De 20 beste accommodaties zonder trappen

Accommodaties zonder trappen

Wie de Moezel kent, weet dat veel huizen trappen hebben.Waarom zult u misschien denken, de uitleg is heel simpel. Doordat de Moezel een rivier is die regelmatig last heeft van hoogwater. Veel panden hebben onder het woongedeelte een garage en dan is de ingang van het woongedeelte op de eerste etage is. Mocht het 10-jaars-hoogwater te hoog komen dan blijft de schade beperkt en hoeft alleen de garage leeggehaald te worden.

Op zoek naar een vakantiewoning of hotels of pensions aan de Moezel zonder trap.

Het zijn er niet veel, maar ze zijn er zeker:

Vakantiewoning Faber in Schleich:

Met de ingang aan de achterkant van het pand waardoor u geen trappen hoeft te lopen
Dit vakantiehuis is geschikt voor 2 tot 4 personen met 2 slaapkamers en een ruim balkon met zicht op de Moezel.

Weinhaus Lenz in Briedern

De comfortkamers zijn rolstoelgeschikt, ook de badkamers en er zijn luxe appartementenkamers welke met een lift te bereiken zijn. De luxe appartementenkamers liggen direct aan de rivier en hebben een woonkamer met keuken en een balkon met daarbij een ruime douche en een ruime slaapkamer.
Geschikt voor 2 personen

Hotel Weinhaus Berg in Bremm

Sinds begin dit jaar heeft het hotel aangedurfd om een lift te laten plaatsen.

Vakantiewoning Haus Berghof in Neumagen

Haus Berghof heeft meerdere vakantiewoningen.
Variërend van 2 tot 6 personen met 1 tot 3 slaapkamers. Enkele woningen liggen op de begane grond en voor mensen die niet zo goed ter been zijn dus zeer geschikt. Er is ook een appartement die helemaal geschikt is voor mensen in een rolstoel waarbij ook de badkamer is aangepast

Appartement in hotel Moselblick in Piesport

Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit hotel uitzicht op de Moezel, het ligt zelfs pal aan de Moezel. Er zijn 2 standaardkamers in het hotel op de begane grond en er is de suite met eigen terras waarbij u een slaapkamer heeft en een woongedeelte. De badkamer van de suite is zo groot dat u er bijna in kunt dansen.

Hotel Ratskeller in Kröv

Kijkend naar de foto zult u zeggen waarom staat deze in de lijst, er is een hoge trap bij de entree. Toch hoort dit hotel hier wel thuis. Aan de zijkant van het hotel is de ingang naar de garage. In de garage is de toegang tot de lift waarmee u naar de kamers kunt komen. Er is 1 tree. Niet helemaal rolstoelgeschikt, maar voor mensen die last hebben met trappen is dit zeker een kanshebber.

Vakantiewoning Paulushof in Pünderich

Een actief Weingut met meerdere vakantiewoningen. Enkele hiervan hebben alleen 1 tree bij binnenkomst. Ook huisdieren zijn hier van harte welkom. Voor 2 tot 4 personen met 1 of 2 slaapkamers

Pension Reis-Gibbert in Briedel

Een pension met 4 kamers waarbij er 1 kamer beneden ligt. Geen trap, alleen 1 tree om binnen te komen. Verder kunt u heerlijk in de tuin zitten en genieten van een wijntje en het mooie weer.

Pension Andrae in Bruttig-Fankel

Ook dit Gästehaus heeft meerdere kamers waarbij er 1 op de begane grond ligt.

Vakantiehuis Zabel in Bruttig-Fankel

Het pand bestaat een jaar of 15, redelijk nieuw nog, maar in deze korte tijd is er al veel veranderd. De familie Zabel woont op de 1ste etage en op de 2de etage liggen 4 vakantiewoningen. In de eerste 10 jaar zat er op de begane grond de autoshowroom van de familie maar sinds de verhuizing van dit bedrijf is de hele benedenverdieping verbouwd tot nog eens 4 vakantiewoningen, allemaal met terras. Geschikt van 2 tot 6 personen met 1 tot 3 slaapkamers

Haus Edeltrud in Bernkastel

Vroeger pension waarbij alle kamers een eigen douche en wc hadden op de kamers, sinds voorjaar 2019 omgebouwd naar 2 vakantiewoningen. Luxe en ruimte en comfort, dat zijn de juiste benamingen voor deze appartementen. Vakantiewoning Moselufer ligt op de begane grond met terras en de Moezel binnen handbereik. De woning heeft 1 slaapkamer maar er is een extra slaapkamer met eigen badkamer bij te huur. 

Gästehaus Mesenich in Zell

1 van de 2 vakantiewoningen ligt op de begane grond en heeft 2 slaapkamers, beide met een eigen badkamer. Voor 2 tot 4 personen geschikt

Vakantiehuis Scherhag in Alken

De Oberdorfstraße 81 , een pand met 4 woonlagen waarbij 2 vakantiewoningen geen vervelende trappen hebben. U loopt er zo in.
Beide woningen zijn geschikt voor 2 personen

Weingut Steffen-Herzog in Osann-Monzel

Slecht 1 tree en verder alles gelijkvloers. Met 1 slaapkamer is deze woning voor 2 personen geschikt. De douche heeft een zitje

Landhaus Kuntz in Lieser

Een combinatie tussen een hotel en een pension. Hier ook enkele kamers zonder trappen.
Diner wordt hier ook aangeboden. Mevrouw Kuntz is de kok die met alleen maar verse producten het avondeten voor u bereidt.

Wein- und Gästehaus Ames in Zeltingen-Rachtig

De pensionkamers liggen op de 1ste en 2de etage, niet zo geschikt dus, maar de vakantiewoning met 1 slaapkamer en in de woonkamer een slaapbank met maar 1 tree bij binnenkomst is zeer geschikt.

Gästehaus Zur Sonne in Enkrich

Het originele pand van Zur Sonne heeft een „broertje“ gekregen. Het andere pand aan de overkant van de straat is mooi verbouwd. Het resultaat zijn mooie ruime kamers, zelfs enkele familiekamers en ook hier zijn kamers op de begane grond.

Niet helemaal begane grond maar slechts met enkele treden om binnen te komen.

Vakantiewoning Ketter in Neef – ongeveer 8 treden bij binnenkomst
Gästehaus Inge Barden in Briedern – ongeveer 4 treden 
Appartement Weiss in Ediger-Eller – ongeveer 6 treden als entree

You must be logged in to post a comment.