Informatie

Tijdens deze cruise ontdekt u in één reis drie prachtige rivieren, elk met een uniek karakter. Ook op cultureel gebied zijn er grote verschillen te ontdekken. Schitterende steden als Würzburg, Regensburg en Wenen maken uw vakantie zeer afwisselend en onvergetelijk. U scheept in Arnhem in en wordt vanuit Passau op de laatste dag weer teruggebracht per comfortabele touringcar.

Cruise Arnhem via Passau naar Wenen

 

Heeft u vragen, bel ons of stuur een email. info@moezel-reizen.nl of bel
Tel: 06 36 07 15 09
Tel. vanuit Belgie: 0031 636 07 15 09
(9.00 – 21.00 uur / 7 dagen per week)

 

Partnerreis: ja
Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Feenstra
Bij deze partnerreizen zijn we reisagent.

Available departures

Select your tour date using the calendar below to book this tour.

This is a daily tour.

Today
Selected
Available
Unavailable

Sorry, op dit moment zijn er nog geen reviews

Aanvraagformulier

ALS U GEEN ANTWOORD KRIJGT:
Meestal ontvangt u binnen 2 uur ons antwoord, maar heeft u binnen 24 uur geen antwoord ontvangen dan is er waarschijnlijk iets mis gegaan.
Zou u dan opnieuw de email willen toesturen. Bellen kan uiteraard ook en is vaak sneller.

Aanvraag is nog geen reservering
Nadat u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden ontvangt u een email met een samenvatting van uw keuzes. Pas nadat u onze email heeft bevestigd komt de reservering tot stand.

Programma

Zaterdag 27 juni: Arnhem - Keulen

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom aan boord. Tijdens het diner gooien we de trossen los en laten Arnhem achter ons. Vanavond kunt in de lounge nader kennismaken met uw medepassagiers terwijl we rustig doorvaren naar Keulen.

 

Zondag 28 juni: Keulen - Mainz

Al snel komen de silhouetten van de hoge torens van de Keulse Dom in zicht. Tijdens de lunch meren wij aan in Keulen om deze interessante stad te bezichtigen. U kunt eventueel deelnemen aan een busexcursie naar Kasteel Augustusburg. Aan het begin van de avond vervolgen we onze reis naar Mainz.

 

Maandag 29 juni: Mainz - Frankfurt

Vanmorgen kunt u volop genieten van het landschap dat aan u voorbij trekt. Zet de wekker extra vroeg, dan kunt u de indrukkwekkende rotsformatie de Loreley nog aanschouwen voor we aankomen in Mainz. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz, een romaanse, uit rode zandsteen opgetrokken, kathedraal. Aan het einde van de middag varen wij verder en wisselen we de Rijn in voor de Main. De imposante skyline van Frankfurt komt langzaam in zicht.

 

Dinsdag 30 juni: Frankfurt - Miltenberg

Waar op het eerste deel van de Main de industrie nog enigszins de boventoon voert, wordt de rivier nu ingesloten door het Odenwald- en Spessartgebergte. In de loop van de middag komen we aan in Miltenberg, de Parel aan de Main. Vanaf het prachtige door vakwerkhuizen omgeven oude marktplein loopt u door de Schnatterturm zo het bos in.

 

Woensdag 1 juli: Miltenberg - Wertheim - Lohr

De oude stad Wertheim is gelegen aan de monding van de Tauber. Het centraal gelegen marktplein met de Engelenbron vormt het middelpunt van de stad. Rond het middaguur laten we Wertheim achter ons en zetten koers naar Lohr. Onderweg kunt u aan boord genieten van een heerlijke High Tea. Na het diner kunt u Lohr gaan verkennen. Laat u betoveren door de charme van de schilderachtige binnenstad.

 

Donderdag 2 juli: Lohr - Würzburg - Schweinfurt

Aan het begin van de middag arriveren we in Würzburg. Deze kleurrijke stad aan de Main is een bezoek meer dan waard. Architectonisch meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Een stad met een levendige sfeer, waar kunst, cultuur en Frankenwein bij het leven horen.

