Informatie

Fietsen langs de Moezel en overnachten op de boot

Van Koblenz naar Saarburg
De prachtige rivierlandschappen van Duitsland aan de Moezel en de Saar nodigen u uit! Combineer verschillende fietstochten met een aangenaam verblijf aan boord van de MS PATRIA. Verken Saarburg tijdens deze 8-daagse reis, wat ook wel “Klein Venetië” wordt genoemd. De stad is echter niet het enige hoogtepunt van deze reis. Prachtig mooie vakwerkhuizen, wijngaarden, de Porta Nigra in Trier: het worden allemaal kleine hoogtepunten.

Terwijl u overdag actief bent, zal het schip u langs de rivier volgen om op de bestemming van de dag beschikbaar te zijn als uw hotelschip. Moezel en Saar laten zich van hun beste kant zien.

 

Prijzen per persoon

Seizoen 1 11.04.2020
Seizoen 2 10.10.2020
Seizoen 3 25.04.2020
Seizoen 4 23.05.2020
06.06.2020
20.06.2020
18.07.2020
01.08.2020
15.08.2020
12.09.2020
26.09.2020

 

Seizoen Cabine Hoofddek Bovendek
Seizoen 1 2 persoons cabine 499,- * 639,- *
2 persoons cabine voor 1 persoon 794,- * 959,- *
Seizoen 2 2 persoons cabine 629,- * 739,- *
2 persoons cabine voor 1 persoon 944,- * 1109,- *
Seizoen 3 2 persoons cabine 749,- 849,-
2 persoons cabine voor 1 persoon 1104,- 1269,-
Seizoen 4 2 persoons cabine 849,- 949,-
2 persoons cabine voor 1 persoon 1254,- 1419,-
Huurfiets 75,-
Elektrische fiets 175,-
* Bij het vertrek op 11.04 en 10.10.2020 is de 7-speed huurfiets inbegrepen.

Prijzen onder voorbehoud van fouten

 

Parkeren:
Openbare parkeergarage bij de aanlegsteiger in Koblenz vanaf ca. € 125,- per week of u kunt parkeren op 1 van de gratis forenzen-parkeerplaats buiten de stad. Vanaf daaraf neemt u de bus naar de stad. Geen reservering mogelijk.

Transfer terug naar Koblenz:
Met de trein in 2 uur voor ongeveer € 24, – of per minibus vanaf 4 pers. voor ongeveer € 75,- per persoon (transport van eigen fietsen plus € 15, – per fiets). Beperkte plaatsen, reservering voor de minibus-transfer vereist bij het boeken. Betaling ter plaatse.

Minimum aantal deelnemers voor de hele reis: 40 personen. Dit moet 21 dagen voor aankomst worden bereikt. U ontvangt automatisch bericht of de reis doorgaat of niet.

Annuleringsvoorwaarden zijn te vinden in de reisvoorwaarden. Wij adviseren een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met SE-Tours

 

Het schip: Motorschip PATRIA

De MS PATRIA biedt een gezellige en informele sfeer. De rivierboot is uitgerust met een restaurant en een prachtige salon met geïntegreerde bar (airconditioning). Het gedeeltelijk overdekte zonnedek met stoelen nodigt uit tot ontspannen en biedt voldoende opbergruimte voor de fietsen.

Op het hoofddek bevinden zich 15 hutten voor totaal 68 personen. Deze hutten hebben een individueel regelbare airconditioning, de ramen kunnen niet worden geopend.
Op het bovendek bevinden zich 19 hutten. Deze hutten hebben geen airconditioning, hier kunnen de ramen kunnen worden geopend. Alle hutten zijn functioneel ingericht met douche en toilet en zijn ongeveer 7 vierkante meter groot en hebben enkel eenpersoonsbedden.
Geniet van de tijd aan boord en laat u verwennen door de toegewijde en vriendelijke bemanning en de zeer goede kok.

Lengte: 67 meter
Breedte 7,7 meter
Diepgang 1,85 meter
Aantal bedden: 68
Cabine: 7m2
Personeel aantal: 12

 

Inbegrepen in de prijs:
7 nachten in 1 van de buitenhutten aan boord van de MS Patria in de geboekte cabinecategorie
Programma volgens route
Dagelijkse schoonmaak van de cabine, bedlinnen en handdoekenwissel naar behoefte
Passagiers- en havengelden
Welkomstdrankje
Vol pension: 7x ontbijt, 6x lunchpakket voor fietstochten of lunch snack, 6x koffie en thee in de middag, 7x 3- of 4-gangen diner
Dagelijkse bespreking van de komende fietstocht
Kaarten en informatiemateriaal 1x per hut (in het Duits)
Reisleider aan boord (Duits- en Engelstalig)

Niet inbegrepen:
Heen- en terugreis van en naar de boot, transfers, huurfiets, excursies, toegangs- en sightseeingkosten, stadsplattegronden, verzekeringen, tips en uitgaven voor persoonlijke behoeften.

