30 mei 2021: Nog maar 1 stap te gaan en dan kunnen we weer naar de Moezel!

covid knipood

Sinds vandaag, 30 mei, heeft Duitsland Nederland afgeschaald van hoogrisicogebied naar risicogebied. Dat houdt in dat er gereisd mag worden naar de Moezel onder 2 voorwaarden.

Ten eerste moet je je aanmelden op de website www.einreiseanmeldung.de

Ten tweede moet je je laten testen. 48 Uur na binnenkomst of vooraf je Duitsland binnenkomt. Voor mensen die ten minste 2 weken geleden de laatste vaccinatie hebben ontvangen vervalt deze plicht. Ook voor mensen die een bewijs meebrengen van een arts waarin staat dat ze al corona hebben gehad in de laatste 6 maanden.

De laatste stap die genomen moet worden en dat zal niet lang meer op zich laten wachten is dat Nederland Duitsland afschaalt. Dan hoef je niet meer in quarantaine bij thuiskomst.

Hotels, restaurants en terrassen mogen weer open.

Om een restaurant of terras te mogen bezoeken geldt nu nog een negatief testbewijs van hooguit 24 uur oud. Op heel veel plaatsen staan testcontainers waar u zich zonder kosten kunt laten testen. Ook hier geldt dat deze testverplichting vervalt als u een vaccinatiebewijs van minimaal 2 weken geleden of bewijs van het hebben gehad van corona bij u heeft.

Kortom: kom en boek!

UPDATE: 3 Juni:
Mensen uit België kunnen bij reizen terug naar België quarantaine vermijden met een negatieve test, attest van genezing of bewijs van vaccinatie.

You must be logged in to post a comment.