Informatie

12 dagen – Deze speciale 12-daagse Donaucruise voert u door Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De grote verschillen in cultuur, de interessante steden als Wenen, Bratislava en Budapest én de grote variatie in landschap zorgen voor een afwisselend geheel. We kunnen ons geen beter schip voorstellen dan de Johann Strauss om u mee te nemen over de mooie Blauwe Donau. Dat klinkt toch als muziek in de oren

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Helaas, op dit moment zijn er geen arrangementen

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Prijzen

27 juni 2024
7 juli 2024

 

27 juni 2024 en 7 juli 2024

2-persoonshut Standaard Benedendek € 1.995,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek € 2.055,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek € 2.095,- p.p.
2-persoons Junior Suite Middendek € 2.145,- p.p.
2-persoons Suite Middendek € 2.675,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Bovendek € 2.320,- p.p.
2-persoons Suite Bovendek € 3.120,- p.p.
2-persoonshut Standaard Benedendek (voor 1-persoonsgebruik) € 2.995,- p.p.
2-persoonshut Standaard Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.085,- p.p.
2-persoonshut Deluxe Middendek (voor 1-persoonsgebruik) € 3.145,- p.p.

 

+

35,- reserveringskosten per boeking
5,- per persoon voor SGR - garantiefonds
2,50 per boeking voor het calamiteitenfonds

 

Reisvoorwaarden: https://www.moezel-reizen.nl/feenstra-voorwaarden-cruisereizen/

Aanvraagformulier

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  WERKT HET FORMULIER NIET? BEL ME!
  Tel: 0031 636 07 15 09
  7 dagen per week van 9.00 – 21.00 uur
  Of mail naar info@moezel-reizen.nl

  Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.

  Aanvraag is nog geen reservering
  Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

  Programma

  Dag 1: Arnhem – Wirges – Zuid-Duitsland (bustransfer)

  Vanuit Arnhem vertrekken om 09.00 uur de touringcars om u naar Passau (Lindau) te brengen. Om te voorkomen dat wij te laat in Passau (Lindau) arriveren, hebben wij er voor gekozen de eerste nacht in een goed hotel in Zuid-Duitsland door te brengen. Hier verwachten wij aan het begin van de avond te arriveren. Tijdens de busreis zorgen wij uiteraard voor een kopje koffie en wordt er in Wirges gestopt voor de lunch. Het diner gebruiken wij in het hotel. Uw bagage blijft in de bus dus zorg dat u uw toiletspullen e.d. meeneemt in uw handbagage voor de overnachting in het hotel.

   

  Dag 2: Zuid-Duitsland – Passau (Lindau) – Dürnstein

  Na een heerlijk ontbijt rijden wij verder naar Passau (Lindau) waar het schip op u ligt te wachten. De koffers staan al in uw hut klaar. Na een hartelijk welkom aan boord gaan wij aan tafel voor de lunch en zetten koers naar Dürnstein. Uw reis over de mooie Blauwe Donau gaat beginnen.

   

  Dag 3: Dürnstein – Esztergom

  Het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau, is uw eerste kennismaking met Oostenrijk. U kunt hier een kijkje nemen in het centrum, dat gedomineerd wordt door de 12e eeuwse Kunringerburcht. Tegen het middaguur vervolgen wij onze reis en varen we rustig door de nacht naar Esztergom.

   

  Dag 4: Esztergom- Budapest

  In de ochtend kunt u Esztergom bezichtigen. Voor de liefhebbers organiseren wij een prachtige excursie door Hongarije(*) het land van de zigeunermuziek en de paprika’s. De Donau scheidt de hoofdstad Budapest in twee delen: het hoger gelegen Buda en het wat lager gelegen Pest. In de loop van de middag moet u ervoor zorgen dat u op het zonnedek aanwezig bent wanneer wij het Parlement en de Vissschersbastei passeren en onder de indrukwekkende Kettenbrücke door de stad binnen varen. Naast gebouwen uit de Middeleeuwen in het Burchtkwartier en paleizen in barokstijl heeft Budapest meer dan 100 badhuizen en is daarmee de grootste spa-stad van Europa.

   

  Dag 5: Budapest – Bratislava

  Op slechts een steenworp afstand van het schip bevindt zich het gezellige winkelcentrum van het stadsdeel Pest. Ook in Budapest organiseren wij een stadsrondrit(*) om op een comfortabele manier kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft. Na de lunch nemen wij afscheid van Budapest en richten de steven op Bratislava.

   

  Dag 6: Bratislava

  Na het ontbijt kunt kennismaken met Bratislava. Tijdens een rondrit richting de burcht gecombineerd met een wandeling door de stad(*) leert u Bratislava echt kennen. U kunt er ook voor kiezen om vanaf het schip naar het in barokstijl gebouwde centrum te wandelen. De klim naar de hoog boven de stad gebouwde burcht wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Slowakije, Hongarije en Oostenrijk.

   

  Dag 7: Bratislava – Wenen

  In de loop van de middag meren wij aan in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. U kunt zich opgeven voor een stadsrondrit(*) langs de prachtige gevels, paleizen en vorstelijke verblijven. Naast Jugendstil zult u ook veel moderne bouwstijlen herkennen. In de avond heeft u de mogelijkheid om een uniek concert bij te wonen in paleis Schönbrunn(*). Luisterend naar de klassieke geluiden, weet u direct waarom Wenen bekend staat als het centrum van de klassieke muziek.

