Officieel en officieus naar de Moezel

Op het moment van schrijven, 1 juni, is de termijn nog 15 juni dat men officieel weer naar de Moezel kan. Officieus kan men nu al naar de Moezel.

Om te weten of u op vakantie kunt naar de Moezel tijdens in deze corona-tijd hangt af van een paar dingen.

Punt 1: Zijn de hotels, pensions en vakantiewoningen alweer open?
Het antwoord is ja. 
Sinds 18 mei zijn deze weer open. De restaurants zijn sinds 13 mei ook open maar hier zijn wel strenge voorwaarden gesteld om uw en de veiligheid van de mede bezoekers te waarborgen, zoals goed handen reinigen en mondkapjes. Als u aan tafel zit mag u deze afdoen.

Punt 2: Zijn buitenlandse gasten welkom?
De Europese landen en ook Duitsland hebben afgesproken om de grenzen op 15 juni weer open te stellen voor buitenlandse gasten. Dit is het officiële gedeelte. Officieus is het zo dat men aangegeven heeft de maatregelen te versoepelen wat inhoudt dat er eigenlijk niet meer gecontroleerd wordt. Op deze manier komt het toerisme langzaam op gang zonder in 1 keer een hele grote toestroom van mensen te krijgen.

Punt 3: Zijn de grenzen open?
De grens tussen Nederland en Duitsland is eigenlijk nooit gesloten geweest. Voor de Belgische gasten is dit een ander verhaal. Voor nu is bekend dat tot 8 juni de grenzen gesloten zijn en verkeer alleen toegestaan is als dit noodzakelijk is.

Houdt u er rekening mee dat in de restaurants en de hotels en vakantiewoningen strenge regels gelden. Dit is opgelegd door de regering en is voor uw veiligheid en ook voor anderen. Dit heeft onder andere invloed op de manier van schoonmaken van de kamers. Dit gebeurt altijd al heel grondig, maar nu nog grondiger.

Ook betekent het dat u mondkapjes moet dragen in alle winkels en de restaurants en openbaar vervoer. Bij de meeste entrees van de winkels en de restaurants staan reinigingsmiddelen om uw handen te wassen.

Hier een korte samenvatting:

  • Attractieparken zijn nog gesloten
  • Musea, concertzalen en theaters gaan langszaam open met beperkingen zoals mondkapjes en afstand houden.
  • Tankstations zijn gewoon open
  • Winkels zijn open, maar met mondkapjes
  • Boten varen weer op de Moezel, maar vooraf invullen formulier
  • Openbaar vervoer rijdt
  • Campings zijn open met eigen sanitair, deze maatregel loopt tot 9 juni. Of die verlengd wordt of versoepeld is nog niet bekend.
  • Grote evenementen waar 1000 bezoekers of meer op afkomen zijn tot 31 aug. verboden

3 comments

Declercq
juni 1, 2020
Het is van 1juni toegestaan om de grens te overschrijden met Duitsland en nederland en Luxemburg. Officieel enkel om boodschappen te doen of familie te bezoeken.nederland laat toe dat je een terasje of restobezoek doet maar raad het niet aan om het de eerste dagen te doen. Er zal ook geen pertnente controle zijn van politie aan de grenzen. Dit is wat minister decrem op tv en andere media heefd aan gekondigd.
Schrijver
juni 12, 2020
Wij hebben vakantie geboekt bij landal aan de moezel eind juli , moeten we dan overal mondkapjes voor doen? Wanneer veranderen de regels ! Wordt er opnieuw alles bekeken ?

You must be logged in to post a comment.