Samen in de auto in deze corona tijd.

Fietsen langs de Moezel

Mag je nou wel of mag je nou niet met 4 personen in 1 auto rijden in Rheinland-Pfalz. Dat is de vraag die ik meermaals kreeg en hieronder staat de uitleg van de ADAC.

De ADAC-advocaten wijzen erop dat de afstandsregels die gelden binnen de reikwijdte van de contactbeperkingen, waar mogelijk, ook in de auto moeten worden nageleefd. 

Op dit moment mag je met maximaal 10 personen samenkomen die uit eigen gezin en andere huishoudens komen. Het is daarom toegestaan ​​om met deze mensen in de auto te rijden, ook als de minimale afstand niet kan worden aangehouden.

Desalniettemin wordt aanbevolen om de gezamenlijke autoritten met mensen buiten het gezin tot het absolute minimum te beperken en alleen in de auto te rijden met degenen met wie u ook het dagelijks leven doorbrengt. Het dragen van een gezichtsmasker wordt aangeraden voor niet-huishoudelijke mensen. 

2 comments

Marco Thijssens
september 4, 2020
Hallo, Wij willen eind september met een muziekkapel naar de wijnfeesten in Neef en Krov gaan. Mag er op straat muziek gemaakt worden met een kapel met 16 personen? Mogen wij met zo'n groep op terras zitten? Mogen we met 12 personen uit verschillende huishoudens in een vakantiewoning overnachten? In afwachting van uw antwoord, Groeten,
    Petra van Huizen
    september 4, 2020
    Beste Marco, Bedankt voor je reactie op mijn website. Je schrijft dat jullie eind september met jullie muziekkapel naar de Moezel willen gaan. De maatregelen in Rheinland-Pfalz zijn aangescherpt wat inhoudt dat er tot 31 december geen grote evenementen mogen plaatsvinden. De wijnfeesten in Neef en Kröv zullen daar ook onder vallen en daardoor afgelast worden of al afgelast zijn. Verder mag je met maximaal 10 personen samenkomen uit maximaal 2 huishoudens Met 12 of 16 personen uit meerdere huishoudens is daarom niet toegestaan. Hier vindt je de informatie (in het Duits): https://corona.rlp.de/fileadmin/rlp-stk/pdf-Dateien/Corona/9_bekaempfungsverordnung/200610_9CoBeLVO_konsolidierte_Fassung__001_.pdf Het ziet ernaar uit dat jullie reis niet door kan gaan onder deze regels. Sorry Heb ik hiermee jullie vragen beantwoord? Met vriendelijke groet, Petra van Huizen

You must be logged in to post a comment.