Informatie

Het schip brengt u in alle rust naar prachtige plaatsen langs de Rijn en Moezel, zoals Koblenz, Bernkastel en Cochem. Met als doel u de sfeer te laten proeven in de leuke winkelstraatjes van deze wijndorpjes of een bezoek te brengen aan één van de imposante burchten die het Moezeldal rijk is. Ontspanning gegarandeerd!

 

10 dagen riviercruise naar Bernkastel over de Moezel

10 dagen riviercruise naar Bernkastel over de Moezel

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Maandag 27 juli: Arnhem - Krefeld

Om 09.30 uur vertrekken we met de Statendam uit Arnhem en varen door het Ruhrgebied richting Krefeld. Hier zullen we in het begin van de avond arriveren zodat u nog in de gelegenheid bent om een avondwandeling te maken.

 

Dinsdag 28 juli: Krefeld - Keulen

Tijdens het ontbijt laten we Krefeld weer achter ons en zetten koers naar Keulen. De torens van de machtige Keulse Dom bepalen het silhouet van deze interessante stad. Er is tijd genoeg om Keulen te ontdekken. U kunt de Dom aanschouwen, één van de vele musea bezoeken, of wandelen door het immens grote winkelcentrum om daarna voldaan neer te strijken op één van de vele terrasjes.

 

Woensdag 29 juli: Keulen - Andernach - Winningen

De omgeving verandert zienderogen wanneer wij aan de horizon de toppen van het Siebengebirge zien verschijnen. Onze bestemming van vandaag is Andernach. De stadsmuren stammen hier nog uit de tijd van de Romeinen. In het knusse centrum zijn gezellige winkelstraten. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een mooie bus excursie(*) naar het Ahrdal. Tijdens het diner vervolgen we onze reis. Bij Koblenz draaien we de Moezel op en zetten koers naar Winningen waar we zullen overnachten.

 

Donderdag 30 juli: Winningen - Zell

Vandaag maakt u kennis met het Moezeldal. De serene rust en de schoonheid waarmee dit gepaard gaat zal iedereen bekoren. De steile berghellingen aan weerszijden van de rivier bieden een prachtig panorama. In de loop van de middag arriveren we in Zell. Hier komt de beroemde witte wijn, de Zeller Schwarze Katz vandaan. In dit gezellige stadje kunt u heerlijk wandelen of neerstrijken op een terras en genieten van de Moezelwijn.

 

Vrijdag 31 juli: Zell - Bernkastel

Na weer een mooie vaartocht over de Moezel komen we na de lunch aan in het schilderachtige Bernkastel. Deze stad is met recht één van de hoogtepunten van deze reis. De karakteristieke Duitse vakwerkhuisjes bepalen hier het stadsbeeld. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een middagexcursie(*) naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Deze stad heeft een rijke historie die tot uitdrukking komt in een schat aan bezienswaardigheden. De Porta Nigra is ongetwijfeld de bekendste.

 

Zaterdag 1 augustus: Bernkastel - Traben-Trarbach

’s Ochtends is het mogelijk om met een treintje(*) een tocht door Bernkastel en de aan de overkant liggende wijnbergen te maken. We vervolgen onze Moezelreis en zetten koers naar Traben-Trarbach. Ook in dit plaatsje staat de wijnbouw centraal. Door de aanwezigheid van de verschillende geneeskrachtige bronnen is het ook een officieel erkend kuuroord.

 

Zondag 2 augustus: Traben-Trarbach - Cochem

Vanochtend varen we naar de druk bezochte toeristenstad Cochem waar we de rest van de dag zullen doorbrengen. Hier is genoeg te beleven. Pittoreske straatjes en steegjes uit vervlogen tijden, met vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur geven Cochem een authentieke sfeer.

 

Maandag 3 augustus: Cochem - Koblenz

Geniet nog even van de mooie omgeving van de Moezel. Rond het middaguur verlaten we de Moezel en arriveren we in Koblenz. Een stad met voor ieder wat wils. De binnenstad herbergt gezellige terrassen en leuke winkels. Aan de overkant van de rivier staat de imposante vesting Ehrenbreitstein.

 

Dinsdag 4 augustus: Koblenz - Düsseldorf

Met de stroom mee varen wij langs o.a. Bonn en Keulen naar Düsseldorf. In Düsseldorf kunt u naar hartenlust rondkijken in het nabijgelegen centrum. Ook is er een stadsrondrit(*) met aansluitend gelegenheid tot winkelen.

 

Woensdag 5 augustus: Düsseldorf - Arnhem

De laatste dag van deze reis is aangebroken. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het helaas weer tijd om afscheid te nemen.

 

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Twee avonden met live entertainment
  • Captains Dinner
  • Afscheidscocktail

Scheepsinfo

Het schip De Statendam

  • cruiseschip de statendam

De naam Statendam past uitstekend bij dit imposante en statige schip. Met een capaciteit van 186 passagiers is het één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland. Een echte klassieker, sfeervol ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

Het zonnedek heeft drie overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een groot schaakbord. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie met een gezellige zithoek.

Bereikbaarheid

Alle dekken, dus ook de hutten, zijn per trap of traplift (max. 120kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een traplift, is het raadzaam een hut op het promenadedek te boeken.

Hutaccommodatie

De hutten bevinden zich op het promenadedek en op het hoofddek. Uw onderkomen aan boord van de Statendam is zeer comfortabel, met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De tweepersoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden de bedden opgeklapt tot twee comfortabele sofa’s. Alleen hut 452 beschikt over twee vaste 1-persoonsbedden, in deze hut is een apart zitje aanwezig. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle 1-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De driepersoonshutten zijn net zo groot als de tweepersoonshutten en hebben daarnaast een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt, het bovenbed is alleen geschikt voor kinderen.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet serveren we in het panorama-restaurant op meerdere plaatsen. Ook de koude en warme lunch met saladebuffet vindt u daar. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack.

Extra's

Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde keycard welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard). Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Gratis WIFI, beschikbaar in de lounge, bar, restaurant en hal. (Voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Statendam en uitvoerder van de reizen met dit schip is Royal River Line AG - Basel.

Prijzen

Datums
27 juli 2020

Hoofddek
1-persoonshut € 1445,00 p.p.
2-persoonshut B € 1110,00 p.p.
1-persoonshut B € 1425,00 p.p.
2-persoonshut € 1165,00 p.p.
3-persoonshut € 930,00 p.p.
Promenadedek
1-persoonshut € 1570,00 p.p.
2-persoonshut € 1265,00 p.p