Corona

Reserveer uw vakantie zonder zorgen in deze corona-tijd.

Kunnen we op vakantie volgend jaar en hoe zit het met eventueel annuleren? Ben ik dan mijn geld kwijt? Begrijpelijke vragen. 

Of u wel op vakantie mag is afhankelijk van de regels van 2 of eigenlijk 3 landen.
Ten eerste is de vraag of het thuisland, Nederland of België, het land van bestemming, in dit geval Duitsland, veilig genoeg vindt voor reizen daar naartoe.
De tweede vraag is of Duitsland ons wil verwelkomen. Deze regels kunnen per deelstaat verschillen en hierbij hebben we te maken met de regels van deelstaat Rheinland-Pfalz waar de Moezel onder valt.
Updates over de corona-situatie vindt u op de homepagina in het vlak met rode tekst.

Maar goed, u heeft geboekt, tegen de tijd dat uw vakantie plaatsvindt is de situatie is te slecht en u mag niet reizen, wat dan?

Hierbij moeten we eerst even een onderscheid maken:
1: Het boeken van een vakantiewoning of hotel of pension
2: Het boeken van een compleet arrangement zoals een fietsvakantie of wandelvakantie

1: Het boeken van een vakantiewoning of hotel
Bij het boeken van een hotel, pension of vakantiewoning is het de eigenaar van de accommodatie die beslist of er geannuleerd of doorgeschoven kan worden naar een later tijdstip. In de praktijk van 2020 is gebleken dat bijna alle accommodaties hieraan meewerken als er daadwerkelijk niet gereisd mag worden omdat bijvoorbeeld de grenzen gesloten zijn.

Als er geannuleerd wordt terwijl de grenzen niet gesloten zijn, wordt ook daar over het algemeen heel coulant mee omgegaan en worden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden niet gehanteerd. Dit is per accommodatie verschillend, graag vraag ik het voor u na. Het doorschuiven naar een later tijdstip kan hierbij de mooie gulden middenweg zijn voor zowel u als vakantieganger en de eigenaar van de accommodatie.

2: Het boeken van een compleet arrangement zoals een fietsvakantie of wandelvakantie
Hier moeten we nog een onderscheid maken.
Alle arrangementen zoals wandelvakanties, bijzondere arrangementen en de meeste fietsvakanties kunnen in het geval er niet gereisd mag worden, worden doorgeschoven naar een later tijdstip.
Er zijn enkele arrangementen die worden aangeboden in samenwerking met andere reisorganisaties zoals cruises en enkele fietsvakanties, waarbij eerst overlegd moet worden of doorschuiven mogelijk is.

Bij de volgende fietsvakanties kan zonder problemen worden doorgeschoven:
Fietsvakantie Moezel: 1, 2, 3, 16, 17
Fietsvakantie Bodensee: 9, 10, 11, 12, 13
Fietsvakantie Römer-Lippe-Route: 14 en 15

Kortom; start met de voorpret van de vakantie voor volgend jaar en boek alvast uw vakantie bij Moezel-Reizen!