 

Vrijdag 3 juli: Schweinfurt - Bamberg

Tijdens de vaart naar Schweinfurt zullen wij meerdere sluizen passeren. We arriveren nog voor het ontbijt in Schweinfurt zodat u de hele ochtend heeft om de stad kunt verkennen. Onderweg naar Bamberg kunt u genieten van een High Wine in de lounge. In de loop van de avond komen we in Bamberg aan waar we overnachten.

 

Zaterdag 4 juli: Bamberg - Nürnberg

Net als Rome is Bamberg op zeven heuvels gebouwd. In de historische binnenstad zijn de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke gebouwen zo goed bewaard gebleven dat de stad in 1993 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. De bustransfer die u gratis wordt aangeboden, stopt midden in het oude centrum van Bamberg en geeft u de gelegenheid zelf deze middeleeuwse sfeer te voelen. Tijdens de lunch verlaten we Bamberg en zetten we koers naar Nürnberg.

 

Zondag 5 juli: Nürnberg - Berching

Halverwege het Main-Donau-Kanaal ligt Nürnberg. Om een goede indruk van deze stad te krijgen, kunt u gebruik maken van de gratis bustransfer naar het even verderop gelegen centrum. Duik in de indrukwekkende geschiedenis van de op één na grootste stad van Beieren en ontdek het samenspel van historische gebouwen en moderne architectuur in de oude stad. Geniet van de culinaire hoogstandjes van een stad met een eeuwenoude bier-, worst- en peperkoektraditie. Onderweg naar Berching passeren wij het hoogste, per schip bevaarbare, punt van Europa. We varen eigenlijk over een berg, geholpen door de imposante sluizen.

 

Maandag 6 juli: Berching - Kelheim

Wanneer de Michelsberg met daarop de Befreiungshalle aan de horizon verschijnt zijn we bijna aangekomen in Kelheim. Hier eindigt het Main-Donaukanaal en begint de kennismaking met de veelbezongen Blauwe Donau. Tijdens het diner vervolgen we onze reis naar Regensburg.

 

Dinsdag 7 juli: Regensburg - Passau

De oeroude stad Regensburg, wordt ook wel Wereldstad der Middeleeuwen genoemd. Nergens anders in Duitsland vindt men zoveel goed bewaarde monumentale panden. Gedurende de nacht zetten wij alvast koers naar Passau. De Donau wordt geflankeerd door steile berghellingen en de romantiek viert hoogtij.

 

Woensdag 8 juli: Passau - Wenen

Nog voor het ontbijt arriveren wij in Passau, eens een Keltische nederzetting. De prachtige Altstadt wordt door drie rivieren ingesloten en is een lust voor het oog. In de middag vervolgen we onze reis en varen we door de Wachau naar het wonderschone Wenen. De met wijngaarden bedekte berghellingen maken het fantastische panorama waar deze streek om bekend staat af. Aan boord treft men voorbereidingen voor een heerlijke barbecue.

 

Donderdag 9 juli: Wenen - Dürnstein

In de afgelopen jaren is Wenen uitgegroeid tot een moderne stad met een fantastisch aanbod aan musea, en evenementen. De prachtige architectuur en de verfijnde Weense keuken maken een bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad tot een hoogtepunt van deze reis. Ga op ontdekkingsreis langs de vele erfenissen van de Habsburgers en bezoek het beroemde kasteel Schönbrunn(*).

 

Vrijdag 10 juli: Dürnstein - Passau

Al vroeg arriveren we in het plaatsje Dürnstein, gelegen in het hart van de Wachau. Hier kunt u een kijkje nemen in het centrum dat gedomineerd wordt door de 12e-eeuwse Künringerburcht. Aan het einde van de ochtend leggen we het laatste traject af van deze imponerende reis.

 

Zaterdag 11 juli: Passau (Lindau) - Arnhem (bustransfer)

De bussen naar Nederland vertrekken na het ontbijt. Onderweg zorgen we voor een kopje koffie en maken we een stop voor de lunch. Aan het begin van de avond arriveren wij in Arnhem. U zult nog lang napraten over al het moois dat u tijdens deze prachtige reis hebt gezien. Tijdens deze reis zullen we af en toe ’s nachts varen. De laatste dag van deze reis is een volledig verzorgde reisdag per touringcar.

