanleggen. Hier kunt u een bezoek brengen aan het knusse centrum, of zweef met de kabelbaan over de wijngaarden naar de Vierseenblick, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Rijngebied.

 

Zaterdag/Donderdag: Boppard - Rüdesheim

Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd komt Rüdesheim al snel in zicht. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen, historische vakwerkhuizen en de Drosselgasse. In deze smalle steeg kunt u in een van de gezellige Weinstuben genieten van een heerlijke Riesling uit de streek. Aan boord kunt u zich opgeven voor een rondrit(*) door Rüdesheim en de wijnbergen met aansluitend een bezoek aan Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett.

 

Zondag/Vrijdag: Rüdesheim - Koblenz

In de ochtend passeren we nog eenmaal de Loreley en een gedeelte van de Romantische Rijn. Voor de lunch komen we aan in Koblenz. In de binnenstad treft u gezellige pleinen en steegjes aan. U vindt er naast prachtige gebouwen en monumenten veel wijnlokalen met terrassen en moderne winkelstraten.

 

Maandag/Zaterdag: Koblenz - Keulen - Düsseldorf

Al vroeg gooien we de trossen los zodat we op tijd in Keulen aankomen. U heeft voldoende tijd om de Dom te bezichtigen of te slenteren door de winkelstraten in de Altstadt van Keulen. ‘s Avonds nodigen we u uit voor het Captains Dinner terwijl het schip verder vaart naar Düsseldorf.

 

Dinsdag/Zondag: Düsseldorf - Arnhem

Deze prachtige reis is bijna ten einde. We verlaten Düsseldorf al vroeg en zetten koers naar Nederland. Om 14.00 uur meren we af in Arnhem en nemen daar afscheid van u.

 

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden live entertainment
  • Captains Dinner
  • Afscheidscocktail

Scheepsinfo

Het schip De Statendam

  • cruiseschip de statendam

De naam Statendam past uitstekend bij dit imposante en statige schip. Met een capaciteit van 186 passagiers is het één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland. Een echte klassieker, sfeervol ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

Het zonnedek heeft drie overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een groot schaakbord. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie met een gezellige zithoek.

 

Bereikbaarheid

Alle dekken, dus ook de hutten, zijn per trap of traplift (max. 120kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een traplift, is het raadzaam een hut op het promenadedek te boeken.

Hutaccommodatie

De hutten bevinden zich op het promenadedek en op het hoofddek. Uw onderkomen aan boord van de Statendam is zeer comfortabel, met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De tweepersoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden de bedden opgeklapt tot twee comfortabele sofa’s. Alleen hut 452 beschikt over twee vaste 1-persoonsbedden, in deze hut is een apart zitje aanwezig. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle 1-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De driepersoonshutten zijn net zo groot als de tweepersoonshutten en hebben daarnaast een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt, het bovenbed is alleen geschikt voor kinderen.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet serveren we in het panorama-restaurant op meerdere plaatsen. Ook de koude en warme lunch met saladebuffet vindt u daar. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack.

Extra's

Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde keycard welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard). Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Gratis WIFI, beschikbaar in de lounge, bar, restaurant en hal. (Voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Statendam en uitvoerder van de reizen met dit schip is Royal River Line AG - Basel.

Prijzen

Datums:

18 mei 2020
4 juli 2020

 

 

18 mei 2020

Hoofddek
1-persoonshut B € 1180,00 p.p.
2-persoonshut € 960,00 p.p.
3-persoonshut € 760,00 p.p.
1-persoonshut € 1200,00 p.p.
2-persoonshut B € 905,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 1350,00 p.p.
2-persoonshut € 1080,00 p.p.

4 juli 2020

Hoofddek
1-persoonshut B € 1230,00 p.p.
2-persoonshut € 1010,00 p.p.
3-persoonshut € 810,00 p.p.
1-persoonshut € 1250,00 p.p.
2-persoonshut B € 955,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 1400,00 p.p.
2-persoonshut € 1130,00 p.p