 

Belangrijke informatie:

 • Inscheping: vanaf 16.00 uur
 • Ontscheping: na het ontbijt tot 09:00 uur
 • Fietsen aan boord: Smooth 7-speed unisex toerfietsen het bedrijf Velo de Ville met handrem of terugtraprem (afhankelijk van beschikbaarheid) en fietstas. Dit geldt ook voor de elektrische fietsen met het merk Bosch van 500 Wh (advies: vroegtijdig te reserveren in verband met het beperkte aantal elektrische fietsen).
  Zelf fietsen meenemen: Vanwege de beperkte ruimte op het zonnedek is het meenemen van uw eigen fiets alleen mogelijk op aanvraag en slechts in beperkte mate.
 • Fietstochten: individueel en onbegeleid. De afstanden variëren tussen 26 en 47 km. Alle vermelde kilometerstandinformatie zijn geschatte afstanden.
 • Moeilijkheidsniveau van de fietsroutes: de kwaliteit van de fietspaden is perfect. Het Moezel-fietspad verloopt meestal zonder veel hellingen over verharde of verharde wegen. Daarom is deze reis ook geschikt voor onervaren fietsers.
 • Excursies: als de fietstochten en de ligtijden van de boot het mogelijk maken worden excursies aangeboden. Deze excursies kunt u aan boord reserveren en betalen. Afhankelijk van de samenstelling van de deelnemers kunnen excursies tweetalig Duits-Engels worden aangeboden.
 • Bagage: we raden aan goede regenkleding, fietshelm, zonnehoed en sportschoenen mee te nemen. Omdat de ruimte in de cabines beperkt is vragen wij u geen harde koffers mee te nemen!
 • Tijdschema en programmawijzigingen: in principe staat alles vast. Als er bijvoorbeeld niet worden gevaren vanwege de lage of hoge waterstand of als gevolg van slecht weer dan behoudt de kapitein zich het recht voor om de route te wijzigen voor uw veiligheid (dit is geen annuleringsreden voor de reis)
 • Reisdocumenten: EU-onderdanen waarbij zich geen speciale omstandigheden voordoen (bijvoorbeeld een dubbele nationaliteit of voorlopig uitgegeven reisdocumenten) moeten een geldige identiteitskaart of paspoort bij zich hebben die aan het einde van de reis nog minstens zes maanden moet geldig zijn. Als u een ander burgerschap of nationaliteit heeft, dan kunt u zich laten informeren over de respectieve visumplicht met uw lokale consulaat.
 • Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
 • Reisvoorwaarden fiets-vaar-vakantie

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Etappes

1e dag: aankomst in Koblenz
Individuele aankomst en inscheping vanaf 16:00 uur.

Dag 2: Boottocht Koblenz - Alken | Alken - Moselkern - Cochem, fietstocht ca. 29 km
Het schip zal u vandaag naar Alken brengen. Van hieruit gaat het per fiets naar Moselkern en verder naar Cochem waar de historische vakwerkhuizen in de oude stad, het stadhuis en de Oude Markt en vooral hoog gelegen keizerlijke kasteel als een sprookjeskasteel op u wachten.

Dag 3: Cochem - Zell am Mosel, fietstocht ca. 39 km
Na het ontbijt fietst u langs de kronkelende Moezel naar het stadje Beilstein. Als "Rothenburg an der Mosel" verwierf dit mooie stadje faam in de filmgeschiedenis. Na een korte rondleiding gaat het langs de steilste wijngaard van Europa, de Bremmer Calmont naar Zell aan de Moezel, bekend door de wijngaard "Zeller Schwarze Katz. Neem vooral de tijd om de goede wijnen van de Moezel te leren kennen.

4de dag: Zell am Mosel - Bernkastel-Kues, fietstocht ca. 43 km
Vandaag fietst u eerst door het romantische Traben-Trarbach, de stad van de Art Nouveau in het dal van de Moezel en vervolgens door de wereldberoemde wijndorp Kröv tot aan Bernkastel-Kues. Hier staan ​​statige vakwerkhuizen aan de middeleeuwse markt, een plek die uitnodigt tot relaxen.

5e dag: Bernkastel-Kues - Mehring, fietstocht ca. 47 km
Uw reis brengt u naar Piesport, de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Moezel. Hier staat de grootste, ooit gevonden Romeinse wijnpers ten noorden van de Alpen. In Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland, kunt u de replica van een Romeins wijnschip bekijken voordat het in de vroege namiddag verdergaat naar Mehring.

Dag 6: Mehring - Trier, fietstocht ca. 26 - 29 km
U fietst via Pfalzel naar Trier. De oudste stad van Duitsland en Trier is de moeite van een bezoekje waard. Dat de stad zijn oorsprong heeft in de Romeinse tijd is terug te zien in indrukwekkende gebouwen zoals de Porta Nigra, een stadspoort van gigantische proporties, en de Evangelisch-Lutherse Kerk.

Dag 7: Trier - Wasserbillig (Luxemburg) - Saarburg, fietstocht ca. 38 km
Vandaag fietst u langs de rivier van Trier via Wasserbillig in Luxemburg naar Saarburg, ook wel "Klein Venetië" genoemd. Het stadsbeeld wordt gekenmerkt door smalle straatjes, vakwerkhuizen, barokke gebouwen en kleurrijke vissers- en zeemanshuizen.

Dag 8: Vertrek vanuit Saarburg
Ontscheping na het ontbijt om 09:00 uur en individuele reis naar huis.

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.