   

  Dag 8: Wenen – Krems

  We blijven vandaag nog de hele dag in Wenen. Aan u de keus om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of om deel te nemen aan de interessante excursie naar het paleis Schönbrunn(*). Vroeg in de avond verlaten we Wenen en varen we naar het, in de prachtige Wachau gelegen, wijnstadje Krems.

   

  Dag 9: Krems – Melk

  Voordat wij vertrekken naar onze volgende bestemming kunt u nog een kleine wandeling maken door Krems. Tijdens de tocht naar Melk zorgen de met wijngaarden bedekte berghellingen in de Wachau voor een schitterend panorama. In Melk aangekomen, heeft u de mogelijkheid om het beroemde barrokklooster(*) te bezoeken. De geschiedenis van Oostenrijk leert u kennen tijdens een wandeling door het centrum van dit pittoreske bedevaartsoord.

   

  Dag 10: Melk – Linz

  Stroomopwaarts de Donau volgend, bereiken wij de voormalige handelsplaats Linz. De indrukwekkende bouwwerken langs de Donau bevestigen de hoogwaardige cultuur van deze interessante stad.

   

  Dag 11: Linz – Passau

  De Donau wordt nog steeds geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hier hoogtij. De Schlögener Donaubocht is slechts één van de vele hoogtepunten van het traject dat wij vandaag bevaren. Na de lunch komen we aan in Passau. Dit is één van de mooiste en ook oudste steden van Duitsland. De Altstadt is prachtig gelegen aan drie verschillende rivieren, de Inn, de Ilz en natuurlijk de Donau. Een bezoek aan het oude centrum is zeker de moeite waard.

   

  Dag 12: Passau – Passau (Lindau) – Arnhem (bustransfer)

  Wij vertrekken vroeg en varen een klein stukje naar Passau (Lindau). Na het ontbijt staan de touringcars gereed om u naar huis te brengen. De terugreis voert u door een prachtige omgeving en ondertussen praat u na over de vele indrukken die u heeft opgedaan. We stoppen voor de lunch en onderweg wordt er gezorgd voor een kopje koffie. Aan het begin van de avond arriveert u weer in Arnhem.

   

  Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. Zowel dag 1 als dag 12 van deze reis zijn volledige reisdagen per touringcar.

   

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Eén keer lokaal entertainment
  • High Tea
  • Farewell Dinner

  Scheepsinfo

  Het schip Johann Strauss

  • johann strauss dek

  Nieuw in het programma is de Johann Strauss. Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit.

  Aan boord bevinden zich een lobby/receptie, een panorama lounge met bar, een panorama restaurant en een bibliotheek Het ruime zonnedek is uitgerust met zonneschermen, zitgedeeltes en ligbedden. Er is genoeg ruimte voor de passagiers om in alle rust te kunnen relaxen. Het voorste deel van het zonnedek is lager dan het achterste deel en kan daardoor ook bij lage brugpassages open blijven.

  Meer informatie over de Johann Strauss vindt u hieronder. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, laat het ons gerust weten. Onze medewerkers zitten zes dagen per week voor u klaar!

   

  Bereikbaarheid

  De verschillende dekken zijn onderling met een trap met elkaar verbonden. De Johann Strauss beschikt over een traplift.

  Hutaccommodatie

  Het schip biedt verschillende soorten hutten die stuk voor stuk ruim en goed doordacht zijn ingericht. De Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (19,5m2 ) op het Bovendekdek hebben Franse balkons met schuifdeuren. Op het Middendek zijn de Deluxe hutten (15m2 ) en Suites (18m2 ) voorzien van grote panorama ramen welke geopend kunnen worden. De Junior suites (18m2 ) en Standaard hutten (15m2 ) hebben ramen met panorama-uitzicht die niet geopend kunnen worden. De hutten op het Benedendek zijn wat kleiner (12m2 ) en hebben een vast (iets hoger geplaatst) raam dat niet geopend kan worden. Alle hutten zijn uitgerust met een luxe badkamer, douche en toilet, handbediende airconditioning, flat screen TV, haardroger, telefoon en voldoende kastruimte. Met uitzondering van de hutten op het Benedendek, is uw accommodatie uitgerust met twee eenpersoonsbedden welke op verzoek uit elkaar worden geschoven. De hutten op het Benedendek hebben twee gescheiden eenpersoonsbedden.

  Verzorging

  De dag begint met een uitgebreid ontbijt, waarbij het aan niets zal ontbreken. Vroege vogels kunnen aanschuiven voor het ‘vroege vogel ontbijt’. Tussen de middag geniet u van een overheerlijke lunch en tijdens het diner zult u versteld staan van de culinaire hoogstandjes die de chef de cuisine voor u heeft bereid.

  Extra's

  Consumpties, excursies en souvenirs aan boord boeken we op uw hutnummer, zodat u aan het einde van uw reis alles in één keer contant of met creditcard kunt betalen.

  Aan boord van de schepen bestaat de bemanning uit verschillende nationaliteiten. Er is altijd een Nederlands sprekende hotelmanager en/of cruisedirector aanwezig en wij proberen ervoor te zorgen dat er altijd een Nederlands sprekend bemanningslid in de buurt is dat u in het Nederlands te woord kan staan.

  WiFi in de lounge, bar en hal (beperkt ontvangst) tegen betaling.

  Eigenaar van het mps Johann Strauss en uitvoerder van de reizen met dit schip is Starling Fleet - Basel.