Informatie

10 dagen – De Moezel staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke wijnen. Uit plaatsen als Cochem, Zell en Bernkastel komen de lekkerste varianten waar u naar hartenlust van kunt proeven. Maar ook als natuur- of cultuurliefhebber komt u aan uw trekken, met schitterende vergezichten en pittoreske dorpjes.

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Donderdag: Arnhem - Düsseldorf

Om 09.30 uur vertrekken we met de Salvinia uit Arnhem richting Duitsland. Terwijl wij het Ruhrgebied doorkruisen heeft u de gelegenheid om kennis te maken met uw reisgenoten. Onze bestemming Düsseldorf bereiken wij in de loop van de avond.

 

Vrijdag: Düsseldorf - Keulen - Königswinter

‘s Ochtends laten we Düsseldorf achter ons en zetten wij in eerste instantie koers naar Keulen. Aan het einde van de ochtend verrijzen de hoge torens van de Keulse Dom aan de horizon. Vanmiddag heeft u de tijd om deze imposante stad te bezichtigen. Aan boord kunt u zich opgeven voor een transfer(*) naar het centrum met het treintje. Aan het einde van de middag zullen wij onze reis vervolgen naar Königswinter. Eenmaal weer onderweg verschijnt aan bakboordzijde het indrukwekkende Siebengebirge. Na het diner is er nog tijd genoeg om een wandeling door Königswinter te maken.

 

Zaterdag: Königswinter - Alken

Vandaag verruilen we de Rijn voor de Moezel. Nadat we twee sluizen gepasseerd hebben, komen we in Alken aan. Hier kunt u heerlijk gaan wandelen langs de rivier of een bezoek brengen aan het Michaelskerkje. Ook het bezichtigen van de plaatselijke wijnkelders is de moeite waard.

 

Zondag: Alken - Beilstein - Zell

De hele dag worden we getrakteerd op een magnifiek panorama dat bestaat uit steile berghellingen met talloze wijngaarden. Als eerste leggen we aan in Beilstein. Dit middeleeuwse dorp heeft een sprookjesachtig stadsbeeld met vakwerkhuizen in kronkelige straatjes. Onze volgende bestemming Zell mag dan erg klein zijn, maar is qua witte wijn daarentegen wereldberoemd. De lekkere Moezelwijn Zeller Schwarze Katz kent haast iedereen. Wat weerhoudt u ervan om op één van de gezellige terrasjes neer te strijken en eens een glaasje van deze wijn te bestellen?

 

Maandag: Zell - Bernkastel

Onderweg naar Bernkastel geniet u van de rust en schoonheid van het welhaast feeërieke Moezeldal. Rond het middaguur komen we aan in Bernkastel. Op het marktplein van deze wijnplaats treft u nog vele oude vakwerkhuizen en een 17e-eeuws stadshuis aan. U heeft de hele middag de tijd om deze mooie plaats en het uitzicht bij de Burg Landshut te bekijken.

 

Dinsdag: Bernkastel - Traben-Trarbach

’s Morgens kunt u deelnemen aan een busexcursie(*) door de interessante omgeving. Het schip vaart ondertussen verder naar de prachtige tussen de steile wijngaarden gelegen plaats Traben-Trarbach. De vakwerkhuisjes geven de stad een schilderachtig aanzien.

 

Woensdag: Traben-Trarbach - Cochem

Tijdens de lunch arriveren we in Cochem. In de stad is van alles te beleven. U kunt er flaneren over de gezellige boulevard en slenteren door de smalle winkelstraatjes. Hoog boven de stad domineert de Reichsburg het prachtige panorama. Het uitzicht over het Moezeldal vanaf deze burcht is schitterend.

 

Donderdag: Cochem - Koblenz - Andernach

Het is alweer de laatste dag op de Moezel. Onze bestemming Koblenz is door zijn ligging aan de Rijn en Moezel uitgegroeid tot de handelsstad van de wijde omgeving. Er zijn winkels in overvloed, waaronder kleine speciaalzaken met antiek en kunst. Ook is er een groot overdekt winkelcentrum. In de middag vervolgen wij onze reis naar Andernach. De stad bevindt zich achter de nog vrijwel geheel intact zijnde stadsmuren en heeft een gezellige binnenstad.

