Reizen naar de Moezel, mag dat nu wel of niet?

covid teststraat bitburg

02.10.2020

We hebben te maken met de regels van 2 of eigenlijk 3 landen.

Ten eerste is de vraag of het thuisland, Nederland of België, het land van bestemming, in dit geval Duitsland, veilig genoeg vindt voor reizen daar naartoe.
België heeft de Moezel-regio bestempeld als code groen en Nederland heeft heel Duitsland bestempeld als code geel. Er kan dus gereisd worden naar de Moezel.

De tweede vraag is of Duitsland ons wil verwelkomen. Deze regels kunnen per deelstaat verschillen en Rheinland-Pfalz, waar de Moezel onder valt, heeft het volgende bepaald:
Voor mensen uit België geldt dat zij sinds 30 september alleen welkom zijn als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien.
Voor mensen uit België geldt dat zij sinds 30 september alleen welkom zijn als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien.
Ditzelfde geldt ook voor mensen uit heel Nederland. (Update 17 okt)
 
Dit valt te lezen op de officiële website van Bundesland Rheinland-Pfalz: https://corona.rlp.de/de/themen/einreisende-aus-risikogebieten/

Vertaling van de tekst is: 
De quarantaineverplichting geldt voor mensen die over land, zee of door de lucht vanuit een risicogebied voor besmettingen met het coronavirus naar Rijnland-Palts reizen of de afgelopen 14 dagen voor binnenkomst in een risicogebied hebben verbleven. Deze verplichting geldt niet voor personen die binnen 48 uur voor binnenkomst of binnen 72 uur na binnenkomst getest kunnen worden en die een negatief tetsresultaat kunnen voorleggen.

Laat u zich vooraf testen uiterlijk 48 uur voor aankomst of binnen 72 uur na binnenkomst dan kunt u nog steeds op vakantie naar uw geliefde Moezelgebied.

Mensen die Duitsland binnen reizen kunnen zich laten testen in Bitburg, Wankelstraße 16. Op de snelweg staan al borden naar de teststraat.
Dit kan op woensdag, zaterdag en zondag. Van 10.00 tot 18.00 uur. Reserveren is niet mogelijk.
Als u zich laat testen in Bitburg dan ontvangt u binnen 48 uur de uitslag. Het is de bedoeling dat u deze uitslag op uw vakantieadres afwacht in zelfquarantaine.
Volgens de gemeente Bitburg is de test gratis.

You must be logged in to post a comment.