Informatie

Indrukwekkend, zo mogen we deze riviercruise wel noemen. Over de Rijn en de Moezel maakt u kennis met machtige steden als Keulen en overweldigende natuur en cultuur. De Drachenfels bij Königswinter en het sfeervolle Moezeldal zijn slechts enkele hoogtepunten. Wij noemen dat Genieten. Inderdaad, met een hoofdletter.

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Maandag/Zondag: Arnhem - Düsseldorf

Tijdens onze tocht naar Düsseldorf heeft u alle tijd om het schip te verkennen en de andere passagiers te ontmoeten. Vanavond arriveren we in Düsseldorf, waar we onze eerste nacht doorbrengen. In het centrum is het ’s avonds nog altijd een drukte van belang.

 

Dinsdag/Maandag: Düsseldorf - Königswinter

Onderweg naar onze volgende bestemming passeren we de prachtige stad Keulen waar wij later tijdens deze reis nog aan zullen meren. De middag en avond brengen wij door in Königswinter. Dit oude wijnstadje, gelegen aan de voet van het Siebengebirge, is beroemd om de Drachenfels. Bovenop deze 321 meter hoge rots staat de ruïne van de burcht Drachenfels(*), die per tandradbaan te bereiken is.

 

Woensdag/Dinsdag: Königswinter - Boppard

Onze bestemming van vandaag ligt midden in een grote Rijnbocht, ook wel de Bopparder Hamm genoemd. Het is één van de grootste wijnbouwgebieden langs de Rijn. De lange Rijnpromenade leidt u als vanzelf naar het centrum van dit toeristenstadje. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan. Denk aan uw camera, want het schitterende uitzicht wilt u beslist vastleggen.

 

Donderdag/Woensdag: Boppard - Cochem

Bij de Deutsche Eck verlaten we de Rijn en maken we kennis met het sprookjesachtige Moezeldal. We genieten van een prachtige vaardag tussen de steile met wijngaarden bedekte berghellingen. Cochem is een typische Moezelstad en heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Hoog boven de stad torent de romantische Reichsburg uit. De vele souvenirwinkels in de smalle straatjes van het centrum worden afgewisseld door gezellige Weinstuben. U heeft de middag en avond de tijd om hier door te brengen.

 

Vrijdag/Donderdag: Cochem - Koblenz

Vandaag gaan we naar Koblenz. Deze stad heeft ondanks zijn grootte nog steeds een intiem karakter met smalle straatjes en talrijke winkeltjes. Vanaf onze ligplaats is het maar een stukje lopen naar het centrum. Hier kunt u winkelen in één van de grote winkelcentra of in de gezellige binnenstad.

 

Zaterdag/Vrijdag: Koblenz - Keulen

Na de lunch zullen we arriveren in Keulen. De gotische kathedraal is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen en één van de grootste kathedralen van Europa. U heeft de rest van de middag om de bezienswaardigheden van Keulen te bekijken. ’s Avonds serveren wij aan boord het Captains Dinner en is er aansluitend een gezellige dansavond met livemuziek.

 

Zondag/Zaterdag: Keulen - Arnhem

Tegen het middaguur passeren wij de grens bij Lobith. Om 14.00 uur nemen we na de lunch in Arnhem afscheid van u met een hartelijk ‘Tot Ziens’ en ‘Wel Thuis’.

 

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Afscheidscocktail

Scheepsinfo

Het schip De Statendam

  • cruiseschip de statendam

De naam Statendam past uitstekend bij dit imposante en statige schip. Met een capaciteit van 186 passagiers is het één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland. Een echte klassieker, sfeervol ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

Het zonnedek heeft drie overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een groot schaakbord. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie met een gezellige zithoek.

 

Bereikbaarheid

Alle dekken, dus ook de hutten, zijn per trap of traplift (max. 120kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een traplift, is het raadzaam een hut op het promenadedek te boeken.

Hutaccommodatie

De hutten bevinden zich op het promenadedek en op het hoofddek. Uw onderkomen aan boord van de Statendam is zeer comfortabel, met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De tweepersoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden de bedden opgeklapt tot twee comfortabele sofa’s. Alleen hut 452 beschikt over twee vaste 1-persoonsbedden, in deze hut is een apart zitje aanwezig. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle 1-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De driepersoonshutten zijn net zo groot als de tweepersoonshutten en hebben daarnaast een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt, het bovenbed is alleen geschikt voor kinderen.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet serveren we in het panorama-restaurant op meerdere plaatsen. Ook de koude en warme lunch met saladebuffet vindt u daar. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack.

Extra's

Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde keycard welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard). Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Gratis WIFI, beschikbaar in de lounge, bar, restaurant en hal. (Voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Statendam en uitvoerder van de reizen met dit schip is Royal River Line AG - Basel.

Prijzen

Datum: 8 juni 2020

Hoofddek
2-persoonshut € 825,00 p.p.
3-persoonshut € 660,00 p.p.
1-persoonshut € 1025,00 p.p.
2-persoonshut B € 770,00 p.p.
1-persoonshut B € 1005,00 p.p.
Promenadedek
2-persoonshut € 895,00 p.p.
1-persoonshut € 1110,00 p.p.