 

Van Passau met de trein of auto? Voor meer informatie over het boeken van een cruise-only kunt u contact met ons opnemen.

 

Houdt u er rekening mee dat wij tijdens deze reizen in landen komen waar de infrastructuur niet zo goed is als in Nederland en dat de begaanbaarheid soms te wensen overlaat. Indien u twijfelt of deze reis geschikt voor u is neem dan hierover contact met ons op, zodat wij kunnen nagaan in hoeverre deze reis/accommodatie voldoet aan uw fysieke gesteldheid.

 

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden
  • Gehele reis live entertainment
  • Twee keer lokaal entertainment
  • High Tea & High Wine
  • Farewell Dinner
  • Gratis bustransfer in Bamberg en Nürnberg

Scheepsinfo

Het schip De Statendam

  • cruiseschip de statendam

De naam Statendam past uitstekend bij dit imposante en statige schip. Met een capaciteit van 186 passagiers is het één van de grootste riviercruiseschepen in Nederland. Een echte klassieker, sfeervol ingericht met volop nostalgie uit de cruisegeschiedenis.

Het zonnedek heeft drie overdekte gedeeltes en veel gezellige zitjes. Ook is er een groot schaakbord. Rondom het, tot 29 °C verwarmde, zwembad vindt u heerlijke ligbedden. En vanaf het hooggelegen salondek heeft u een prachtig uitzicht. Binnen zit u heerlijk in de sfeervolle lounge of drinkt u een drankje in de smaakvol ingerichte bar. In het restaurant op het salondek geniet u tijdens uw maaltijden van het panorama. Op het verwarmde overdekte terras, achter op het salondek kunt u gezellig zitten of gebruik maken van de fitnessapparatuur. In de centrale hal vindt u de receptie met een gezellige zithoek.

 

Bereikbaarheid

Alle dekken, dus ook de hutten, zijn per trap of traplift (max. 120kg) bereikbaar. Wanneer u gebruik moet maken van een traplift, is het raadzaam een hut op het promenadedek te boeken.

Hutaccommodatie

De hutten bevinden zich op het promenadedek en op het hoofddek. Uw onderkomen aan boord van de Statendam is zeer comfortabel, met een douche, toilet, kaptafel, föhn, kluisje, televisie, telefoon, centraal geregelde airconditioning en zeer veel kastruimte. De tweepersoonshutten hebben twee losse bedden. Overdag worden de bedden opgeklapt tot twee comfortabele sofa’s. Alleen hut 452 beschikt over twee vaste 1-persoonsbedden, in deze hut is een apart zitje aanwezig. Alle 2-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de kleinere B-hutten. Ook alle 1-persoonshutten zijn vrijwel gelijk van afmeting, behalve de 2 kleinere B-hutten. De driepersoonshutten zijn net zo groot als de tweepersoonshutten en hebben daarnaast een bovenbed dat overdag omhoog wordt geklapt, het bovenbed is alleen geschikt voor kinderen.

Verzorging

Het royale ontbijtbuffet serveren we in het panorama-restaurant op meerdere plaatsen. Ook de koude en warme lunch met saladebuffet vindt u daar. Het dagelijkse diner, met thema-avonden, keuzemenu’s en natuurlijk een stijlvol Captains Dinner, is zeer gevarieerd. ‘s Ochtends en ’s middags serveren we thee en koffie en ’s avonds een snack.

Extra's

Consumpties aan boord betaalt u met een zogenaamde keycard welke u kunt opwaarderen bij de receptie. Dit kan contant, met pin of met een creditcard (VISA of Mastercard). Excursies en souvenirs gaan uitsluitend tegen contante betaling.

Gratis WIFI, beschikbaar in de lounge, bar, restaurant en hal. (Voor één toestel per hut, meerdere toestellen tegen betaling) in alle landen.

Eigenaar van het m.p.s. Statendam en uitvoerder van de reizen met dit schip is Royal River Line AG - Basel.

Prijzen

Datum: 27 juni 2020

Hoofddek
2-persoonshut € 1740,00 p.p.
Promenadedek
2-persoonshut Suite € 3615,00 p.p.
2-persoonshut € 1955,00 p.p.
3-persoonshut € 1525,00 p.p