De Moezel in coronatijd

Wijnbergen Kröv Moezel

Afgelopen weekend zijn we “even” naar de Moezel gegaan, gewoon om te ervaren hoe het is. Duitsland, België en Nederland, we zijn buurlanden, maar in deze coronatijd merk je toch wel verschillen tussen de maatregels die de verschillende landen nemen. 

Zoals gezegd, even op een dag op en neer naar de Moezel.

’s Morgens heel vroeg op, gereden via Duitsland omdat we nog niet door België mochten rijden, reden we rond 10 uur de Eifel in. Slingerend via de Eifel naar de Moezel en genietend van de binnenwegen en de wonderschone en groene omgeving. Rond een uur of 12 reden we bij Mülheim de Moezel-regio binnen. Goh wat hebben we dit gemist! Wat een mooi landschap, de wijnranken die al vol in het blad staan, het zonnetje wat zijn best deed, de vakwerkhuizen die gewoon bij deze regio horen. Ja, dit hebben we een tijd niet meer kunnen zien.

Opvallend is dat er toch aardig wat Duitse toeristen zijn. Gelukkig dat die op vakantie gaan naar onze geliefde Moezel. Goed dat op deze manier de hotels en pensions en restaurants weer omzet krijgen. Nederlandse en Belgische auto’s komen we nauwelijks tegen. 

Op straat wandelen en fietsen vele mensen. Het mooie weer helpt daar zeker een handje bij. Allemaal houden ze goed afstand. Je voelt het respect naar elkaar. Kom je langs de winkels dan zie je dat mensen hun mondkapje voordoen voordat ze naar binnen gaan. Komen ze buiten, gaat het mondkapje snel weer af. Dat is ook zo bij de terrassen. Genietend van het lekkere weer stappen we een terras op. Eerst even de handen ontsmetten, alles staat daarvoor klaar en natuurlijk mondkapje op. De eigenaresse wijst ons een tafel aan zodat we niet meteen op schoot zitten bij andere gasten en daar gaat het mondkapje weer af. We krijgen een leeg briefje en weten eigenlijk niet wat daar de bedoeling van is totdat de uitbaatster vraagt om hier onze naam en adresgegevens en telefoonnummer op te noteren. Mocht er bij iemand corona geconstateerd worden, kunnen ze op deze manier onderzoeken wie er eventueel in contact geweest is. Je mag het omslachtig noemen, ik vind het prima, het geeft een gevoel van zekerheid en doortastendheid.

Al met al kan ik zeggen dat we een heerlijke dag hebben gehad en hebben ervaren dat een vakantie aan de Moezel met minimale aanpassing en een stukje oplettendheid ten opzichte van andere mensen maar weinig aan plezier hoeft in te leveren. 

Vanaf 15 juni is iedereen weer van harte welkom, ik zou zeggen: ga!

You must be logged in to post a comment.