Informatie

8-daagse fietsvakantie langs de Moezel en de Saar en overnachten op de boot

Van Saarburg naar Koblenz.

De prachtige rivierlandschappen van Duitsland aan de Moezel en de Saar nodigen u uit! Combineer verschillende fietstochten met een aangenaam verblijf aan boord van de MS PATRIA. Verken Saarburg tijdens deze 8-daagse reis, wat ook wel “Klein Venetië” wordt genoemd. De stad is echter niet het enige hoogtepunt van deze reis. Prachtig mooie vakwerkhuizen, wijngaarden, de Porta Nigra in Trier: het worden allemaal kleine hoogtepunten.

Terwijl u overdag actief bent, zal het schip u langs de rivier volgen om op de bestemming van de dag beschikbaar te zijn als uw hotelschip. Moezel en Saar laten zich van hun beste kant zien.

 

Prijzen per persoon

Seizoen 1 17.10.2020
Seizoen 2 18.04.2020
Seizoen 3 02.05.2020
03.10.2020
Seizoen 4 30.05.2020
13.06.2020
27.06.2020
25.07.2020
08.08.2020
22.08.2020
19.09.2020
Seizoen Cabine Hoofddek Bovendek
Seizoen 1 2 persoons cabine 499,- * 639,- *
2 persoons cabine voor 1 persoon 794,- * 959,- *
Seizoen 2 2 persoons cabine 629,- * 739,- *
2 persoons cabine voor 1 persoon 944,- * 1109,- *
Seizoen 3 2 persoons cabine 749,- 849,-
2 persoons cabine voor 1 persoon 1104,- 1269,-
Seizoen 4 2 persoons cabine 849,- 949,-
2 persoons cabine voor 1 persoon 1254,- 1419,-
Huurfiets 75,-
Elektrische fiets 165,-
* Bij het vertrek op 18.04 en 17.10.2020 is de 7-speed huurfiets inbegrepen.

Prijzen onder voorbehoud van fouten

 

Parkeren:
Parkeren bij de aanlegsteiger (onbewaakt, niet te reserveren) in Saarburg.
Kosten ongeveer € 25, – per week.

Transfer naar Saarburg:
Met de trein in 2 uur voor ongeveer € 24, – of per minibus vanaf 4 pers. voor ongeveer € 75, – per persoon (transfer eigen fietsen plus € 15, – per fiets). Beperkte plaatsen, reservering voor de minibus-transfer vereist bij het boeken. Betaling ter plaatse.

Minimum aantal deelnemers voor de hele reis: 40 personen. Dit moet 21 dagen voor aankomst worden bereikt. U ontvangt automatisch bericht of de reis doorgaat of niet.

Annuleringsvoorwaarden zijn te vinden in de reisvoorwaarden. Wij adviseren een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours

 

Het schip: Motorschip PATRIA

De MS PATRIA biedt een gezellige en informele sfeer. De rivierboot is uitgerust met een restaurant en een prachtige salon met geïntegreerde bar (airconditioning). Het gedeeltelijk overdekte zonnedek met stoelen nodigt uit tot ontspannen en biedt voldoende opbergruimte voor de fietsen.

Op het hoofddek bevinden zich 15 hutten voor totaal 68 personen. Deze hutten hebben een individueel regelbare airconditioning, de ramen kunnen niet worden geopend.
Op het bovendek bevinden zich 19 hutten. Deze hutten hebben geen airconditioning, hier kunnen de ramen kunnen worden geopend. Alle hutten zijn functioneel ingericht met douche en toilet en zijn ongeveer 7 vierkante meter groot en hebben enkel eenpersoonsbedden.
Geniet van de tijd aan boord en laat u verwennen door de toegewijde en vriendelijke bemanning en de zeer goede kok.

Lengte: 67 meter
Breedte 7,7 meter
Diepgang 1,85 meter
Aantal bedden: 68
Cabine: 7m2
Personeel aantal: 12

 

Inbegrepen in de prijs:
7 nachten in 1 van de buitenhutten aan boord van de MS Patria in de geboekte cabinecategorie
Programma volgens route
Dagelijkse schoonmaak van de cabine, bedlinnen en handdoekenwissel naar behoefte
Passagiers- en havengelden
Welkomstdrankje
Vol pension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor fietstochten of lunch snack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3- of 4-gangen diner
Dagelijkse bespreking van de komende fietstocht
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut (in het Duits)
Reisleider aan boord (Duits- en Engelstalig)

Niet inbegrepen:
Heen- en terugreis van en naar de boot, transfers, huurfiets, excursies, toegangs- en sightseeingkosten, stadsplattegronden, verzekeringen, tips en uitgaven voor persoonlijke behoeften.