 

Vrijdag: Andernach - Bonn - Duisburg

We verlaten Andernach en zetten eerst koers naar de voormalige hoofdstad, Bonn. Tijdens het middaguur varen we verder naar Duisburg, waar we de laatste avond van deze reis doorbrengen.

 

Zaterdag: Duisburg - Emmerich - Arnhem

Op deze laatste dag van onze reis kunt u ’s morgens eerst nog een wandeling maken door de gezellige stad Emmerich. Om 12.00 uur verwachten wij u weer aan boord voor de uitgebreide lunch. Rond 14.00 uur meren wij af in Arnhem, waarmee een einde is gekomen aan deze prachtige reis en wij afscheid van u nemen. Tot ziens!

 

  • Welkomstdrankje
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Diverse begeleide wandelingen
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Uitgebreide afscheidslunch

Scheepsinfo

Het schip De Salvinia

  • Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia
    Riviercruise Moezel en Rijn met de Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia spudpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

De bar en de dansvloer in de lounge zijn prima plekken voor een avond gezelligheid. Wilt u liever ontspannen? Neem dan eens plaats in een massagestoel. Vanuit de lounge kunt u zo de stuurhut binnenlopen. Hier staan banken vanwaar u op uw gemak de handelingen van de kapitein of de stuurman kunt volgen. Of u gaat eens het zonnedek op. Onder de overkapping staan enkele fitnessapparaten en diverse zitjes. Het ruime restaurant bevindt zich een dek lager en heeft natuurlijk grote ramen. Voorin het schip op het hoofddek vindt u een ontspanningsruimte met grote whirlpool, sauna, zonnecabine, fitnessapparatuur, massagestoel, toilet en een grote doucheruimte.

Bereikbaarheid

Tussen de verschillende dekken is een personenlift voor zes personen.

 

Hutaccommodatie

In alle hutten zijn volop faciliteiten, zoals een douche en toilet, aparte wastafel, föhn, televisie, een kluisje, bergruimte, regelbare airconditioning en twee aparte bedden, waarvan er één overdag wordt omgebouwd tot een bankje. De hutten 130 en 131 hebben dezelfde faciliteiten, maar dan met een vrijstaand tweepersoonsbed. In de 3-persoonshutten is het derde bed (bovenbed) alleen geschikt voor kinderen. Deze hut is iets groter dan de 2-persoonshut. De twee 3-persoonshutten op het hoofddek zijn ook te boeken voor 2 personen. Deze staan vermeld in de prijstabel als 2-persoonshut Plus. De 2-persoonshut-B is een fractie kleiner dan de standaard 2-persoonshut. Ook zijn er zeven 1-persoons-hutten. De 2-persoons op het promenadedek hebben grotere ramen dan die op het hoofddek. De ramen op het hoofddek zijn hoger in de wand geplaatst.

 

Verzorging

Aan boord van de Salvinia begint u de dag met een royaal ontbijtbuffet. U bepaalt zelf wanneer, want er is geen eindtijd. In de loop van de ochtend verandert het buffet in een lunchbuffet. Het diner serveren we aan tafel.

 

Extra info:
De barkaarten, souvenirs en excursies kunnen contant betaald worden. Bedragen van € 20,- of hoger, kunnen gepind worden.

Gratis WIFI (beperkte ontvangst) in het restaurant, lounge en hal.

Eigenaar van het m.p.s. Salvinia en uitvoerder van de reizen met dit schip is Salvinia B.V. - Papendrecht.

 

Prijzen

Datums:
4 juni 2020
6 augustus 2020

 

4 juni 2020

Hoofddek
3-persoonshut € 900,00 p.p.
2-persoonshut € 1135,00 p.p.
1-persoonshut € 1410,00 p.p.
2-persoonshut B € 900,00 p.p.
Promenadedek
3-persoonshut € 1075,00 p.p.
2-persoonshut € 1290,00 p.p.
1-persoonshut € 1610,00 p.p.
2-pers.hut (2p.bed) € 1290,00 p.p.

 

6 augustus 2020

Hoofddek
3-persoonshut € 900,00 p.p.
2-persoonshut € 1135,00 p.p.
1-persoonshut € 1410,00 p.p.
2-persoonshut B € 900,00 p.p.
Promenadedek
3-persoonshut € 1075,00 p.p.
2-persoonshut € 1290,00 p.p.
1-persoonshut € 1610,00 p.p.
2-pers.hut (2p.bed) € 1290,00 p.p.