 

Belangrijke informatie:

 • Inscheping: vanaf 16.00 uur
 • Ontscheping: na het ontbijt tot 09:00 uur
 • Fietsen aan boord: Smooth 7-speed unisex toerfietsen het bedrijf Velo de Ville met handrem of terugtraprem (afhankelijk van beschikbaarheid) en fietstas. Dit geldt ook voor de elektrische fietsen met het merk Bosch van 500 Wh (advies: vroegtijdig te reserveren in verband met het beperkte aantal elektrische fietsen).
  Zelf fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van uw eigen fiets alleen mogelijk op aanvraag en slechts in beperkte mate.
 • Fietstochten: individueel en onbegeleid. De afstanden variëren tussen 26 en 47 km. Alle vermelde kilometerstandinformatie zijn geschatte afstanden.
 • Moeilijkheidsniveau van de fietsroutes: de kwaliteit van de fietspaden is perfect. Het Moezel-fietspad verloopt meestal zonder veel hellingen over verharde of verharde wegen. Daarom is deze reis ook geschikt voor onervaren fietsers.
 • Excursies: als de fietstochten en de ligtijden van de boot het mogelijk maken worden excursies aangeboden. Deze excursies kunt u aan boord reserveren en betalen. Afhankelijk van de samenstelling van de deelnemers kunnen excursies tweetalig Duits-Engels worden aangeboden.
 • Bagage: we raden aan goede regenkleding, fietshelm, zonnehoed en sportschoenen mee te nemen. Omdat de ruimte in de cabines beperkt is vragen wij u geen harde koffers mee te nemen!
 • Tijdschema en programmawijzigingen: in principe staat alles vast. Als er bijvoorbeeld niet worden gevaren vanwege de lage of hoge waterstand of als gevolg van slecht weer dan behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen voor uw veiligheid (dit is geen annuleringsreden voor de reis)
 • Reisdocumenten: EU-onderdanen waarbij zich geen speciale omstandigheden voordoen (bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit of voorlopig uitgegeven reisdocumenten) moeten een geldige identiteitskaart of paspoort bij zich hebben die aan het einde van de reis nog minstens zes maanden moet geldig zijn. Als u een ander burgerschap of nationaliteit heeft, dan kunt u zich laten informeren over de respectieve visumplicht met uw lokale consulaat.
 • Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
 • Reisvoorwaarden fiets-vaar-vakantie

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

1e dag: aankomst in Saarburg
Individuele aankomst in Saarburg en inscheping vanaf 16.00 uur. Het mooie stadsbeeld van Saarburg wordt gekenmerkt door smalle straatjes, vakwerkhuizen, barokke gebouwen en kleurrijke vissers- en zeemanshuizen. Om 18.00 uur ontvangen de kapitein en de bemanning u officieel aan boord.

Dag 2: Saarburg - Wasserbillig (Luxemburg) -Triër, fietstocht ca. 38 km
Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en neemt u mee naar een oude arm van de Saar en rijdt verder via Wasserbillig in Luxemburg naar de Igel. In de middag bereikt u Trier, waar het schip al ligt te wachten. Trier, de oudste stad van Duitsland, werd gesticht door de Romeinen en is vooral bekend om de Porta Nigra, een stadspoort van gigantische proporties. Een rondleiding wordt sterk aanbevolen.

Dag 3: Trier - Mehring, fietstocht ca. 26-29 km
Na het ontbijt rijden we naar Mehring. Deze regio wordt omringd door wijngaarden, bossen en velden en wordt beschouwd als het grootste wijndorp in de regio Moezel-Saar-Ruwer. Meer dan 2000 jaar gelden schatten zelfs de Romeinen dir prachtige landschap op waarde.

Dag 4: Mehring - Piesport - Bernkastel-Kues, fietstocht ca. 47 km
Vandaag draait alles om wijn. Neumagen Dhron met de replica van een Romeins wijnschip is de eerste bestemming van de etappe van deze dag. Daarna fietst u door naar Piesport, de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Moezel. Hier is ooit de grootste Romeinse wijnpers ten noorden van de Alpen gevonden.

5e dag: Bernkastel-Kues - Traben-Trarbach - Zell am Mosel, fietstocht ca. 43 km
Van Bernkastel-Kues naar Traben-Trarbach gaat de route verder langs de rechteroever van de Moezel. U volgt de kronkels van de Moezel en bereikt Zell am Mosel - bekend om de wijngaard "Zeller Schwarze Katz". In Zell moet u van de gelegenheid gebruik maken om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

Dag 6: Zell an der Mosel -Beilstein - Cochem, fietstocht ca. 39 km
Van Zell gaat het naar Beilstein. Als "Rothenburg an der Mosel" ging dit mooie stadje zelfs de filmgeschiedenisboekjes in. Uw bestemming voor de dag is Cochem met het bekende kasteel Reichsburg en mooi vakwerkhuizen.

Dag 7: vrijdag, Cochem - Alken, fietstocht ca. 29 km, boottocht Alken - Koblenz
Vandaag fietst u naar Alken, een van de oudste moselle-gemeenschappen. Hier wacht het schip op u en vervolgens geniet u van het voorbijgaande landschap vanaf het schip. De MS PATRIA neemt u mee naar Koblenz, waar de rivieren de Moezel en de Rijn samenkomen.

Dag 8: Vertrek vanuit Koblenz
Ontscheping na het ontbijt tot 09:00 uur en individuele reis naar huis.

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.